Målsnittet synker: – Han sliter for øyeblikket

Ole Gunnar Solskjær vil ikke klandre Anthony Martial for bommen mot Paris Saint-Germain. Det gjør derimot Paul Scholes.

Publisert Sist oppdatert

Som United-spiller var Solskjær stort sett treffsikker innenfor 16-meteren. Skuffelsen i nordmannens ansikt var tydelig da Martial sendte ballen over mål fra sju-åtte meter etter å ha blitt spilt fri av Marcus Rashford.

United-manageren ville ikke klandre Fred for utvisningen og klandret heller ikke Martial for den misbrukte muligheten.

– Det skjer at vi misbruker sjanser. Det handler om å treffe ballen riktig og holde den lavt. Noen ganger bommer du, og det er lov, sa Solskjær på pressekonferansen etter at tapet var et faktum.

BOM: Anthony Martial setter ballen over tverrliggeren til Keylor Navas. Skjermdump: V Sport
BOM: Anthony Martial setter ballen over tverrliggeren til Keylor Navas. Skjermdump: V Sport

Scoringen ville vært av det vakre slaget, da angrepstrioen kombinerte seg imellom og sydde seg gjennom PSG-forsvaret. Ti minutter senere traff Edinson Cavani tverrliggeren. Returen endte hos Martial via Bruno Fernandes, men heller ikke det skuddet fant veien til nettmaskene.

Paul Scholes er tøffere med Martial enn sin gamle lagkamerat.

– United betaler prisen for at de misbruker sjanser. De største hadde Martial. Treffer han innenfor mål er det scoring. Han sliter med å score for øyeblikket. Martial vet at han skulle scoret. Det er ingen som trenger å fortelle ham det, sa Scholes på BT Sport.

Franskmannen ble toppscorer med 23 scoringer i 2019/20-sesongen. Hittil i 2020/21 står han med kun to – ett av dem fra straffemerket.

Snittet har gått fra mål hvert 146. minutt til mål hvert 215. minutt.

Med fire misbrukte sjanser er Martial den United-spilleren som er minst effektiv foran mål i Champions League denne sesongen. Manchester Evening News foreslår et draktskifte etter 1-3-tapet.

– Sju er assosiert med vinger. Etter at Martial ønsket seg nummer ni forrige sesong burde han kanskje bytte nummer med Cavani, skriver Luckhurst, som også sammenligner sistnevntes chip med Eric Cantonas mot Sunderland.

Ny trio på topp?

For andre gang stilte Rashford, Martial og Cavani sammen på topp. Mot Istanbul Basaksehir rant målene inn. Mot PSG ble det til slutt en skuffende kveld for alle tre.

Marcus Rashford scoret mot PSG for tredje gang på rad, men er nå usikker mot West Ham på grunn av en smertefull skulder.

Edinson Cavani kunne sikret avansement mot gamleklubben, men traff tverrliggeren med sin lekre chip.

Anthony Martial hadde to kjempesjanser, men ingen av dem endte i nettet.

Solskjær var imidlertid fornøyd med det han fikk se mot PSG. Han mente United var nærmest 2-1, men at spillerne må blir kliniske.

Nordmannen snakket spesifikt om Rashfords forestilling på høyrekanten.

– Han har virkelig tatt den rollen. Han en trussel langs siden, både i form av gjennombrudd, innlegg og avslutninger. Høyrebeinte angripere vil ofte spille til venstre for å skjære inn og score, men han har vært effektiv på høyresiden også. Han har også vært god sentralt, så han er i ferd med å bli en toppspiller for oss.

LAGET: Disse elleve startet mot PSG.
LAGET: Disse elleve startet mot PSG.

Gleder seg til Leipzig-«finale»

Så gjenstår det å se om trioen starter sammen når Champions League-skjebnen besegles neste tirsdag.

– Vi vet at skjebnen er i våre egne hender og at vi møter et godt lag som var i semifinalen forrige sesong, sier Solskjær.

Powered by Labrador CMS