andre

Stille hos konkurrentene: Dette er spillerne City og Liverpool jakter på

Mens Manchester United har signert Jadon Sancho og Raphaël Varane, har de fem andre storklubbene så langt brukt til sammen 20 millioner pund mindre på nye spillere i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Med de to storsigneringene i boks snakkes det allerede om at Manchester United må regnes som en seriøs tittelutfordrer i Premier League.

Til sammen har Manchester City, Liverpool, Arsenal og Tottenham bare brukt rundt 80 millioner pund på fire spillere.

varrap
BLIR UNITED-SPILLER: Raphaël Varane er klar for Manchester United.

Ibrahima Konaté til Liverpool for 36 millioner pund, Bryan Gil til Tottenham for 21,5 millioner, Nuno Tavares og Albert Sambi Lokonga til Arsenal for til sammen 22 millioner.

I tillegg har Tottenham lånt tidligere United-keeper Pierluigi Gollini og Chelsea hentet Marcus Bettinelli på free transfer, mens vi bare venter på bekreftelsen om at Ben White er klar for Arsenal.

De norske supporterklubbene melder imidlertid ikke om store bekymringer før 2021/22-sesongen.

Tvert imot.

City: Drømmer om Kane og Grealish

Signert: Ingen.
Salg/utlån: Sergio Agüero (Barcelona), Eric Garcia (Barcelona).
Aktuelle: Harry Kane, Erling Braut Haaland, Jack Grealish, Danny Ings, Romelu Lukaku.

Leicester City v Tottenham Hotspur - Premier League
FERDIG I LONON? Ryktene om Harry Kane har gått i lang tid. Enn så lenge er målscoreren Tottenham-spiller.

Den regjerende ligamesteren har gitt slipp på meritterte Sergio Agüero uten å forsterke seg før 2021/22-sesongen.

Men ifølge jungeltelegrafen skal Pep Guardiola ønske seg både Harry Kane og Jack Grealish.

– Jeg ser at noen tror at City er klare til å by 160 millioner pund for Harry Kane. Det kan jeg garantere aldri vil skje, sier Ole Fuglestad i Citys supporterklubb.

– Selv om City har tjent penger ved å vinne Premier League og nådd finalen i Champions League, annonserte klubben et stort underskudd i de siste regnskapstallene som ble lagt fram.

Tidligere i sommer var Guardiola ute i kjent stil og avskrev mulighetene for å hente Kane til Manchester – akkurat som han tidligere har gjort med Erling Braut Haaland og Lionel Messi.

– Det er umulig. Vi har ikke råd, sa City-manageren, som la til at det er lite sannsynlig at klubben henter inn en spiss i sommer.

Samtidig er det verdt å nevne at Gabriel Jesus kobles sterkt til Juventus.

– Jeg tror noen spillere må gå først, før det kommer storsigneringer inn. Men situasjonen er jo lik i de fleste klubbene, så kanskje er det mer aktuelt med bytte av spillere og mindre summer i eventuelle overganger. Det har vært litt snakk om at Bernardo Silva ønsker seg bort, men ingen klubber har råd til ham, sier Fuglestad.

City-supporteren er ikke i tvil om hvem han ønsker seg, dersom City skulle få råd.

– Jack Grealish er en fantastisk spiller som vil styrke City. Jeg krysser fingrene, så får vi se hva som skjer.

Liverpool: Den viktigste forsterkningen i boks

Kjøp: Ibrahima Konaté (RB Leipzig).
Salg/utlån: Marko Grujic (Porto), Harry Wilson (Fulham), Taiwo Awoniyi (Union Berlin).
Aktuelle: Raphinha, Aaron Ramsey, Kylian Mbappé, Youri Tielemans, Renato Sanches, Yves Bissouma, Saul Nguez, Jarrod Bowen, Franck Kessie, Federico Chiesa, Eduardo Camavinga, Houssem Aouar.

Bare fem dager etter sesongavslutningen i Premier League var Jürgen Klopps nye midtstopper klar for Liverpool. Ibrahima Konaté er til gjengjeld den eneste spilleren som har signert så langt i sommer.

Arve Vassbotten i Liverpools supporterklubb håper Klopp nå slipper å benytte seg av nødløsninger med Fabinho og Jordan Henderson.

– Å få på plass en ny midtstopper var essensielt etter alle skadeproblemene forrige sesong, og ikke minst med den usikkerheten som er med tanke på de alvorlige skadene Joël Matip, Joe Gomez og ikke minst Virgil van Dijk pådro seg sist sesong.

Siden har det vært rolig rundt Liverpool. Flere midtbanespillere nevnes som potensielle erstattere for Georginio Wijnaldum, som forsvant til Paris Saint-Germain. Leeds-suksessen Raphinha skal også være i kikkerten.

Foreløpig er det imidlertid få konkrete rapporter å melde om på ryktebørsen.

– I Liverpool-sammenheng er ikke det nødvendigvis noe dårlig tegn. De har blitt flinke til å holde kortene tett til brystet. Fabinho kom ut av det blå i sin tid, og det samme gjorde Diogo Jota sist sesong, sier Vassbotten.

Han mener det er en soleklar forventning om at pengene som har kommet inn på spillersalg brukes til å hente forsterkninger. I januar og februar er Mohamed Salah og Sadio Mané opptatt med Afrikamesterskapet, noe som kan bety at Liverpool vil hente inn en utfordrer eller to.

– Mbappé er nok utopi, men jeg har full tiltro til at man klarer å få på plass en spennende angriper som kan puste de tre på topp litt i nakken og gi den nødvendige konkurransen som Jota også bidro med sist sesong. Jeg mener også man bør ha inn en målscorende midtbanespiller, sier Vassbotten.

Chelsea: Liten tro på Haaland

Signert: Marcus Bettinelli (Fulham).
Salg/utlån: Victor Moses (Spartak Moskva), Fikayo Tomori (Milan), Oliver Giroud (Milan), Marc Guehi (Crystal Palace), Billy Gilmour (Norwich, lån).
Aktuelle: Erling Braut Haaland, Romelu Lukaku, Declan Rice, Adama Traore.

FC Bayern Muenchen v Borussia Dortmund - Bundesliga
BLIR? Erling Braut Haaland er i gang med oppkjøringen med Borussia Dortmund. Her avbildet forrige sesong.

Året etter det som var et ganske ellevilt vindu for Chelsea, har Thomas Tuchel foreløpig ikke fått en eneste forsterkning i sommer.

Det transferobjektet det snakkes mest om er til gjengjeld det alle har mest lyst på.

– Erling Braut Haaland er utvilsomt den største sagaen denne sommeren. Personlig har jeg alltid tenkt at det ser ut som han blir i Borussia Dortmund, og det virker mer og mer sannsynlig, så jeg har aldri hatt forhåpninger om at den overgangen blir en realitet, sier Simon Hobberstad i Chelseas supporterklubb.

Han føler det ikke er behov for store endringer.

– Declan Rice trodde jeg var over etter Frank Lampard måtte gå, men Tuchel skal visstnok også være fan av ham, og hvis det er én stor overgang jeg ville satt penger på skulle skje for Chelsea denne sommeren, er det nok den.

– Achraf Hakimi var Chelsea interessert i, men han gikk som kjent til Paris Saint-Germain. Adama Traore er en spiller klubben angivelig skal holde øye med. Noe snakk har det også vært om Romelu Lukaku, men det er litt langt ute på landet. 

– Jeg kommer ikke til å klage om Chelsea går inn i neste sesong med samme tropp som de hadde sist sesong. 

Tottenham: Forventer flere signeringer

Signert: Pierluigi Gollini (Atalanta, lån), Bryan Gil (Sevilla).
Salg/utlån: Juan Foyth (Villarreal), Erik Lamela (Sevilla), Paulo Gazzaniga (Fulham), Toby Alderweireld (Al-Duhail).
Aktuelle: Cristian Romero, Jules Koundé, Takehiro Tomiyasu, Max Aarons, Tariq Lamptey, Danny Ings, Dusan Vlahovic.

På Tottenham Hotspur Stadium har det skjedd mer på kontorene enn i garderoben.

Til slutt ble det Nuno Espirito Santo som erstattet José Mourinho, mens Fabio Paratici er hentet fra Juventus som ny sportsdirektør.

Lars Peder Karset Hellerud driver Tottenham-podkast og håper klubben vil fornye troppen i sommer.

Keeper Pierluigi Gollini og Bryan Gil er hentet inn. I tillegg ventes det minst én midtstopper.

– Supporterne har vært misfornøyde med jobben klubben har gjort med tanke på spillerlogistikk de siste årene, men med Paratici på plass er det optimisme og forventning om at klubben igjen kan få på plass en slagkraftig tropp og et lag som kan bite fra seg, sier Hellerud.

– Akkurat nå ser Cristian Romero ut til å være nærmest, mens også Jules Koundé blir hyppig nevnt. Det er mye som tyder på at Spurs ønsker å få på plass to stoppere, og dersom det skulle bli disse to, er det grunn til å være veldig fornøyde, sier Hellerud.

Høyrebacker kobles også til Tottenham, mens Hellerud mener det også må hentes inn alternativer til Harry Kane og Heung-min Son i angrepet.

– Laget var alt for avhengige av Kane og Son sist sesong. Den offensive teknikeren Bryan Gil er et kjempetalent som bør ha alle forutsetninger for å bli veldig bra, så det er en spennende signering.

– Men Kane er den eneste spissen i troppen, så her bør de også få inn en. Danny Ings hadde vært strålende.

Arsenal: Henter ungt og billig

Signert: Nuno Tavares (Benfica), Albert Sambi Lokonga (Anderlecht).
Salg/utlån: William Saliba (Marseille, lån), Mattéo Guendouzi (Marseille, lån).
Aktuelle: Ben White, Max Aarons, Aaron Ramsdale, James Maddison, Manuel Locatelli, Andre Onana.

Med en skuffende 8. plass i Premier League forrige sesong, er det et absolutt krav i London at Mikel Arteta bringer Arsenal tilbake til Europacupspill.

21-åringene Nuno Tavares og Albert Sambi Lokonga er signert, men er det nok?

Sannsynligvis er det bare et tidsspørsmål før midtstopper Ben White også er klar.

– Jeg ser optimistisk på det. Man ser en plan for hva man prøver å bygge med å hente inn unge spillere, sier Ronny Madsen i Arsenal Norway.

Max Aarons skal være førstevalget på høyreback, mens det snakkes om at Aaron Ramsdale kan være en utfordrer til Bernd Leno. James Maddison og Manuel Locatelli nevnes også.

Powered by Labrador CMS