– Ble Donny kjøpt for å erstatte Pogba? Hva var planen?

Publisert Sist oppdatert

Vi ba nylig om deres spørsmål til Andy Mitten, og én av verdens mest kunnskapsrike og informerte United-personer har allerede svar på spørsmål om overgangsvinduet og en eventuell utbygging av Old Trafford.

TIDLIGERE SVAR FRA MITTEN:

Denne gangen svarer han på spørsmål om Donny van de Beek.


Ble Donny van de Beek kjøpt for å erstatte Paul Pogba? Hva var planen med ham?

Andy Mittens svar, oversatt av Dag Langerød

Nei, er svaret på det første.

Jeg tror at han ble kjøpt for å forsterke troppen av en manager som var bekymret for at troppen hans ikke var bra nok.

Det var mange United-supportere som var spente da Donny ble kjøpt, og ikke uten grunn heller. Han kom tross alt fra Ajax-laget som hadde slått ut regjerende mester Real Madrid fra Champions League.

Klubben skrøt også av den positive effekten signeringen hadde i sosiale medier.

Selv så gjorde jeg et par ting da overgangen gikk i orden.

Først så snakket jeg med assistent-manager Mike Phelan. Han fortalte meg at Donny ble kjøpt delvis for å forsterke troppen, og roste også anvendeligheten hans.

Jeg fikk aldri inntrykket av at han ble hentet inn som en stjernesignering ala det Jadon Sancho hadde vært.

SCORET I LIGAÅPNINGEN: Men det er Donny van de Beeks eneste mål for United så langt.

– Han kom fra en nederlandsk toppklubb der han hadde gått gjennom deres akademi. Det betyr at han har Ajax-kvaliteter – god med ball, god teknisk, begynte Phelan.

– Han er også inne på det nederlandske landslaget, noe som betyr at han får erfaring også sammen med et landslag som er på vei oppover igjen. Han er også bare 23, og den alderen er viktig.

– Det kommer til å bli en tøff utfordring for ham å komme til Premier League, men han har et øye for mål, har mye energi og har gode fysiske forutsetninger. Han er halvveis midtbanespiller og halvveis spiss, sa Phelan.

Samtidig snakket jeg med Stephen Pienaar, den tidligere Dortmund- og Everton-spilleren som nå er trener i Ajax.

Han var overbevist om at Donny var en god United-signering, men han sa også at han måtte få ett år på å tilpasse seg ligaen.

Han mente at hans egen vei – fra Nederland via Tyskland og så til Premier League – var en bedre måte å komme tilpasset på til Premier League.

Jeg snakket også med Ajax-supportere som var knust over at han var borte. En av dem sørget for at Donny fikk en avskjed med bannere og fyrverkeri, noe spilleren selv elsket.

Se den herlige avskjeden på video her:

 

Da det ble klart at ting ikke gikk så bra som mange håpet så ba jeg om hjelp til å forstå hvorfor dette ikke fungerte som alle ønsket.

Én grunn er at spillere som har vært i Ajax lenge er så vant til systemet og måten alt gjøres på der at det kan ta tid i en ny klubb. Da ble det også pekt på situasjonene til De Ligt (Juventus) og Frenkie de Jong (Barcelona), og legg merke til at begge de to etter hvert fant seg selv i sine nye klubber.

La oss håpe at det same skjer med Donny, siden førstesesongen hans har vært like skuffende som den Fred hadde etter at han ankom England. Han har ofte underprestert, for eksempel mot Watford i FA-cupen.

Det viktige senere blir at han tar sjansen når han får den.

Her kan du lese flere eksklusive saker fra Andy Mitten på united.no.

Om Andy Mitten:

Få kjenner Manchester United bedre enn Andy Mitten. Som mangeårig sjef for fanzinet United We Stand og etter et langt liv som United-supporter, følger han United verden rundt.

Han bor delvis i Barcelona og delvis i Manchester, og jobber som journalist for flere store fotballblader, deriblant FourFourTwo og United-Supporteren. Han skriver også fast for united.no og The Athletic.

Powered by Labrador CMS