martialrashford061022k

Den ene må fortsette som før – den andre må bryte en barriere

Publisert Sist oppdatert

Innbytterne Marcus Rashford og Anthony Martial spilte en helt avgjørende rolle i snuoperasjonen mot Omonia, og spesielt Rashford leverte varene med to scoringer og en målgivende pasning.

Begge har uansett grunn til å være fornøyde med produktiviteten hittil denne sesongen, og det vil overraske stort om ikke minst én av dem starter mot Everton.

Kanskje starter til og med begge.

Hvis det bare blir én av dem som starter, så virker det uansett logisk at det er Anthony Martial akkurat denne gangen.

Han har nemlig gjort det veldig godt mot Everton tidligere.

Både Martial og Rashford har spilt 13 kamper mot Liverpools stolthet, og pussig nok har Rashford aldri scoret mot dem. For Martials del er det derimot en av hans favorittmotstandere – han har scoret sju ganger mot Everton, og har i tillegg tre målgivende pasninger.

martialrashford061022
IMPONERTE I FORRIGE KAMP: Marcus Rashford og Anthony Martial.

Generelt i United-karrieren scorer Rashford litt oftere enn Martial, og leverer litt oftere målgivende pasninger også, men noen spillere passer bedre mot enkelte motstandere enn andre, og da gir det kanskje mening å satse på en spiller som Martial som har mange gode opplevelser mot Everton.

Rashford har for øvrig tre målgivende pasninger mot Everton også, og det skal også nevnes at de alle har kommet i løpet av hans fire siste kamper mot klubben, så Rashford har slik sett vært nokså produktiv mot Everton i løpet av de siste kampene han også.

Med tanke på nåværende form vil nok mange ønske at begge to får muligheten fra start.

Martials kamper mot Everton

Kamp 1: United vant 3-0 på Goodison Park i 2015/16, men det var andre spillere enn Martial som stod for målpoengene.

Kamp 2: Martial ble matchvinner på Old Trafford med kampens eneste mål i sin første hjemmekamp mot Everton.

Kamp 3: Semifinale i FA-cupen på Wembley. Martial hadde først en glimrende målgivende pasning til Marouane Fellainis 1-0-mål mot gamleklubben, før Martial selv scoret like før slutt og sendte United til FA-cupfinalen.

SENDTE UNITED TIL WEMBLEY: Anthony Martial. Jesse Lingard jubler også, intetanende om at han i den påfølgende finalen kom til å skrive seg inn i historiebøkene med den avgjørende scoringen.

Kamp 4: Martial fikk bare én kamp mot Everton i 2016/17-sesongen, siden han ble benket av José Mourinho til hjemmekampen, men han bidro godt på Goodison Park. Han kom dypt i banen og slo en glimrende pasning i bakrom til Zlatan Ibrahimovic, som lobbet ballen i mål. Definitivt ikke ferdigscoret, men nok en gang et viktig Martial-bidrag mot Everton.

Kamp 5: Kom innpå helt på slutten av Uniteds 4-0-seier, og rakk å score på et straffespark han selv skaffet med en fin dribleserie som førte til en Everton-hands.

Kamp 6: Scoret Uniteds første mål i 2-0-seieren på Goodison Park, fra like utenfor sekstenmeteren.

Kamp 7: Høsten 2018 var ikke den triveligste for José Mourinhos United, men det ble en 2-1-seier hjemme mot Everton, og Martial skaffet straffesparket som Pogba sendte United i ledelsen fra (på returen, riktignok), før han senere doblet til 2-0 med et glimrende plassert lavt skudd. Den sjette kampen på rad for Martial med målpoeng mot Everton.

SCORET MOT EVERTON IGJEN: Anthony Martial.

Kamp 8: Everton smadret United 4-0 på Goodison Park, så da ble det naturlig nok ingen målpoeng for Martial.

kamp 9: Ikke involvert i United-utligningen til 1-1 i kampen som endte nettopp 1-1.

Kamp 10: Den andre 2019/20-kampen mot Everton var akkurat som den første for Martials del: Ikke involvert i United-utligningen til 1-1 i kampen som endte nettopp 1-1.

Kamp 11: Ole Gunnar Solskjær startet alltid med Martial i ligakampene mot Everton, men han var inne i sin verste periode mot de blå, og heller ikke i den første kampen mot Everton i 2020/21-sesongen ble det målpoeng for ham, da United vant 3-1 på Goodison Park.

Kamp 12: Martial var benket til ligacupkvartfinalen borte mot Everton i 2020/21-sesongen, men kom innpå med litt over 20 minutter igjen, og han fant igjen til den gamle Everton-magien sin. Først hadde han den målgivende pasningen til Edinson Cavanis 1-0-mål på Goodison Park, og så scoret han selv det andre etter en glimrende pasning fra Marcus Rashford.

Kamp 13: I Martials eneste kamp mot Everton forrige sesong, hjemmekampen i starten av oktober, så fikk han noe overraskende sjansen fra start på bekostning av Cristiano Ronaldo, og han svarte på tilliten fra Solskjær med å score Uniteds ene mål i 1-1-kampen.

Manchester United v Everton - Premier League
MARTIAL-JUBEL IGJEN: En frustrert Jordan Pickford etter at Everton forrige sesong nok en gang slapp inn mål mot franskmannen.

Powered by Labrador CMS