marttr

– Martial tåler ikke å spille 90 minutter hver tredje dag

Publisert Sist oppdatert

Anthony Martial begynner å få en god rekke med United-kamper i beina nå. Tar man med kampene rett før VM – og treningsleiren i Spania under VM-pausen – så har franskmannen ti strake kamper fra start for United.

Det spesielle er likevel at han stort sett byttes ut mellom 60. og 70. minutt, og at han har til gode å spille 90 minutter under Erik ten Hag. Forrige gang Martial spilte en 90 minutter for United var datoen 22. september 2021, i en ligacupkamp mot West Ham.

Det lengste han har spilt i en tellende kamp under Ten Hag var 80 minutter i bortekampen mot Wolverhampton.

– Vi går på på en tynn linje med Martial

Akkurat dette er selvsagt også en viktig årsak til at United nå er på spissjakt.

– Martial tåler fortsatt ikke den belastningen det er med et tett kampprogram. Det at han byttes ut handler ikke om at vi ikke stoler på ham. Det handler om at hans fysiske form ikke er slik at han kan spille 90 minutter hver tredje dag. Akkurat det er dermed noe vi må håndtere, og noe vi håndterer sammen med han, sier Erik ten Hag.

– Vi beveger oss nå på en tynn linje med ham, men kvalitetene hans er så viktige for oss, fortsetter United-manageren – som avviser at han ser på det som et problem at det kun er Rashford som dunker inn mål på bestilling.

– Nei, fordi Martial kan score mål, Antony kan det. Vi vet at Bruno Fernandes kan score mål, og at Christian Eriksen både kan skape mål og avslutte selv, så vi har flere strenger å spille på, sa han.

tenny22

Disse sitatene kom under den sperrede delen av pressekonferansen etter Everton-kampen, sitater som hadde sperrefrist til sent lørdag kveld slik at de engelske tabloid-avisene skulle få noe eget til sine søndagsaviser.

– Disiplinen må til

I seansen ble ble United-manageren også spurt om han mente det var risikabelt å straffe Marcus Rashford fordi han forsov seg til et lagmøte mot Wolverhampton, eller om det også kunne blitt helt feil da han straffet hele laget for 1. omgangen mot Brentford tidlig i sesongen – der han dro med hele troppen ut på straffeløping dagen derpå.

– Det kan kanskje være risikabelt, men hvis du ønsker å utvikle noe, hvis du ønsker å skape en vinnerkultur, så er det min mening at du må gå denne veien. Reglene og standarden har vi jo satt sammen, alle de ansatte, alle spillerne, og hvis du tillater brudd på det, så vil det heller eksplodere i ansiktet ditt, ikke minst ute på banen.

– Dette er toppfotball, folk må ta ansvar og da mener jeg at man må gjøre det på denne måten, sier Erik ten Hag.

Rashford-straffen var han imidlertid ikke bekymret for.

– Hvis man er rett person med rett personlighet så vil man reagere slik Rashford har gjort. Jeg har kjent ham i sju-åtte måneder nå, og jeg var overbevist om at han ville reagere som han gjorde.

– Er du bekymret for at spillerne etter sju strake seier skal begynne å bli litt selvtilfredse?

– Det er i alle fall noe vi må følge med på. Vi må nå klare å holde fokuset, klare å være konsentrerte. Vi må jobbe bra, trene bra, vi må starte kampene med de rette holdningene. Vi vet jo at nivået i Premier League er så høyt at hvis du ikke er på så får du bank. Hvis ikke du leverer mentalt og fysisk så går du på en smell, så ja, det er viktig å gjøre de rette tingene, sier Ten Hag.

Powered by Labrador CMS