martial021221x

Klubben bekrefter: Martial lånes ut til Sevilla

Publisert Sist oppdatert

Anthony Martial lånes ut til Sevilla ut inneværende sesong.

Det bekrefter Manchester United på sine hjemmesider tirsdag kveld.

Journalister tett på overgangen melder at Andalucía-laget betaler United en sum på rundt fem millioner pund for å låne angriperen, i tillegg til at de skal ha godtatt å betale alt av 26-åringens lønninger.

– Alle i klubben ønsker Anthony hell og lykke når han nå drar til Sevilla, skriver United.

– Et nytt kapittel, tvitrer Martial, som ønskes lykke til av Marcus Rashford på samme plattform.

Sevilla skriver på sine nettsider at Martial kommer til å presenteres som ny Sevilla-spiller på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán klokken 13.00 onsdag ettermiddag.

Gjennombrudd mandag kveld

Franskmannen har ønsket seg bort fra United i noen uker og mandag kveld kom det meldinger om at angriperen hadde fått sitt ønske innvilget.

Transferguru Fabrizio Romano meldte «done deal» og «here we go» på sin Twitter-profil, noe som pleier å være et ganske så sikkert tegn på at en overgang har gått i boks.

ESPNs Rodrige Faez, Telefoot-journalist Julien Maynard og BBCs United-korrespondent Simon Stone meldte også det samme.

Her dukket Martial opp på flyplassen i Sevilla tirsdag:

Ifølge en Romano-forfattet The Guardian-artikkel betaler Sevilla en sum på fem millioner pund for å låne Martial, i tillegg til å dekke hele lønnen til 26-åringen, angivelig tilsvarende 150 000 pund i uken.

Allerede i slutten av desember kom det meldinger om at Andalucía-laget hadde gitt United et tilbud for Martial, men dette skal ha blitt avslått nettopp fordi den spanske klubben ikke ønsket å ta over samtlige lønnskostnader knyttet til Martial.

Dette skal spanjolene nå altså ha gått med på.

Låneovergangen skal ikke innebære at Sevilla får noen kjøpsopsjon på mannen som har vært United-spiller siden 2015.

En liten tvist i hele utlånet er det at Sevilla-trener Julen Lopetegui mandag av The Athletic ble nevnt som én av fire aktuelle navn til jobben som ny United-manager.

Ville vekk fra United

Martial har hatt en vanskelig sesong i United, etter at både Jadon Sancho og Cristiano Ronaldo kom inn i sommer.

Det har blitt stadig mindre spilletid, også under Ole Gunnar Solskjær, og han endte med ett United-mål denne sesongen, mot Everton 2. oktober.

I desember sa agenten hans at han ville bort fra klubben, og så sa Martial det samme i samtaler med Ralf Rangnick.

Det ble også en stor uenighet med manageren i forbindelse med 2-2-kampen borte mot Aston Villa. Rangnick tok ut Martial til troppen, men Martial ønsket ifølge United-manageren ikke å være med, selv om franskmannen tok til sosiale medier i et forsøk på å fortelle hele verden at han aldri ville nekte å spille for United.

Franskmannen forble lenge ubrukt også under tyskerens ledelse, han var verken å se på banken eller benken, men etter «nekte-saken» så snakket de to ut. Dermed var Martial med igjen i troppen mot Brentford og West Ham.

Da United presset på for seier mot West Ham lørdag så kom han også innpå ti minutter før full tid, og var tredje sist på den forløsende scoringen på overtid.

United har kontroll på ham til 2025

Så er Martial uansett bundet til United frem til 2025 (2024 pluss opsjon på ett år), men nå vil Martial kunne vise seg frem i La Liga for et Sevilla som ligger på 2. plass, bare fire poeng bak ligaleder Real Madrid.

Deretter får den neste United-manageren avgjøre hva han vil gjøre med 26-åringen når utlånet er over. Hvem vet, blir det Sevilla-treneren så kanskje bruker han våren på å få suksess med Martial, før han reiser til Manchester og franskmannen igjen blir en nøkkelspiller på Old Trafford.

Lykke til i Spania, Anthony.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS