– Jeg har selv sett planer for å bygge ut Old Trafford

Publisert Sist oppdatert

Vi spurte dere medlemmer om å komme med spørsmål til Andy Mitten, og i flere saker fremover på united.no vil han forsøke å svare på de spørsmålene.

Tidligere svarte Mitten på spørsmål om overgangsmarkedet, og du kan lese svaret hans her.

Denne gangen handler svaret om Old Trafford og mulig utbygging av den.

– Jeg har selv sett planer for å bygge ut Old Trafford

 Av: Andy Mitten, oversatt av Dag Langerød

Flere av dere stilte meg også spørsmål om utviklingen av Old Trafford. Eller sagt på en annen måte: Vil det skje noe?

Jeg forstår hvorfor dere lurer på dette, og har selv skrevet om dette igjen og igjen, og jeg vil fortsette med å gjøre det.

Akkurat nå er timingen likevel ikke den beste.

Jeg har selv sett planer for å bygge ut over South Stand for å øke kapasiteten, men disse planene har aldri blitt offentliggjort eller kommer lenger enn til tegnebordet.

De viser enda en etasje på hovedtribunen, og teknologien som nå kan tas i bruk for å gjøre dette er av en type som betyr at dette kan gjøres uten at toglinjen mellom Manchester og Liverpool påvirkes.

PLANENE FINNES: South Stand – nå også bedre kjent som Sir Bobby Charlton Stand – kan bygges ut enten med en ny etasje eller to kvadranter på sidene.

Det er også et alternativ hvor det bygges to kvadranter på hver side av hovedtribunen, noes om kan gi plass til mer enn 90 000 tilskuere. Rent utseendemessig vil Old Trafford da også se mer komplett ut enn slik den ser ut nå.

 Jeg tror også selv at en utbygging eller videreutvikling vil skje, men ikke med det første.

United, som alle andre klubber, kanskje med unntak av stateside City og PSG – må ta hensyn til mindre inntekter. Det handler om hva de gjør på overgangsmarkedet og hva de tilbyr i lønninger – og dermed vil de definitivt ikke investere mange hundre millioner pund for å forbedre stadion.

For å være helt rettferdig så skal det også sies at klubben har brukt flere titalls millioner pund på Old Trafford det siste årene. De har bygget nye områder for funksjonshemmede på begge kortsider. Jeg har selv tatt en titt på dette, og det ser bra ut.

Samtidig er det ikke de endringene flertallet ønsker å se.

 Jeg kjenner selv også høytstående United-ansatte som ville elsket å bygge ut Old Trafford enda mer, men det er ikke de som sitter på pengene her. Det er det Glazer-familien som gjør. Glazers kommer også fra en kultur hvor det er offentlige penger som brukes til å bygge arenaer, men slik er det ikke i Storbritannia.

Jeg følger nå med på at Real Madrid utvider sin arena, og jeg følger det med misunnelse. Jeg hadde det på samme måte da Tottenham åpnet sin nye stadion, med fasiliteter som er helt overlegne de vi har på Old Trafford.

Video, slik blir Real Madrids nye arena:

Vår hjemmebane så sliten ut for et par år siden, malingen skrellet av, men heldigvis så ser vi ikke så mye av det nå. Klubben reagerte da de fikk kritikk på dette.

Essensen er likevel at hvis Old Trafford var større så ville det fortsatt vært fullt til hver kamp.

Det har nå konstant vært fulle tribuner siden 1992, selv da kapasiteten gikk fra 44 000 til 55 000, og så videre til 61 000, 67 000 og 76 000.

Den nåværende kapasiteten er imidlertid nede på 73 500, grunnet den ekstra plassen som trengtes for å ordne områdene for funksjonshemmede og flere VIP-bokser.

Sånn sett ville en utvidelse vært noe som ga mer penger i kassa, men ikke på kort sikt. Dermed blir spørsmålet om Glazers’ perspektiv er kortsiktig, langsiktig eller noe midt imellom.

De har selv alltid sagt at de er her langsiktig, de har også vært i klubben siden 2005, men det å utvide Old Trafford vil være en stor forpliktelse, som mange supportere tviler på de er villig til å ta siden den vil gå ut over den kortsiktige profitten.

Det er også en annen faktor.

Tidligere var inntektene fra kampdag – tilskuerne – det viktigste, men nå er det TV-rettigheter og kommersielle avtaler som står for de største inntektene, selv om kampdag fortsatt er viktig.

Og én ting til slutt.

Jeg har akkurat brukt seks måneder på selv å sette sammen LEGO-modellen av Old Trafford. Derfor håper jeg nesten at de venter litt med å forandre arenaen. Ellers må jo jeg bygge en ny en…

Video av Lego Old Trafford.

Om Andy Mitten:

Få kjenner Manchester United bedre enn Andy Mitten. Som mangeårig sjef for fanzinet United We Stand og etter et langt liv som United-supporter, følger han United verden rundt.

Han bor delvis i Barcelona og delvis i Manchester, og jobber som journalist for flere store fotballblader, deriblant FourFourTwo og United-Supporteren. Han skriver også fast for united.no og The Athletic.

Powered by Labrador CMS