martiallcwr

– Ja, han er nøkkelen til en god sesong for oss

Publisert Sist oppdatert

Anthony Martial var tilbake fra start igjen med nok en scoring torsdag kveld.

Dermed er han fortsatt både mer produktiv og effektiv enn Erling Braut Haaland denne sesongen, sett på mål og målpoeng per 90. minutt.

På pressekonferansen før Fulham-kampen ble spiss-situasjonen dermed et sentralt spørsmål.

– Når det gjelder fronttrioen vår så er tilgjengeligheten til spillerne her en bekymring, begynte Ten Hag.

Han tenkte selvsagt på at både Antony, Sancho, Martial, Rashford og også Ronaldo har manglet i noen få eller mange kamper denne sesongen.

– Det betyr at vi har måttet improvisere fronttrioen vår, så Martial er definitivt en nøkkel for at dette blir en god sesong, ja. Hvis ikke vi klarer å holde spillerne tilgjengelige så blir det vanskelig å nå topp-fire.

– Dette gjelder jo også Garnacho. Kan han fortsette utviklingen eller holde nivået? Da kan han bidra mye også videre, og vi trenger de alternativene vi har.

– Vi har gjort noen justeringer

Er du bekymret for alle Martials skader?

erikunited

– Vi analyserer situasjonen. Han gjør også det. Vi ser på hva som skal til for å endre det. Vi har også gjort noen justeringer. Det er jo alltid en grunn når det ofte kommer sykdom eller skade, selv om noe også kan være uflaks.

– Jeg er imidlertid glad han er tilbake nå, og håper han kan holde seg skadefri. Han er en viktig del av troppen. Jeg er fornøyd med alt unntatt tilgjengeligheten hans så langt.

– Så har vi noen alternativer, vi har spilt noen gode kamper med Rashford som 9er og vi har Ronaldo, men det er klart at jeg liker spillertypen Anthony Martial. Han kan holde på ballen, sy sammen spillet, men har også fart og kan true i bakrom og er også en god presspiller, sier Ten Hag.

Usikkert rundt Ronaldo og Antony

Cristiano Ronaldo manglet mot Aston Villa torsdag grunnet sykdom, men Ten Hag utelukker ikke at han er tilbake søndag.

– Det er ikke en så alvorlig sykdom, så ja, det er mulig at han er tilgjengelig for troppen igjen søndag.

Det samme gjelder Antony som har manglet de fire siste kampene.

– Han har hatt utvikling denne uka. Vi får se det an fredag og lørdag, sier Ten Hag.

– Er der jeg håpet vi skulle være

Fulham-kampen blir den siste før VM-pausen. Ten Hag vil egentlig vente til etter den med å oppsummere den første delen av sin managerperiode i United, men fastslo uansett følgende.

– Vi er der jeg hadde håpet vi skulle være. Vi har utviklet oss som fotballspill, i presspillet, det å spille oss ut bakfra og angrepsspill, men vi må også utvikle angrepsspillet vårt på den siste tredelen foran motstandernes mål. Til det så trenger vi imidlertid spillerne tilgjengelig.

– Søndagens kamp blir imidlertid viktig så spør meg igjen etter den.

– Vi ønsker imidlertid å bli mer stabile på et enda høyere nivå, og vi vet at vi må være veldig gode for å få et resultat mot et Fulham-lag som fremstår både energiske og atletiske.

Han bekymret seg ikke for at VM er rett rundt hjørnet.

– Jeg tror alle (spillerne) forstår hvor viktig Fulham-kampen er, og jeg kommer ikke til å tenke på VM. Frem til og med søndag handler det kun om Uniteds interesser, sier United-manageren.

LES MER: Martial fortsatt foran Haaland

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Fulham er 12.00 søndag

Powered by Labrador CMS