– Jeg er veldig fornøyd med hans første år

Publisert Sist oppdatert

Det er ett år siden Bruno Fernandes ble Manchester United-spiller, og dermed blir jo også en del av fokuset på ham før lørdagens bortekamp mot Arsenal.

Kalenderåret 2020 startet med at et tamt United-lag tapte borte mot Arsenal, men i løpet av januar dukket Bruno Fernandes opp, og portugiseren bidro utvilsomt til å løfte United til et nytt nivå.

Det første spørsmålet Ole Gunnar Solskjær fikk i den lukkede delen av pressekonferansen handlet om nettopp Fernandes.

– Han har vært briljant. Fra dag én har han kommet inn og ønsket å påvirke miljøet. Han har vært en god tilvekst, og han er en veldig ydmyk mann som jobber hardt, og alle har jo sett hva han har gjort på banen. Jeg er veldig fornøyd med hans første år, og vi får håpe det fortsetter. Jo høyere opp vi kommer i ligaen, jo mer press kommer det til å bli på oss, og på ham. Søkelyset er på ham, men jeg er sikker på at han vil håndtere det presset på en god måte.

VIKTIG: Bruno Fernandes.

Neil Custis fra The Sun, som var den som stilte spørsmålet, hadde også et oppfølgingsspørsmål om det med at Bruno Fernandes er en utpreget verbal spiller på banen, og at det kanskje var litt færre av de spillerne i United de siste årene (også før Solskjærs tid som manager).

– Ja, definitivt. Han har sine meninger, og han er en vinner. Han kommer ikke bare til å la en kamp dø, og så snakke om den senere, han vil påvirke den der og da. Han er så lidenskapelig opptatt av å vinne, og han kan fotball, han kan sakene sine. Jeg tror han ser absolutt alle kamper som går på TV. Hvis du spør ham om han så den og den kampen sist kveld, så har han alltid sett kampen. Han kommer til å gjøre det beste ut av sin karriere, det er helt sikkert.

En av journalistene lurte på om det er noe i det at når Bruno Fernandes ikke spiller godt, så spiller ikke United godt heller – og om en kan bli for avhengige av én spiller.

– Bruno har kommet inn og hjulpet laget, det er ingen tvil om det. Bruno kom inn på et tidspunkt hvor vi trengte den type spiller, og han kom inn i et lag som får hans ferdigheter til å komme til sin rett. Han har kommet inn i et lag som passer ham, og han passer laget. Det går hånd i hånd. Hvis spillerne ikke løper, så kan ikke Bruno slå pasningene sine. Om ikke Bruno slår pasningene sine, så kan ikke de gå på løp. Han er en del av en kjede her, og jeg er sikker på at Bruno også vil si at han setter pris på sine lagkamerater, og at de hjelper ham gjennom kamper.

BRUNO & CO: Her etter portugiserens straffescoring mot Aston Villa.

James Ducker fra Daily Telegraph lurte på om dette kan være en sesong hvor en ikke blir straffet like hardt for nederlagene sine.

– Ja, jeg skjønner hva du mener. Det er en sesong som er uforutsigbar, og hvor lag kommer til å være ujevne. Det er også fordi kamper kommer raskt etter hverandre, så om en har en dårlig uke, så har en plutselig kanskje tapt tre kamper, mens om en har en god uke så vinner en tre kamper. Det flytter deg raskt oppover eller nedover på tabellen, og da er det viktig å ikke overreagere, eller ta raske avgjørelser i affekt. For noen ganger, om en tar avgjørelser emosjonelt, og vraker spillere, eller setter nye spillere inn, så gjør en kanskje flere feilaktige enn gode avgjørelser.

– Mesteren blir det laget som på jevn basis har spilt den beste fotballen, og for øyeblikket er det Manchester City som har den stabiliteten. De har vært gjennom en veldig god periode, men hvem vet, det kan forandre seg. Ethvert lag kan få en god periode, og ethvert lag kan få en dårlig periode. Det handler om håndtere omstendighetene med å være i bobla. For øyeblikket ser det ut til at de har overtaket.

FAVORITT: Pep Guardiola og Manchester City har overtaket i kampen om ligatittelen akkurat nå.

Laurie Whitwell fra The Athletic minnet om Arsenals grep med veldig aggressive midtstoppere på Old Trafford, og lurte på hva slags kamp han så for seg på Emirates.

– Vi må være forberedt på alle eventualiteter, sa Solskjær, som også påpekte at han synes fotballspillere skal være aggressive, siden det er en tøff sport med mange dueller.

– Vi er klare. Jeg synes at mitt lag er mer og mer kapable til å – og det er kanskje ikke riktig dag å si dette på siden vi tapte den forrige kampen mot Sheffield United – tilpasse oss kamper bedre underveis. Så forhåpentligvis kan vi tilpasse oss denne kampen også.

– Vi går inn i kampen og forventer et best mulig Arsenal, og forhåpentligvis har de også forberedt seg på et verst mulig Manchester United slik at de ikke er klare for oss! I den kampen [i november] må vi være så ærlige og si at vi ikke spilte godt nok. 

Powered by Labrador CMS