De Gea-Herrera

– Det var da jeg skjønte at denne fyren er en skikkelig leder

BILBAO: Da Bruno Fernandes var inne i sin tyngste periode som United-spiller skjønte Ander Herrera hvor god han faktisk er.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg hadde elsket å spille med Bruno Fernandes. Vi kunne gjort bra ting sammen, sier Herrera når united.no spør spanjolen om Fernandes’ kreativitet, lederskap og «shithousery».

Manchester Uniteds portugisiske «magnifico» signerte for klubben et halvt år etter at Herrera forlot den. Fernandes satte umiddelbart fyr på Old Trafford, og har etablert seg som av lagets mest sentrale spillere.

Likevel har 28-åringen måttet tåle kritikk. Det skjønner Ander Herrera lite av. Spanjolen mener Fernandes kan bli en legende i Manchester United.

– Jeg blir stolt når jeg ser Bruno spille. Han kjemper selv om laget taper. Forutsetningene spiller ingen rolle. Han kriger alltid, hjelper lagkameratene sine, og ber om ballen, sier Herrera.

– Jeg husker han var inne i en dårlig periode forrige sesong. Men det var da jeg skjønte hvor viktig han er for laget. Manageren satte ham på benken i noen kamper, men hver gang han kom inn, spilte han med samme innstilling som da han var i sin beste form. Det er da du skjønner at denne fyren er en skikkelig leder. 

– Jeg snakket med Juan (Mata) om ham, og spurte hvordan Bruno er som person. Svaret var at han var en fantastisk fyr. 

– Han kan bli en legende. Men skal du bli det i Manchester United, er du nødt til å vinne titler. Sånn er det bare. Men han har alt som skal til. Jeg håper jeg får se ham løfte et stort trofé for klubben.

Her er del én av vårt eksklusive intervju med Ander Herrera!

Intervjuet er også publisert i sin helhet som podkast og video!

Håper Ten Hag blir i 15 år

Titler er også nøkkelen for Erik ten Hag. Nederlenderen løftet sitt første trofé på Wembley med ligacupfinaleseier mot Newcastle etter bare sju måneder i jobben. På lørdag kjemper han om sitt andre når Manchester City står på motsatt banehalvdel på samme stadion i FA-cupfinalen.

Fra Bilbao har Herrera fulgt utviklingen tett, og registrert at det har gått opp og ned i Ten Hags første sesong. Spanjolen som selv spilte for tre United-managere på fem år maner til tålmodighet.

– Ten Hag kan skape historie, og være klubbens manager de neste 10-15 årene. Det er det vi ønsker, sier Herrera.

– Jeg liker det ikke når klubber sier at de skal gi et prosjekt tid, og så går det bare seks-sju måneder før de sparker manageren. Jeg er litt romantisk og mener at du er nødt til å gi dem tid, akkurat som Ferguson fikk tid til å bli den han ble.

– Så vi må gi Ten Hag tid til å oppnå resultater. Spesielt i England der det er fem-seks lag som kjemper om titler.

Spørsmålet mange stiller seg er hvilke forsterkninger Ten Hag vil hente til Old Trafford i sommer for å gjøre alvor av ambisjonene om å etablere seg som en seriøs tittelutfordrer i Premier League.

AFC Bournemouth v Manchester United - Premier League
TROR PÅ TEN HAG: Ander Herrera er imponert over det Erik ten Hag har utrettet som United-manager og maner til tålmodighet.

Siden Herrera forlot klubben i 2019, har fire midtbanespillere kommet inn. Nevnte Fernandes, Donny van de Beek, Christian Eriksen og Casemiro.

Også denne sommeren skal en midtbanespiller stå høyt på Ten Hags ønskeliste. Declan Rice, Mason Mount og Adrien Rabiot er blant spillerne som nevnes.

– Jeg er ikke sportsdirektør ennå, men hvis jeg hadde den stillingen i Manchester United… begynner Herrera med et smil.

– Jeg ville i alle fall sørget for at man hadde dobbel dekning på hver eneste plass slik at laget er forberedt på alt som kan oppstå av formsvikt og skader. Som med Shaw og Malacia for eksempel.

– Jeg ville signert spillere som gir laget balanse. Ten Hag trenger spillere som kan løpe. Jeg husker for eksempel den sesongen vi hadde Falcao, Van Persie og Rooney. Vi hadde så mange offensive spillere at vi måtte bruke Rooney på midtbanen.

– Jeg ville forsøkt å skape et solid fundament som ville gitt stjernene muligheten til å skinne. Det er min filosofi. 

Forsvarer De Gea

Er det én ting Herrera har gjort i karrieren, er det å spille med stjerner.

I Paris Saint-Germain delte han garderobe med Lionel Messi, Neymar og Kylian Mbappé. Overgangen til den franske storklubben markerte også bruddet for de tre «amigos» i Manchester.

Nå er det bare David de Gea som står igjen av den spanske «bromance»-trioen han utgjorde med Herrera og Mata, som forlot klubben i fjor.

I skrivende stund er sisteskansens fremtid på Old Trafford uavklart.

– Når du er en av verdens beste keepere vil du alltid møte kritikk, sier Herrera om sin gamle lagkamerat, og forteller at han snakker med De Gea ukentlig.

– Det var det samme med Messi i Paris. Alltid kritikk. Men vi får ros når vi gjør det bra, og kritikk når vi gjør det dårlig. Det må vi akseptere. 

Manchester United Training and Press Conference
ÉN IGJEN: David de Gea er den eneste av de tre «amigos» som er igjen på Carrington.

– Jeg liker måten han reagerer på etter at han har gjort en feil. Har han hatt en dårlig kamp, kan han likevel utgjøre forskjellen i den neste. Han har redninger som redder poeng, og det var noe Ten Hag trakk fram på en pressekonferanse også. Hvordan kan man slakte De Gea når han har reddet så mange poeng?

– Jeg snakker med David hver eneste uke. Han har stor selvtillit, så jeg er ikke bekymret. Jeg håper han signerer ny kontrakt, og vinner enda flere poeng og titler for klubben.

Første mulighet er lørdagens FA-cupfinale mot Manchester City. På samme stadion der Herrera og De Gea løftet trofeet i 2016.

– Den kampen skal jeg selvfølgelig se, avslutter Herrera.

– I rød United-drakt.

Powered by Labrador CMS