Solskjær forklarer hvorfor Lingard og Pereira ikke var med mot Watford

På pressekonferansen etter Watford-kampen forklarte Ole Gunnar Solskjær hvorfor Jesse Lingard og Andreas Pereira måtte se kampen fra tribunen, hvor fornøyd han var en venstrebacken, samt hva vi ikke må glemme når det kommer til Mason Greenwood.

Publisert Sist oppdatert

Vakre scoringer, tre poeng og to plasser høyere på tabellen er fasit etter søndagens kamp mot Watford. Likevel var ikke samfulle 90 minutter en dans på roser.

Etter bare fire minutter spilt var Solskjær allerede nede på sidelinjen og dirigerte spillerne sine med relativt tydelige gestikulasjoner.

– Det var to minutter for sent, for den starten vi leverte var horribel. Se bare den sjansen vi gir dem etter to minutter i situasjonen med Harry og Nemanja. Om vi hadde sluppet inn den hadde vi hatt to strake tabbemål, sier Solskjær og refererer til baklengsmålet mot Brugge. 

Uniteds to største hakkekyllinger denne sesongen, Jesse Lingard og Andreas Pereira, var ikke med i troppen. Det ble et tema på pressekonferansen.

– Vi plukket ut en tropp på 18 mann som vi tenkte fylte alle behovene vi hadde. Man har en startellever pluss to forsvarsspillere, to midtbanespillere og to angripere, en ving og en sentral [samt en keeper].

– Det var en avgjørelse vi gjorde.

Solskjær ble så spurt om det var på grunn av den svake kampen Lingard og Pereira hadde mot Brugge i midtuka.

– Hele laget presterte dårlig mot Brugge. 

– Er dette en advarsel til dem? 

– Vel, vi har mer og mer konkurranse om plassene nå, så selvfølgelig må standarden heves. Det er det samme som jeg har sagt om Anthony. Jeg vil at han også skal heve spillet. Det gjelder ikke bare de elleve som starter, men alle som trener. Vi trenger å levere jevnt nå.

SOLSKJÆR OM MARTIAL: – Teknikken han viser der er rett og slett vidunderlig

IKKE MED: Jesse Lingard og Andreas Pereira måtte begge se kampen mot Watford fra tribunen.

United har vunnet to strake i ligaen, og om de vinner neste kamp er det første gang på over et år at de tar tre strake trepoengere, noe Solskjær selvfølgelig ønsker å få til.

– Jeg håper det. Nå kommer det flere store kamper. Everton, Manchester City, Tottenham og Sheffield United. Så det blir en viktig måned for oss i ligaen. 

– Så har vi Europa League-kamper i midtuken som jeg også må tenke på.

Fantastiske Luke

Aaron Wan-Bissaka har fått mye oppmerksomhet denne sesongen, men etter kampen mot Watford var det den andre backen som fikk managerens ros.

– Luke var fantastisk i dag. Vi trengte å våkne og vi gjorde det etter hvert. Da så vi sterkere og mer robuste ut. Det åpnet seg mer rom og vi fant oftere Bruno, Daniel og Mason – som virkelig spilte seg inn i kampen rundt halvspilt førsteomgang. 

Denne sesongen har Shaw spilt både som venstreback, og som venstre midtstopper i en stoppertrio.

– Luke har vært fantastisk når han har spilt i den posisjonen. Det har gitt ham og oss flere valgmuligheter. Han går tilbake litt for ofte som back. 

– GÅ FREMOVER, LUKE: Det er beskjeden fra manageren.

– De gangene han går fremover er han ustoppelig, og han bør fortsette med det. Jeg oppfordrer spillerne til å gjøre mer av det de er gode på, og når de hører på meg vil vi bli et godt lag.

BØRSEN: (+) – Det lyser en vilje av ham som er helt unik

– Vi må ikke glemme at han bare er 18 år

Som tidligere storscorer ble Solskjær bedt om å kommentere på scoringen til Mason Greenwood.

– Altså, han er den beste avslutteren vi har. Han er en av de beste jeg har sett. Høyre, venstre, det spiller ingen rolle. Han har scoret mål hele livet.

– Han må gjøre ting litt raskere nå. Det spiller ingen rolle om det er en U18-keeper eller en Premier League-keeper som står i mål.

– Han er så skarp når han er rundt målet. Men noe som imponerte meg mer med Mason i dag var «link-up»-spillet hans. Han fant ofte Daniel i gode rom fra flere posisjoner. Om han er frisk og skadefri kommer han til å fortsette å få spilletid.

GREENWOOD: – Det er som om han har vært her i et år

Unggutten har tidligere blitt kritisert for manglende arbeidsmoral, og i førsteomgangen på Old Trafford fikk vi se noe av grunnen til det.

– Jeg syns hele laget virket litt daft før pause. Vi spilte ikke slik vi ville og vi senket tempoet idet vi overtok ballen. Det er ikke oss. Det er ikke oss i det hele tatt. 

PRAKTSCORING: Mason Greenwoods scoring var kirsebæret på den søte kaken som var 3-0-seieren mot Watford.

– Vi burde bevege oss raskere, og når vi ikke gjør det er det det verste jeg ser. Det vet nok du som kjenner meg bedre enn de fleste av journalistene her, sier Solskjær til den norske journalisten i rommet.

– Jeg vil at ballen skal gå fremover fortere. 

Greenwoods perlescoring var hans ellevte mål denne sesongen, og Solskjær prøver å sette det hele i perspektiv.

– Den sesongen han har hatt sier en hel del. Han kommer bare til å bli bedre og bedre, for han er fortsatt bare 18 år. Vi må ikke glemme det. Han er ikke ferdig å vokse. Han er ikke det Wayne Rooney var som 18-åring. Kroppen hans er fortsatt under utvikling. 

– Om noen år er han mer eller mindre en komplett spiss. Vi må gi ham tid. Overkroppen og beina begynner å bli en manns kropp, men man kan ikke stresse det. Det skjer naturlig.

En annen spiss som var i aksjon mot Watford, var deres tidligere spiller, Odion Ighalo, som igjen var nære ved å score sitt første mål for Manchester United.

– Han har allerede kommet inn og gjort en god figur på trening. I tillegg gir han meg muligheten til å hvile Anthony en halvtime her og tjue minutter der.

SPILTE MOT GAMLEKLUBBEN: Odion Ighalo.

– Ighalo lukter målsjanser. Han hadde en i dag og har hatt noen tidligere, så målene hans kommer. 

Powered by Labrador CMS