– Det er noen veldig forstyrrede mennesker der ute

Rasisme og hets ser dessverre ikke ut til å forsvinne, selv ikke blant de som kaller seg United-fans.

Nylig skrev United-forfatter Wayne Barton «Its Ole FFS» om hetsen mot United-manageren etter tapet mot Leicester, før han skrev et lengre innlegg på united.no om temaet.

Nå har Andy Mitten forsøkt å sette ord på litt av sine opplevelser rundt den netthetsen som rettes mot Ole Gunnar Solskjær og spillerne.

 

Av: Andy Mitten, oversatt av Dag Langerød

Dette viser dessverre hva slags tid vi lever i – og det har bare blitt enda verre i løpet av pandemien.

Jeg deltok selv for noen få uker siden på et kurs for fotballjournalister som har blitt utsatt for netthets, og noe av hetsen mot spesielt mørkhudede eller kvinnelige journalister er forferdelig. Den sendes alltid også anonymt, og den er av typen man aldri ville funnet på å si til noen hvis man møtte dem ansikt til ansikt.

Samtidig må journalister bruke sosiale medier. Dermed får de det også med seg.

Ole Gunnar Solskjær ser imidlertid ikke dette selv.

Han er ikke på sosiale medier, men han blir gjenfortalt det viktigste av det som blir skrevet både om ham og klubben. Den briefen får han daglig.

Om Andy Mitten:

Få kjenner Manchester United bedre enn Andy Mitten. Som mangeårig sjef for fanzinet United We Stand og etter et langt liv som United-supporter, følger han United verden rundt.

Han bor delvis i Barcelona og delvis i Manchester, og jobber som journalist for flere store fotballblader, deriblant FourFourTwo og United-Supporteren. Han skriver også fast for united.no og The Athletic.