Knust da overgangen til Lyon gikk i vasken, men så ringte United…

Så sent som i august fikk Peñarol et fristende tilbud fra Lyon, og Facundo Pellistri ønsket å dra. Pellistri trodde proffdrømmen var knust da overgangen gikk i vasken. Så ringte Manchester United…

Publisert Sist oppdatert

Facundo Pellistri var en av fire spillere som Ole Gunnar Solskjær og Manchester United hentet på Deadline Day.

Men det 18 år gamle stortalentet kunne fort havnet i Frankrike for bare noen uker siden.

– Lyon kunne ikke gå med på kravet

I februar 2020 skrev det 18 år gamle talentet Facundo Pellistri under på en ny kontrakt med Peñarol. Toårskontrakten inneholdt også en utkjøpsklausul som skulle vise seg å bli svært viktig for Manchester Uniteds jakt på unggutten.

Flere internasjonale storklubber hadde fulgt Pellistri og Manchester United var bare en av disse. Manchester City og Real Madrid skal ha vært to av de andre klubbene som fattet interesse.

STORTALENT: 18 år gamle Facundo Pellistri ble fulgt av mange storklubber i Europa før United fikk tilslaget og hentet Penarol-spilleren til Old Trafford.

Men det var den franske klubben Lyon som først viste konkret interesse og la inn et bud på Pellistri, skriver avisen El Observador.

– Lyons tilbud var fem millioner euro, der Peñarol i første omgang ville få fire millioner og yttetterligere bonuser kunne utløses slik at avtalen kunne bli verdt opp mot ti millioner euro, sier Peñarols visepresident Rodolfo Catino til avisen. 

Budet innfridde ikke utkjøpsklausulen, men Peñarols styre ga likevel grønt lys til forhandlinger.

El Observador skriver at Pellistri på dette tidspunktet hadde kjøpt flybilletter til Frankrike fordi han trodde overgangen var nært forestående.

Peñarol-styret hadde imidlertid et klart krav til Lyon. 

Klubben ville nemlig at Pellistri skulle bli værende til desember før han sluttet seg til den Lyon. 

PÅ GJENSYN: Facundo Pellistri sendte en Instagram-hilsen til Penarol-fansen og takket for tiden de hadde sammen. Nå bytter han ut Estadio Campeón del Siglo med Old Trafford

Det var et krav den franske klubben ikke aksepterte.

Peñarols klubbsekretær Evaristo González utdyper:

– Vi visste at Lyon ikke ville gå med på kravet for det hadde vi blitt fortalt på forhånd.

Da styret skulle bestemme om overgangen skulle gjennomføres eller ei, stemte tre styremedlemmer for, mens seks stemte mot.

United grep sjansen

En overgang til Lyon ville ha sikret Pellistri og familien økonomisk resten av livet. Plutselig lå drømmen i ruiner og foreldrene til Pellistri skal ha vært så nedbrutt at Pellistri selv skal ha bedt om fri for å ta seg av dem.

Da overgangen til Lyon kollapset i siste liten, ga det imidlertid andre klubber muligheten til å agere. 

TRENTE PELLISTRI: Den tidligere United-spilleren Diego Forlan hadde Facundo Pellistri under sine vinger som Penarol-trener. Selv om Forlan fikk sparken i september, skal han ha vært en viktig rådgiver for United i jakten på Pellistri.

– Klausulen som ble inkludert i kontrakten i februar var helt avgjørende for at avtalen med Manchester United kunne bli gjennomført, sier Peñarols visepresident Rodolfo Catino. 

United skal ha forklart Peñarol at klubben av prinsipp ikke ville utløse Pellistris utkjøpsklausul direkte, men ville i stedet overføre pengene i to omganger og ba Peñarol ordne med det Pellistri hadde krav på. 

– Det vil være to beløp som dekker overgangen. Det ene blir betalt nå og resten i juli 2021. Vi aksepterte dette fordi Manchester United er en av de fremste klubbene, sier Catino.

Forlan hjalp United

I begynnelsen av september fikk Diego Forlan sparken som Peñarol-trener etter kun fire seire på elleve kamper.

Forlan blir imidlertid en svært nyttig mann for United. Den tidligere United-spissen kjenner både Pellistri og ikke minst United godt og skal ha snakket med Ole Gunnar Solskjær og United om den unge kantspilleren. 

HAR BEHOLDT KONTAKTEN: Diego Forlan og Ole Gunnar Solskjær jubler etter Forlans to scoringer mot Liverpool på Anfield. Forlan skal ha vært en viktig rådgiver for Solskjær før klubben hentet Pellistri.

Manchester United valgte å slå til og infridde Pellistris utkjøpsklausul.

Noe av det første United spurte om, var hvorvidt Pellistri hadde holdt seg i en «boble» med trygge omgivelser på grunn av coronapandemien. Grunnen var at United ønsket å hente ham umiddelbart og inkludere ham i førstelagstroppen.

– Flest innlegg i Primera Division

Journalisten, og united.no-spaltisten Andy Mitten, skrev om Uniteds interesse for Pellistri allerede i sommer og at United hadde fulgt nøye med på utviklingen til 18-åringen.

– Pellistri er et talent som må utvikles videre og må jobbe med avslutningsferdighetene sine. Han har imidlertid imponert med farten sin, gjennombruddspasninger, sin defensive jobbing og roen han viser under press. Pellistri har flere innlegg enn noen annen spiller i Uruguays Primera Division denne sesongen, skrev Mitten i denne saken for The Athletic.

EN FOR FREMTIDEN: Facundo Pellistri jubler etter å ha scoret mot Colo Colo i Copa CONMEBOL Libertadores 2020.

Facundo Pellistri er et glimrende eksempel på hvor fort ting kan snu i fotballen.

Fra skuffelsen over en knust drøm om en overgang til Lyon den ene dagen, til eufori og kontrakt med Manchester United like etter.

Nå venter Manchester United og selv om de fleste regner med at Pellistri vil trenge både tid og tålmodighet, tyder det meste på at United har fått et av de mest spennende talentene i sør-amerikansk fotball. 

Powered by Labrador CMS