Skuffet Solskjær: – Kritikken er riktig

Ole Gunnar Solskjær vil ikke peke på noen av spillerne sine etter det forsmedelige 1-2-tapet for Sheffield United. Men nordmannen forventer fullt fokus og en reaksjon mot Arsenal på lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Solskjær oppsummerte onsdagens forestilling på Old Trafford som «veldig skuffende», samtidig som han slo fast at 2020/21-sesongen vil inneholde overraskelser.

Tapet mot Sheffield United var Manchester Uniteds første nederlag siden 0-1-tapet for Arsenal 1. november, men faktisk er det bare fire lag i Premier League som har tapt flere hjemmekamper denne sesongen.

Også Crystal Palace (1-3) og Tottenham (1-6) har vunnet på Old Trafford.

Forrige gang United tapte flere hjemmekamper var i 2013/14-sesongen under David Moyes og Ryan Giggs. De tapte til sammen sju kamper.

ALT OM KAMPEN:

SJOKKTAP: Harry Maguire scoret mot gamleklubben, men kunne ikke forhindre tap mot Sheffield United.

Forsvarer Martial

Ifølge statistikksiden Understat.com hadde United en xG (forventede scoringer) på 0.99. Bare mot storlagene Arsenal, Manchester City, Chelsea og Tottenham har det vært lavere.

På pressekonferansen etter kampen ble det stilt spørsmålstegn ved Anthony Martial, som har scoret to ligamål denne sesongen. Franskmannen var dårligst på børsen til united.no.

Solskjær konkluderte imidlertid at samtlige involverte fortjener kritikk, ikke bare Martial.

– Hele laget vil sannsynligvis få kritikk etter det her, og sikkert jeg også. Vi leverte ikke, så det er riktig at vi kritiseres. Jeg kjenner Anthony og vet hvor hardt han jobber på trening med avslutningene og bevegelsene sine. Jeg har ingenting å klage på, sa Solskjær.

Heller ikke Marcus Rashford, Mason Greenwood, Bruno Fernandes, Paul Pogba eller Edinson Cavani var i nærheten av scoring mot Sheffield United, som tok sesongens andre seier.

– Vi fant ikke åpningene i et kompakt Sheffield United-forsvar, forklarte Solskjær.

SKUFFET: Ole Gunnar Solskjær la ikke skjul på at han var skuffet over prestasjonene mot Sheffield United.

– Tre store kamper

Tapet kom på et dårlig tidspunkt for Manchester United, all den tid tre harde nøtter venter i Premier League de to neste ukene.

– Jeg forventer selvfølgelig at vi spiller mye bedre på lørdag. Nå møter vi Arsenal, Southampton og Everton, og det er tre store kamper for oss, sa Solskjær.

Arsenal vant sin kamp i midtuken 3-1 mot nettopp Southampton. Martin Ødegaard ble klar for London-klubben onsdag og kan debutere mot United med nummer elleve på ryggen.

Nederlaget betyr at Manchester United ikke maktet å ta tilbake tabelltoppen etter at Manchester City knuste West Bromwich 5-0 på tirsdag. United ligger ett poeng bak byrivalen, som har én kamp mindre spilt. På tredjeplass ligger Leicester etter deres 1-1-kamp mot Everton.

ALT OM KAMPEN:

Powered by Labrador CMS