Southampton v Manchester United - Premier League

«Han har en stor jobb foran seg med å komme inn i førsteelleveren»

Publisert Sist oppdatert

Dette er united.no-journalist Håkon Aaberges umiddelbare tanker etter bortekampen mot Southampton.


Laguttaket: 

Den store spenningen var knyttet til nysigneringene, og begge startet på benken. Likevel gjorde Ole Gunnar Solskjær to endringer på laget – Anthony Martial kom inn for Daniel James, mens Nemanja Matic erstattet Scott McTominay. Ikke optimalt å mangle McTominay, men sånn blir det når en spiller er halvskadet. Et alternativ kunne vært å flytte Pogba ned på midtbanen, men samtidig så vi mot Leeds hva Pogba kan bidra med offensivt.


Burde Southamptons 1-0-mål vært annullert?

Jeg tenkte umiddelbart at Bruno Fernandes skulle hatt frispark, den så helt soleklar ut ved første blikk, og jeg synes vel fortsatt at frispark ville vært naturlig selv om jeg ble mer usikker etter noen repriser.

Graeme Souness skal ha ment at det burde vært frispark, og han pleier jo vanligvis å gi uttrykk for at ingenting skal være frispark så lenge ingen havner på sykehus.

Jeg synes uansett ikke at den er soleklar nok til at VAR burde ha grepet inn, slik dommerinstruksen er nå. Craig Pawson dømte ikke frispark, og da får vi leve med det, selv om det er irriterende at slikt blir belønnet.

Skuddet ville ikke gått i mål om det ikke gikk via Fred – og marginene spilte ikke akkurat på lag med United i denne kampen – utenom ved 1-1-scoringen. United hadde uflaks i mange situasjoner, men var heller ikke gode nok denne gangen.

Southampton v Manchester United - Premier League
MISFORNØYD MED PAWSON: Bruno Fernandes.

Sluttspurten uteble

Manchester United gjorde flere offensive bytter, men den virkelige sluttspurten kom liksom aldri likevel.

Dette handlet nok ikke om vilje, men om at Southamptons taktikk i andreomgangen fungerte godt etter at de vaklet rett i etterkant av utligningen. I tillegg til en dose med nødvendig flaks.

Om United hadde klart å opprettholde presset fra rett etter scoringen, så er det vanskelig å se for seg at Southampton hadde klart å holde ut.

Southampton v Manchester United - Premier League
SCORET: Mason Greenwood.

Målløs Martial

Anthony Martial fikk tillit på spissplassen i dag, men det spørs hvor ofte det vil skje fremover.

Edinson Cavani er i utgangspunktet foran i køen når han er tilbake, og Mason Greenwood bør ut fra prestasjonene som har blitt levert også være foran i køen uansett om det er snakk om en kantrolle eller en spissrolle.

Vi skal selvsagt ikke avskrive Martial på noen måte. Han ble toppscorer i 2019/20, og leverte godt i den sesongen, og han har tross alt vært ute med en skade en stund også. Likevel må vi konkludere med at han har en stor jobb foran seg med å komme inn i førsteelleveren.

Southampton v Manchester United - Premier League
IKKE I SLAG: Anthony Martial.

United tangerte borterekorden

Det ble kanskje ikke det resultatet vi ønsket oss, men når det først ikke ble seier, så ble det i det minste ett poeng.

Dermed består Uniteds lange rekke uten bortetap i ligaen, og United har nå tangert Arsenal med 27 bortekamper på rad uten tap. Om United unngår tap mot Wolverhampton, så er det United som har rekorden.

Trolig blir det mer utfordrende på bortebane denne sesongen når returen av tilskuere gjør at hjemmebanefordelen for alvor vil være tilbake.

Bruno vet fortsatt ikke hvordan det er å tape borte i ligaen, for han står nå med 26 bortekamper i ligaen for United, og det er jo ingen av disse kampene som har blitt tapt. Han har med det tangert en rekord selv, for 26 bortekamper på rad uten tap er den beste rekka noen har startet med i Premier League, delt med Citys Gabriel Jesus.

The Times-oversikt fra før kampen:

lengsteborterekkeutentaptimes

Draktdebut

Det var vanskelig å ikke sette pris på humoren til Southampton-supporterne som hadde med seg en «We prefer you in grey»-plakat. Det var jo som kjent mot Southampton at United brukt den grå bortedrakten hvor spillerne ikke så hverandre skikkelig, og United endte opp med å skifte drakt i pausen.

Akkurat det var det ikke behov for denne gangen, for det er ikke drakta vi kan skylde på her.

Southampton v Manchester United - Premier League
DRAKTHUMOR: United stilte opp med ny drakt, men det blir nok ikke husket denne gangen.

Diverse:

  • Dette var Paul Pogbas 208. United-kamp, samme antall kamper som Ray Wood fikk for klubben.
  • Luke Shaw spilte sin 188. kamp for United, og har med det passert John Aston jr., og er nå bare én kamp bak Ander Herrera (189).
  • Scott McTominay spilte sin 135. kamp for United, og har med det passert Gordon Hill (134).
  • Fred spilte sin 123. kamp for United, samme antall som Jimmy Greenhoff fikk. Han har med det passert Marcos Rojo (122 kamper).
  • Harry Maguire spilte sin 109. kamp for United – samme antall som cupfinalehelten Lee Martin. Han har nå passert Eddie Colman (108).
  • Mason Greenwood passerte Robin van Persie (105 kamper) mot Leeds, og spilte mot Southampton sin 107. kamp, samme antall som Ashley Grimes og Fred Goodwin.
  • Bruno Fernandes spilte sin 82. kamp for United – samme antall som Juan Sebastián Verón endte på.
  • Jadon Sancho har nå to kamper for Manchester United, samme antall som f.eks. William Prunier, Michael Appleton, Andy Goram, Bojan Djordjic, Sylvan Ebanks-Blake, Ryan Shawcross, Joshua King, Marnick Vermijl, Ryan Tunnicliffe, Victor Valdés, Donald Love, Joe Riley, Lee Grant, Ethan Laird og Anthony Elanga.

Powered by Labrador CMS