Manchester United v Atletico Madrid - Pre-Season Friendly

Kaller Mourinho respektløs og føler seg sviktet av Solskjær

Anthony Martial er ikke blant dem som oftest gir intervjuer. Nå åpner franskmannen opp om de vanskelige sesongene han nå har lagt bak seg, først under Jose Mourinho, deretter under Ole Gunnar Solskjær.

Publisert Sist oppdatert

Martial hadde en flott sommerturné og virket å ha funnet tilbake til det som gjorde at United-fansen trykket ham til sitt bryst i sine første sesonger i United-drakta.

Så kom det først en skade som satte franskmannen ut av laget i sesongens to første kamper. Han var riktignok tilbake i troppen og fikk en omgang i 2-1 seieren mot Liverpool i slutten av august.

Etter kamp kunne Ten Hag imidlertid fortelle at Martial på ny hadde pådratt seg en skade. Den har hittil gjort at Martial kun har kampen mot Liverpool i beina etter at sesongen var ordentlig i gang.

I dette intervjuet, gjort med France Football og i ettertid gjengitt av både Manchester Evening News og Daily Express tar han for seg sin United-karriere til nå, og legger absolutt ingenting i mellom når det gjelder hvordan han ble behandlet av José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær.

Forholdet mellom Martial og Mourinho surnet fort etter at Mourinho i media sa at Martial manglet modenhet og nevnte ham blant spillerne han følte oppførte seg som et bortskjemt barn.

Dette er ikke uttalelser som har falt i god jord hos den franske angrepsspilleren.

– Han [Mourinho] snakket om meg i pressen. Han liker disse spillene, men han vet også hvem han har med å gjøre. Han vet at jeg var 20 år da og at hvis jeg sier noe, er det jeg som vil bli sett på som den personen som mangler respekt. 

Det var likevel ikke der problemene mellom Mourinho og Martial startet.

– Det startet med historien om draktnummeret. I løpet av ferien sendte han meg en melding for å spørre meg om jeg vil ta draktnummer 11, og forklarer meg at det er flott, fordi det er en drakt båret av legenden Ryan Giggs.

Burnley v Manchester United - Premier League
DÅRLIG STEMNING: Forholdet mellom Anthony Martial og José Mourinho fikk en dårlig start og ble stadig forverret. Det toppet seg da Mourinho til media fortalte at Martial manglet modenhet.

– Jeg forteller ham [Mourinho] at jeg har den største respekten for Giggs, men at jeg foretrekker å beholde nummer 9. Da jeg kom tilbake etter ferien ser jeg at drakten min henger i garderoben med nummer 11 på. Så forholdet vårt startet aldri på den rette måten, han viste meg ikke respekt i det hele tatt.

Martial mener også mangelen på spilletid under Mourinho kostet han en plass i VM, et mesterskap Frankrike gikk bort og vant.

– Den andre sesongen under Mourinho var jeg lagets toppscorer i første del av sesongen, likevel hentet han inn Alexis Sanchez og jeg spilte nesten ikke lenger.

– Det var samme sesong som det var VM og det kostet meg dyrt, spesielt siden det franske laget vant VM og jeg burde vært der.

Når Martial først er i gang med å ta for seg av tidligere managere er han heller ikke nådig i ordbruken om Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg spilte regelmessig skadet. Folk vet det ikke, men jeg kunne ikke akselerere i løpet av de fire månedene etter Covid-sesongen. Manageren forteller meg at han trenger meg, så jeg spiller. Men gitt spillet mitt, hvis jeg ikke kan akselerere, blir det veldig vanskelig å prestere. Også fikk jeg massevis av pepper fra fansen, men fikk jeg noe støtte? Nei, treneren gadd aldri å fortelle det til media.

FØLTE SEG SVEKET: Anthony Martial fortalte i intervjuet at han under Solskjærs ledelse stadig spilte selv om han var skadet og når han først var tilbake for fullt måtte se at han ikke fikk spille.

– Det er klart at jeg endte opp med å bli ordentlig skadet, og da jeg var tilbake for fullt fikk jeg ikke spille. Jeg tok det veldig dårlig, jeg hadde en følelse av urettferdighet, du blir bedt om å ofre deg for laget og i kulissene så blir du bare avvist. For meg er det nesten forræderi og jeg hater det. Jeg kan klandres, men ikke for å være falsk.

Martial kom til United sommeren 2015 som 19 åring og ble den dyreste tenåringen i britisk fotball da han ble hentet av Louis van Gaal, en manager han sitter igjen med et godt forhold til.

– Jeg hadde et godt forhold til Louis van Gaal den første sesongen. Jeg elsker å lære, og når en gentleman som ham tar seg tid til å få meg til å se videoer av kampene mine for å forklare ting for meg, er det det beste og noe jeg lærte mye av.

– En gang fikk han [van Gaal] meg til å komme til videoen for å få meg ekstra skjerpet etter jeg hadde scoret to mål. Han ville snakke med meg om løpevinkler, bevegelsessoner osv. Jeg sa at jeg forsto og han sa han likte karakteren min.

GODT FORHOLD: Anthony Martial sier at han setter van Gaal høyt som manager og at han lærte mye under nederlenderens ledelse.

 

Powered by Labrador CMS