lairdgarnertuanzbishop

Bare to av disse har grunn til å være fornøyd med sesongen hittil

Publisert Sist oppdatert

2021 har blitt til 2022, og det er på tide å gjøre en vurdering av hvordan Manchester Uniteds utlånte spillere har gjort det hittil denne sesongen.

Undertegnede har kategorisert de utlånte i følgende fire kategorier:

  • Suksess
  • Ganske bra
  • Litt skuffende
  • Veldig skuffende

Suksess:

Di’Shon Bernard (Hull City)

Bernard gjorde det ganske så bra i Salford City i fjor, og jeg så for meg et lån til en League One-klubb, men det ble heller Hull og Championship for midtstopperen.

Der har han spilt fast, som en del av en stoppertrio, og har fått verdifull spilletid på nivå to.

Han har i tillegg spilt ganske godt, for et lag som etter en dårlig start har hevet seg etter hvert.

Det er naturlig å være skeptisk til om han har det som skal til i United, men dette lånet har i mine øyne gått bedre enn forventet hittil.

Reading v Hull City - Sky Bet Championship
HAR KLART SEG BRA: Di’Shon Bernard.

Ethan Laird (Swansea City (frem til nå))

Ethan Laird er en av de mest spennende spillerne vi har lånt ut. Han er kanskje uferdig, og det er ikke så veldig lenge siden han slet mye med skader, men han har et eller annet ved seg som gjør at det ikke virker utenkelig at han kan bli en A-lagsspiller i United i løpet av de neste årene.

Etter å ha levert godt for Russell Martins MK Dons i fjor, så ble han denne sesongen lånt ut til samme manager, som nå leder Swansea. Der har 20-åringen også gjort det godt, og han ble raskt en populær spiller.

Kanskje kunne han hatt enda flere målgivende pasninger enn de fire han har notert seg for, men Swansea har i perioder slitt ganske mye, og Laird har uansett vært blant de bedre og mer skapende offensivt. Det må også nevnes at han trolig har blitt snytt for i alle fall to-tre straffespark, inkludert i hatoppgjøret mot Cardiff City.

Torsdag ble det bekreftet at han skal tilbringe resten av sesongen hos serieleder Bournemouth, og en kan jo undre seg på om ikke United tenker på 2022/23-sesongen allerede her: med et Bournemouth-opprykk kan Laird potensielt få muligheten til et Premier League-utlån, noe som vil være et viktig steg på veien mot en plass på Manchester United.

Uansett: en bra sesong hittil, og forhåpentligvis blir det enda bedre i Bournemouth. Noe av det viktigste er uansett at det er slutt på alle småskadene som en stund bremset utviklingen.

Nathan Bishop (Mansfield Town)

Joda, det er League Two (fjerde øverste nivå) det er snakk om, men for en keeper har nok det litt mindre å si, og regelmessig spilletid er det viktigste. Den delen har fungert glimrende, for det har aldri vært snakk om noen annet enn at Nathan Bishop skal spille for Mansfield om vi ser bort fra EFL Trophy.

Han har spilt godt også. Mansfield har variert fryktelig i prestasjonene – de gikk rett fra en rekke på 13 kamper uten seier til en rekke med ti seiere på elleve kamper – men Bishop har vært stabilt god bak et forsvar som har hatt mange problemer.

Det siste høres ut som god forberedelse til å skulle spille for United en gang i fremtiden, uten at dette låneoppholdet nødvendigvis får oss til å tro på det. Det er uansett en god start at han gjør en bra jobb i Mansfield.

Mansfield Town v Port Vale - Sky Bet League Two
HAR IMPONERT: Nathan Bishop.

Ganske bra:

Andreas Pereira (Flamengo)

Andreas Pereira har vært i brasilianske Flamengo, og fikk der spilletid på et godt nivå, og han leverte stort sett veldig bra i toppklubben.

Det åpenbart positive er at han fremstod som en spiller som fortsatt har såpass mye talent at han kan være verdt å bruke penger på, for alle parter er vel her interesserte i at det kan bli en permanent overgang, enten det blir til Flamengo eller om noen andre skulle melde seg på.

Det var uansett ikke aktuelt å plassere han i suksesskategorien, for det ble bare nesten for Pereira og Flamengo: det ble ikke ligagull, de røyk ut av cupen i semifinalen, og de tapte den prestisjetunge Copa Libertadores-finalen. Vanligvis ville vi kanskje ikke brydd oss altfor mye om det, siden det tross alt er spillerens utvikling vi er opptatt av, men i dette tilfellet var det en Pereira-tabbe som gjorde at Flamengo tapte Copa Libertadores-finalen mot Palmeiras.

Den vil nok ta litt tid å komme seg over, men alt var ikke helsvart selv om akkurat den kampen var det for vår mann.

Flamengo v Bahia - Brasileirao 2021
LEVERTE GODT, MEN: Andreas Pereira var god for Flamengo, men det som skjedde i Copa Libertadores-finalen setter dessverre det positive litt i skyggen.

Dylan Levitt (Dundee United)

Fjorårssesongen var ikke all verden for Dylan Levitt.

Utlånet til Charlton var i utgangspunktet merkelig (fordi den sentrale midtbanen var den ene posisjonen der de så veldig sterke ut), og problemer med både spilletid og sykdom gjorde at det lånet ikke ble noe særlig.

Så ble han plutselig sendt til Kroatia, men spilletid ble igjen et problem (denne gang med skader som en del av grunnen).

Perioden i Dundee United har alt i alt vært en opptur. Han har spilt, og han har vært viktig for et lag som fungerte godt med Levitt på laget, men som ikke har fungert så godt uten. Levitt har nemlig blitt skadet igjen, og har ikke vært på banen siden slutten av oktober, noe som trekker ham ned fra suksess-kategorien.

Det er vanskelig å se for seg at han har en fremtid i United til tross for det han leverte i høst, men uansett har nok dette utlånet foreløpig vært en positiv opplevelse.

Queens Park Rangers v Manchester United - Pre-season Friendly
GOD: Dylan Levitt.

Ethan Galbraith (Doncaster Rovers)

Det har ikke vært verdens enkleste låneopphold for Ethan Galbraith i Doncaster, for det er en klubb som sliter tungt på banen.

Galbraith har uansett vært en av de beste – om ikke den beste – Doncaster-spilleren hittil denne sesongen. Undertegnede har også sett ham live, og så nok til at jeg begynte å glede meg til å få se ham i et mer velfungerende lag etter hvert.

Flere lånespillere ser ut til å skifte beite nå i disse dager, og kanskje et Championship-lån kunne passet Galbraith nå. Det viktigste er spilletid, men det skulle være mulig å få der også for nordiren, og BBC skriver at det er interesse fra flere andre klubber i Championship og League One.

Queens Park Rangers v Manchester United - Pre-season Friendly
TALENTFULL MIDTBANESPILLER: Ethan Galbraith.

Tahith Chong (Birmingham City)

La oss ta det åpenbare negative først: Tahith Chong skadet seg i slutten av oktober, og blir ute en stund til.

Likevel synes undertegnede at han hører hjemme i denne kategorien siden han spilte veldig godt før skaden, til tross for at han ikke hadde så mange målpoeng. Han terroriserte tidvis motstanderne, og fikk ofte ros for å ha vært Birminghams beste spiller, og forhåpentligvis er han tilbake i godt, gammelt slag løpet av våren.

Da har han i så fall fått selskap fra Teden Mengi, som nå også har blitt Birmingham-spiller.

Birmingham City v Preston North End - Sky Bet Championship
IMPONERTE FØR SKADEN: Tahith Chong.

Litt skuffende:

Brandon Williams (Norwich City)

Kanskje er vi strenge, men vi synes ikke at prestasjonene til Brandon Williams gjør at han fortjener å være noe høyere opp enn dette, uten at det betyr at han har vært direkte dårlig på noen måte.

Uansett har han fått mye spilletid i en Premier League-klubb, så låneoppholdet har naturligvis noe for seg likevel. Det skal heller ikke undervurderes at det kan være vanskelig å imponere for et lag som sliter såpass mye.

Mon tro om Williams funderer over om han ville kunne fått en del sjanser på høyrebacken denne sesongen hvis han hadde blitt værende i Manchester United, og det heller var Dalot som ble utlånt? I Norwich får han uansett spille som venstreback, slik han foretrekker, og forhåpentligvis blir vårsesongen bedre enn høstsesongen for Norwich og Williams.

For mange andre av våre utlånte ville for øvrig dette holdt i massevis til å havne i en av de positive kategoriene, men vi forventer litt mer fra Williams!

Norwich City v Southampton - Premier League
WILLIAMS: Har vært helt OK i Norwich.

Connor Stanley (Atlanta United 2)

Connor Stanleys 2021-opplegg i Atlanta United 2 i USA er over, og han var der litt inn og ut av laget.

Det ble uansett en del spilletid på ham på nivå to i USA, men det ble få målpoeng ut av det.

Noen fremtid i United har han ikke, og det mest spennende akkurat nå er vel egentlig når det blir bekreftet at Stanley forlater United, og hva som blir hans neste klubb.

Manchester United v Leicester City: Premier League 2
PÅ VEI UT: Connor Stanley.

Facundo Pellistri (Alavés)

Han får spilletid i La Liga nesten hver runde, men vi skulle gjerne likt å se at han fikk mer spilletid om gangen, og ikke bare at han byttes inn (eller i noen tilfeller ut) mot slutten.

Likevel har selvsagt spilletiden han får der en verdi, og det rapporteres at uruguyaneren ønsker å bli værende ut sesongen i Alavés slik som opprinnelig planlagt, selv om han har fått lite nok spilletid til at United som en del av låneavtalen har muligheten til å hente ham tilbake.

Litt av problemet hittil er at det ikke virker som om han gjør så veldig mye ut av seg når han faktisk spiller. Det virker ikke som om han snur kamper, eller egentlig får til så veldig mye. Han har ikke et eneste målpoeng denne sesongen, og for en offensiv spiller er det selvsagt ikke godt nok, selv på et lag som har havnet under nedrykksstreken.

Deportivo Alaves v Elche CF - La Liga Santander
HAR IKKE FÅTT TIL SÅ MYE HITTIL: Facundo Pellistri i Alavés.

James Garner (Nottingham Forest)

Sesongen startet på svært skuffende vis for James Garner, som lenge var en skygge av seg selv.

Heldigvis har ting blitt bedre igjen i det siste, og han har fremstått mer og mer som seg selv igjen, men med en usikker fremtid i Manchester United så har han ikke råd til å slite i altfor lange perioder for ofte (han hadde en tung høstsesong i Watford i fjor også). I vår var han trolig Forests beste spiller, og han er ikke helt der ennå denne sesongen, så alt i alt har det vært en litt skuffende sesong hittil.

Forest har vært gode etter at Steve Cooper erstattet Chris Hughton, og Forest er et lag som fort kan havne på playoff denne sesongen, og da er jo ikke opprykk umulig.

Garner er litt i samme situasjon som Laird: de kunne hatt stor nytte av et Premier League-låneopphold neste sesong, og den beste måten å få til det på kan fort være å rykke opp med nåværende låneklubb. Det som skjer denne våren kan slik sett ha mye å si for United-fremtiden til disse spillerne.

Nottingham Forest v Luton Town - Sky Bet Championship
HAR HEVET SEG ETTER HVERT: James Garner.

Reece Devine (St Johnstone)

Jeg ble overrasket da Reece Devine endte opp i St Johnstone fordi mitt inntrykk var at fjorårets dobbelte skotske cupmester var ganske godt forspent allerede i Devines posisjon.

Slik sett er det mindre overraskende at det ikke ble et helt heldig låneopphold, hvor han ikke fikk like mye spilletid som verken han eller United håpet på, og låneoppholdet ble avsluttet nå i starten av januar.

Devine har startet til sammen seks kamper for St Johnstone, og har i tillegg hatt fire innhopp (det ene på en omgang, de tre resterende innhoppene var av det korte slaget). Han fikk tre hele kamper for Perth-klubben. Mange av supporterne mente at han fortjente flere.

Tottenham Hotspur U23 v Manchester United U23: Premier League 2
HENTET TILBAKE FRA SKOTTLAND: Reece Devine.

Veldig skuffende:

Axel Tuanzebe (Aston Villa)

Oppholdet i Aston Villa har ikke vært fullstendig mislykket, for under Dean Smith ble Axel Tuanzebe brukt ganske mye i Villa-forsvaret, men managerskiftet i klubben kostet Tuanzebe plassen på laget, og han vil nok heller ikke være fornøyd med det han har levert.

Kombinasjonen av prestasjonsnivå, og at han etter hvert mistet plassen (og hva det sier om fremtiden i United) gjør at det er vanskelig å si noe annet enn at det har vært en veldig skuffende sesong hittil.

Det positive er at det nå ser ut til at han ender opp med å dra på lån til Napoli. Det er behov for en forandring, og Tuanzebe trenger å vise seg frem nå om han skal kunne ha en fremtid i Manchester United. Han er en fyr som er lett å like, og som kan være veldig nyttig å ha i en garderobe, så lite hadde gledet mer enn om alt hadde snudd i Serie A.

Slik som høsten ble, så skulle han nok uansett ønske at han heller ble værende i United.

Aston Villa v Newcastle United - Premier League
MISLYKKET VILLA-OPPHOLD: Men nå skal Axel Tuanzebe trolig til Napoli.

D’Mani Mellor (Salford City)

D’Mani Mellor skal være godt likt i United, men det er vel lite trolig at han får mer spilletid på A-laget enn de minuttene han fikk mot Astana under Ole Gunnar Solskjær.

Dessverre har det ikke blitt mange minutter i Salford City heller.

Han fikk et lite minutt på banen i slutten av august, og han var to ganger på benken i september, men utenom det har vi ikke sett noe til Mellor, som fikk spille for United-reservene mot Blackburn i starten av desember.

Her er det kanskje duket for å hente ham tilbake, og så sende ham ut til en ny klubb?

melloergrre
D’MANI OG MASON: Det har dessverre ikke blitt like mye spilletid på Mellor som for Greenwood denne sesongen.

Will Fish (Stockport County)

Will Fish startet sesongen for Stockport på stopperplass i serieåpningen, før han ble byttet ut i det 76. minutt. Så ble han vraket fra troppen i fire kamper på rad, før han fikk et innhopp på åtte minutter i midten av september. Etter det har han ikke vært på banen igjen, og han har bare vært på benken i ytterligere fire kamper.

Uansett hva grunnen er, så var det vel trolig ikke dette United håpet på at ville skje på Edgeley Park denne sesongen.

Wolverhampton Wanderers v Manchester United - Premier League
DEBUTERTE I PREMIER LEAGUE: Will Fish fikk Premier League-debuten i siste serierunde av fjorårssesongen, da han kom innpå på slutten mot Wolverhampton.

I tillegg til dette har Dermot Mee og Manni Norkett vært på korttidsutlån til non-league, til henholdsvis Runcorn Linnets og Gainsborough Trinity.

Powered by Labrador CMS