tennyar

– Jeg sa til gutta at vi er bedre enn dette her

Publisert Sist oppdatert

United har tatt enorme steg denne sesongen, men mot serieleder Arsenal holdt det ikke helt inn.

Dermed kunne Arsenal til slutt avgjøre i siste minutt til en fortjent seier, og 11 poengs forsprang på United på tabellen.

Heldigvis har Uniteds fremgang under Ten Hag sørget for at laget selv har seks poeng å å gå på ned til Tottenham på 5. plass.

Ten Hag ville imidlertid ikke snakke om hva som kunne skjedd hvis United hadde vunnet søndag.

– Jeg snakker ikke om «hvis» eller «men». Det skjedde jo ikke. Realiteten er i stedet at vi er en posisjon som vi før kampen var fornøyd med. Så vil vi analysere denne kampen, finne ut hva vi er gode på, men også hva vi mangler og så jobbe med å forbedre det ved å gjøre de rette tingene, sa han på den offisielle pressekonferansen etter kampen.

– Det var en fantastisk kamp med høyt tempo. Tilskuerne er sånn sett de store vinnerne i en kamp mellom to gode lag, men vi er skuffet, spesielt når vi taper så sent i kampen.

– Vi vet at vi har hatt fremgang, men vi ønsker også å vinne og da er ikke dette bra nok. Vi ønsker å bli best, men gjør samtidig feil. Det var åpenbart. Det har jeg også fortalt spillerne, sa Erik ten Hag til Sky Sports rett etter kampslutt.

– Vi tok jo ledelsen, men deretter gjorde vi så mange feil. Det er helt uakseptabelt. Når vi hadde uavgjort så sent mot laget som nå er best så skulle vi også fått det poenget, men det klarte vi ikke.

– Derfor er jeg også, akkurat nå, misfornøyd. Jeg sa til spillerne at hvis de vil vinne trofeer, hvis de vil vinne titler, så kan de ikke gjøre disse feilene. Den mentaliteten må forandre seg.

Se høydepunktene fra kampen her:

– Arsenal er veldig gode med ballen, men vi er samtidig gode til å forsvare oss. Dermed ble det ikke så mange store sjanser.

– Feilene vi gjorde var imidlertid av typen vi ikke kan gjøre. Kampen ble sånn sett avgjort av små detaljer, men det handlet også om evnen til å ta riktige avgjørelser. Akkurat det er tøft å akseptere. Jeg sa i garderoben etterpå at vi er bedre enn dette. Vi må ta dette som en lærepenge og så reise oss, fortsatte han.

– Forrige helg var vi så vanskelig å slå i mange liknende situasjoner, men i dag var det ikke slik. Alle tre målene burde vært unngått, på det siste målet var det flere feil, men vi fulgte ikke reglene våre. På de to første målene var det så mange feil fra corneren imot til scoringen. Det er skuffende. Det var unødvendig å gi bort de poengene vi har gitt bort denne uka.

– Gode lag gjør ikke de feilene vi gjorde i denne kampen, sa han.

– Tenk tilbake til 1-0 når vi ga bort 1-1 på den måten så raskt. Hadde vi ikke gjort det, hadde vi beholdt ledelsen litt lenger så ville det åpnet seg rom. Det kunne vi da utnyttet i en kamp vi ledet.

– Hadde vi ikke gjort feilene så kunne vi vunnet kampen eller i det minst fått uavgjort.

Derfor ble det ikke flere bytter

Han avviste at flere bytter burde vært gjort tidligere.

– Jeg mente at det var de beste spillerne for å kunne vinne kampen. Selvsagt var det vurderinger, som Garnacho har vist de siste ukene, men presspillet var også viktig for oss og vi hadde sluppet inn to mål imot på cornere. Wout gjorde imidlertid en viktig jobb der, med presspillet og hodespillet, Rashford ville jeg ikke ta av og vi hadde allerede gjort en taktisk endring med Bruno, som nesten ga uttelling med den pasningen frem til Rashford.

United møter Nottingham Forest borte i den første av to ligacupsemifinaler onsdag, men Ten Hag ville ikke snakke om den kampen søndag.

– Nå må jeg bearbeide dette tapet først, og reflektere litt over hvordan jeg kan overføre til spillerne det jeg vil at de skal ta med seg fra dette.

– Det er via trening vi kan påvirke dette. Vi har jo sett hvordan spillernes mentalitet har endret seg til det bedre de siste månedene, men vi ser også i denne kampen at vi har en vei å gå til å nå det absolutte toppnivået.

Powered by Labrador CMS