Ny spalte fra Andy Mitten

Jeg trodde knapt mine egne ører da jeg forleden var på Anfield og så FA Youth Cup-kvartfinalen.

Kampen ble sett av over 10.000 tilskuere, hvorav rundt 500 var United-supportere som var plassert i borteseksjonen. Det var herlig vårvær, og alt lå til rette for en flott fotballkamp. Flesteparten der var der for å se potensielle stjerner for fremtiden.

Det er noen gode talenter i dette United-kullet. Hovedsakelig Ravel Morrison, Paul Pogba, Will Keane og Ryan Tunnicliffe. Spesielt Morrison er utstyrt med et eksepsjonelt talent, men han har en dårlig bakgrunn og var nylig heldig som slapp fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i å ha truet et vitne i en rettsak. Men heldigvis tyder det meste nå på at gutten har tatt seg sammen og jobber knallhardt for å få en god fotballkarriere.

Morrison ble den store stjernen på Anfield, etter at United snudde 0-2 til 3-2. Det var en hedelsesrik og spennende kamp som inkluderte fire utvisninger, men forestillingen ble spolert av 20-30 United-fans som insisterte på å synge sanger om Hillsborough-tragedien. Dette på en juniorkamp, og glem ikke at alderen hos publikum på slike kamper er langt lavere enn på en førstelagskamp!

Det skal her skytes inn at Liverpool-fans sang om München-ulykken i en årrekke og etterapet med armene vingene på en fly som sliter. Det meste av dette stoppet da Liverpool selv ble rammet av en tragedie, 15. april 1989 på Hillsborough. Allerede på første besøk til Anfield etterpå var United-fansen kjappe med å synge «where’s your famous Munich song.» Ikke korrekt, men samtidig et forståelig svar på årelang hets om München-tragedien.

Med unntak av en og annen idiot har United-fansen langt sjeldnere sunget om Hillsborough enn Liverpool-fansen om München, men på juniorkampen forleden var det annerledes. Fra min plass på hovedtribunen kunne jeg tydelig høre sanger om Hillsborough, men ingen om München. Kanskje disse «supporterne» ønsket å provosere fram hjemmefansen på The Kop til å svare, men de var for få til å klare dette. Men de på hovedtribunen kunne lett høre dem, og blant disse var Sir Alex, David Gill og Sir Bobby Charlton. Ex-Liverpool-spiller John Aldridge hørte det også, og var ikke sen om om fortelle det på twitter.

Det finnes ingen god grunn for å gjøre hva disse 20-30 bortefansen gjorde. Jeg liker rivaliseringen, jeg liker til og med hatet som skaper den unike atmosfæren det er mellom United og Liverpool. Men ikke for enhver pris. Hvis du spurte de skyldige om hvorfor de sang om Hillsborough, vil du få argumenter som hadde passet i en sandkasse. Som «de startet» eller «de er avskum og fortjener det.» De skyldige er enten tenåringer som ønsker å bli lagt merke til, eller noen veldig, veldig dumme folk som gjør hva som helst for oppmerksomhet. Det var rundt 20 likesinnede en uke tidligere da vi tapte 1-3 med førstelaget. Men i mosetning til på juniorkampen sto ikke dise idiotene samlet, og ble derfor overdøvet av de 3.000 bortefansen som var ute etter å støtte United på Anfield.

Sanger om München og Hillsborough blir dessverre aldri utryddet. Det er alltid noen som er ute etter en reaksjon, like mye som en eller annen idiot finner glede av å spolere ett minutts stillhet. Selvjustis blant fansen er løsningen for å stoppe en av de mindre smakfulle sidene til de ellers fantastisk United-fansen. Og vi har virkelig fantastiske fans. Utenfor Anfield så jeg flere United-supportere som viste sin respekt ved Hillsborough-minnesmerket.