casemiro281122

Casemiro & co kan få en «behagelig» vei til semifinalen

Publisert Sist oppdatert

Først av alt: overskriften overdriver kanskje litt, for kamper mot lag som går videre fra gruppespillet i VM er jo i utgangspunktet ikke enkle eller behagelige uansett.

Det er uansett ingen tvil om at en gruppeseier for Brasil fort kan gi det som relativt sett kan kalles en uvanlig behagelig vei mot semifinalen.

Med poeng mot Kamerun på fredagskvelden er gruppeseieren sikret – og det kan fort bli gruppeseier selv om de taper også, så det vil være en veldig stor overraskelse om de skulle havne på andreplass.

United har fire spillere (inkludert utlånte Alex Telles) i den brasilianske landslagstroppen, og den sannsynlige veien videre i mesterskapet for Brasil gjør at det virker sannsynlig at Brasil blir så lenge i Qatar at AntonyFred og Casemiro alle (som uansett har vært ventet) må stå over Burnley-kampen, i tillegg til at det fort vil bli en vurderingssak om de bør spille mot Nottingham Forest på tredje juledag også.

Brazil v Switzerland: Group G - FIFA World Cup Qatar 2022
KAN FORT BLI LENGE I QATAR: Antony og Casemiro & co.

Brasils vei til finalen:

Åttendedelsfinalen:

I teorien kan Brasil møte Portugal, og i så fall ødelegges poenget i denne artikkelen ganske raskt, men portugiserne vinner trolig gruppe H. For at noe annet skal skje, så må Sør-Korea vinne mot Portugal, mens Ghana må slå Uruguay, og selv det er ikke nødvendigvis nok (ettmålsseiere i begge kamper vil uansett ikke være nok for at det scenarioet skal skje).

Brasil vil i så fall møte enten Ghana, Sør-Korea eller Uruguay i en eventuell åttendedelsfinale.

Med sin 14. plass er Uruguay øverst på FIFA-rankingen av disse lagene, og kanskje er de den mest sannsynlige motstanderen også (selv om de ligger på sisteplass i gruppa) siden en seier mot Ghana er nok så lenge ikke Sør-Korea matcher resultatet. Brasil har tapt mot Uruguay i VM tidligere, men Uruguay har ikke akkurat imponert hittil i dette mesterskapet, og Brasil hadde god kontroll i begge kampene mot Uruguay i VM-kvalifiseringen.

Det er ingen tvil om at Brasil være favoritter uansett om det blir Ghana, Sør-Korea eller Uruguay.

Portugal v Uruguay: Group H - FIFA World Cup Qatar 2022
MULIG MOTSTANDER I ÅTTENDEDELSFINALEN: Uruguay og Facundo Pellistri.

Kvartfinalen:

Hvis Brasil vinner både gruppa og åttendedelsfinalen, så vil de møte vinneren av Japan-Kroatia i kvartfinalen.

Spania havnet nemlig på andreplass i gruppe E på grunn av torsdagens tap mot Japan, og selv om Japan allerede har slått både Tyskland og Spania, og selv om Kroatia klarte å gå videre (og imponerte i forrige VM), så er det jo ingen tvil om at Brasil vil være kjempefavoritter i en slik kamp.

Semifinalen:

I en eventuell semifinale etter det vil et av følgende fire lag være motstander: Nederland, USA, Argentina eller Australia.

Her blir det altså trolig verre – men for Uniteds del så vil både semifinaleseier og semifinaletap bety at spillerne tidligst kan reise tilbake finalehelga.

Powered by Labrador CMS