keeperkaos 2

Nå venter noen skjebnedøgn i keeperkaoset

Én keeper vil tilbringe bryllupsnatten kontraktsløs, en annen kan ha brent sine broer med et bittert intervju, en tredje nektes en overgang til Luton, mens en fjerde venter på et konkret tilbud fra United. Så hvem av dem vil vokte målet i seriepremieren mot Wolverhampton?

Publisert Sist oppdatert

Velkommen til det glade vanvidd og et keeperkaos uten sidestykke i Uniteds historie.

Mason Mount vil bli Manchester Uniteds første sommerkjøp når han gjennomfører den obligatoriske legesjekken like over helgen.

Men før 24-åringen setter sitt navnetrekk på United-kontrakten, har Erik ten Hag og den sportslige ledelsen i United fått en solid floke i fanget for aldri før har keepersituasjonen i United virket så uviss og kaotisk som akkurat nå. 

Det hele virker nesten for utrolig til å være sant, men akkurat nå er det bortimot umulig å si hvem som vokter Uniteds mål mot Wolverhampton i ligapremieren 14. august.

Hva er det egentlig som har skjedd?

tokeep
USIKKER FREMTID: Både Dean Henderson og David de Gea går usikre dager i møte. Mens De Geas kontrakt med United går ut fredag kveld, har Henderson kontrakt med United frem til 2025.

David de Gea har sett utfordrere komme og gå siden han ankom Old Trafford som en tynn spjæling fra Madrid i 2011, men spanjolens fremtid på Old Trafford virker plutselig mer usikker enn noen gang.

Da De Gea skrev under på sin forrige kontrakt med United fikk han angivelig en ukelønn på rundt 375 000 pund. Det gjorde spanjolen til verdens best betalte keeper. Selv om han vant Golden Glove for flest kamper i Premier League uten baklengsmål i 2022/23-sesongen, har spanjolen også sluppet inn en del billige mål og måtte tåle hard krass kritikk etter FA-cupfinalen der United tapte mot byrivalen City på Wembley.

Erik ten Hag skal ønske seg en keeper som er stødigere med beina enn De Gea og en ballsikker keeper regnes som en viktig brikke både i det oppbyggende spillet og som en ekstra forsvarsspiller.

United har muligheten til å forlenge De Geas kontrakt med ytterligere én sesong, men vegrer seg for å benytte den opsjonsmuligheten som vil binde klubben opp til en ny sesong med den enorme ukelønnen.

De Gea selv la ut denne kryptiske meldingen på twitter onsdag ettermiddag: 

United skal derfor ha tilbudt De Gea en ny kontrakt med en betydelig redusert ukelønn, angivelig rundt 200 000 pund. Partene skal ha vært enige, og De Gea skal ha skrevet under. Det gjorde imidlertid ikke United som skal ha ombestemt seg og vil ha en ytterligere lønnsreduksjon i spanjolens kontrakt.

David de Gea skal ha blitt rimelig frustrert av Uniteds fremgangsmåte, og får støtte fra sin tidligere lagkamerat Rio Ferdinand som reagerer på klubbens behandling av De Gea.

Hovedpersonen selv vil være kontraktsløs etter midnatt, men bør likevel ha tankene et annet sted. I helgen er nemlig De Gea på den spanske ferieøyen Menorca der han skal gifte seg med Edurne Garcia.

United og De Gea skal ha blitt enige om å utsette videre kontraktssamtaler til etter bryllupet.

Dean Henderson skulle ta opp kampen med De Gea da han vendte tilbake til Manchester United etter låneoppholdet i Sheffield United. Henderson skrev under på en ny kontrakt med Manchester United som strekker seg til juni 2025, men ble ganske furten da han ikke fikk rollen som førstekeeper.

Like etter at utlånsavtalen med Nottingham Forest var på plass, sprakk det for Henderson som ga United det glatte lag i et intervju med radiostasjonen talkSPORT. 

I intervjuet kom sisteskansen med påstander om brutte løfter og retter kraftig skyts mot sin faste arbeidsgiver.

– Jeg avslo flere gode muligheter til å gå på utlån forrige sommer fordi jeg ble lovet plassen som førstekeeper. Og de lot meg ikke gå på lån. Det var frustrerende. Å sitte på benken og kaste bort tolv måneder i den alderen, er kriminelt. Jeg var rasende, sa Henderson i intervjuet.

tenhagheaton260223
DU BLIR HER!: Erik ten Hag og United har satt foten ned for at Tome Heaton skal få dra til Luton Town.

I United er det flere som mener at han brant sine broer til klubben med intervjuet og Henderson skal ha gitt uttrykk for at det kun er aktuelt å vende tilbake til United om han blir satset på som førstekeeper.

Henderson, som har selvtillit som en tungvektsbokser, skal imidlertid være blant spillerne United vil lytte til bud på. United har også en forlengelsesopsjon til 2026 med keeperen som gikk skadet på vårparten forrige sesong.

Det kunne ha åpnet opp for veteranen Tom Heaton, men han ønsker seg i utgangspunktet til nyopprykkede Luton. Den muligheten har United foreløpig satt en stopper for ettersom keepersituasjonen er smått kaotisk og uoversiktlig. United skal også ha forlenget Heatons kontrakt til 2024, en opsjon klubben har med de fleste spillere.

Keeperkabalen kan imidlertid løses om Manchester United og Inter blir enige om en overgang for André Onana. Akkurat nå virker det som et rimelig hett rykte.

Inter-keeperen er en gammel kjenning av Erik ten Hag fra Ajax-dagene og voktet buret for Amsterdam-klubben da Ten Hag var manager der.

Den italienske journalisten Gianluca Di Marzio melder på twitter at det er fremskritt i forhandlingene mellom United og Inter og det er ventet at det første budet vil komme fredag kveld.

Keepersituasjonen ble diskutert i den siste utgaven av Uno der panelet reagerer på Uniteds behandling av David de Gea.

Var det ett problem vi så komme, så var det dette. Derfor sitter vi her og grubler, sier Eivind Brennhovd Holth, mens Fredrik Filtvedt mistenker at stemningen mellom United-ledelsen og den spanske keeperen som dårlig.

–  Jeg har ikke tillit til at kommunikasjonen mellom partene er god.

Lytt til den ferske podkasten fra Uno-gjengen:

Powered by Labrador CMS