TenLanga

Kan nesten ikke vente på Ten Hag: – Veldig, veldig positiv før neste år

Publisert Sist oppdatert

Anthony Elanga ser frem til å spille under Erik ten Hag når nederlenderen tar over managerjobben på Old Trafford neste sesong.

Svensken har latt seg imponere av hvordan Ten Hag har ledet et purungt Ajax-lag til Champions League-semifinale og flere hjemlige triumfer, ved hjelp av fin angrepsfotball. Nå håper Elanga at Ten Hag kan få til det samme i United.

Du kan bare se på måten de spiller på i Europa. Han er en flott manager med en fantastisk historikk i Europa. Jeg har sett hvor god han er til å utvikle unge spillere, og det er en av grunnene til at jeg gleder meg sånn til å jobbe med ham, sier Elanga til Sky Sports.

– Vi føler oss veldig, veldig positive

Ten Hag omtales av mange som et av fotball-Europas aller mest spennende navn, og det er ikke uten grunn.

UEFA Pro-trener Øyvind Eide trekker nederlenderne frem som det sterkeste kortet United har satset på siden Sir Alex Ferguson ga seg, og tallene til 52-åringens Ajax-lag har ført til sammenlikninger med Pep Guardiolas Manchester City.

De Graafschap v Ajax - Eredivisie
MEDALJØR: Erik ten Hag har vunnet det som vinnes kan hjemme i Nederland. Nå skal han forsøke å gjøre det samme i England.

Også Elanga mener ansettelsen virker særs lovende.

– Vi har åpenbart fokus på å fullføre sesongen på en god måte, men vi føler oss også veldig, veldig positive før neste år. Han kommer til å bringe spennende fotball til Old Trafford.

– Alt starter med oppkjøringen og hvordan vi tar til oss instruksjonene og taktikkene hans. Han kommer til å bli en flott tilvekst til klubben og jeg gleder meg veldig til å jobbe med ham.

Svensken trekker altså frem Ten Hags evne til å omgjøre unge talenter til ettertraktede stjerner.

Elanga har selv fått sitt store gjennombrudd denne sesongen, med 25 kamper og tre scoringer for førstelaget. Nå håper han at utviklingen fortsetter under den nye sjefen.

– Jeg føler meg klar til å gå til det neste nivået. Jeg sikter på å bli bedre for hver dag som går, fordi det er slik jeg tenker. Jeg vet at jeg alltid kan bli bedre, og jeg har vidunderlige spillere, gode trenere og fine folk rundt meg som hjelper meg med å ta det neste steget.

Får muligheten til å dele garderobe med idolet

Æren for at Elanga allerede har kommet såpass langt som han har, skal deles på flere. I alle fall ifølge ham selv.

Den nybakte 20-åringen nevner både Thierry Henry og pappa Joseph Elanga som spillere han har sett opp til. Sistnevnte fikk godt over hundre kamper for Malmö og var også kamerunsk landslagsspiller.

CR7
DRØMMEN SOM GIKK I OPPFYLLELSE: Anthony Elanga vokste opp med å se Cristiano Ronaldo spille for Manchester United. Nå gjør de det sammen.

I tillegg nevner Elanga (den yngre) lagkamerat Cristiano Ronaldo som én som har inspirert – og fortsatt inspirerer ham.

– Jeg snakker mye med Cristiano på trening og han gir meg alltid gode råd. Jeg vokste opp med å se ham spille på Old Trafford, så det å kunne spille sammen med ham nå er bare helt fantastisk.

Ettersom Elanga både har rukket å bli førstelagsspiller for United og landslagsspiller for Sverige, har han flere store navn å søke råd hos dersom han trenger det.

– Det er mange spillere som også har hjulpet meg. Jeg kan nevne Victor Lindelöf, som jeg spiller med på landslaget. Vi har Juan Mata og Bruno Fernandes. I tillegg har jeg lært en del av Zlatan Ibrahimovic på landslaget. Han gir meg gode råd. Så det er mye rutine rundt meg som jeg kan lære av.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS