Sammenlikner Cavani med amerikansk Super Bowl-helt

Publisert Sist oppdatert

– Det er åpenbart en stor kamp for dere i morgen, men det er kanskje ikke den største fotballkampen denne helgen.

Slik innledet Associated Press-journalist Rob Harris sitt spørsmål til Ole Gunnar Solskjær under fredagens pressekonferanse før kampen mot Everton, det siste spørsmålet under seansen.

Man kunne nok bli tilgitt for å tenke at journalisten siktet til møtet mellom Uniteds rivaler, Liverpool og Manchester City, eller kanskje Juventus – Roma i Italia, eller til og med Marseille mot PSG i Ligue 1.

I stedet siktet Harris til helgens finale i Super Bowl, den største kampen i amerikansk fotball, som spilles natt til mandag skandinavisk tid.

STORSLÅTT: Super Bowl er vanligvis litt av et skue.
STORSLÅTT: Super Bowl er vanligvis litt av et skue.

Ett av to lag som spiller er Tamba Bay Buccaneers, som eies av Glazer-familien, familien som også eier Manchester United.

Harris spør Solskjær om han noen gang snakker med sine motparter på den andre siden av Atlanteren for å utveksle kunnskap og arbeidsmetoder.

– Når du holder på i toppen, prøver du å utvide horisonten. Du har et nettverk du snakker med, forklarer Solskjær og uttrykket glede på vegne av Glazerne for at deres lag har kommet seg til den prestisjefulle kampen.

Lar seg inspirere av Tom Brady

Solskjær forteller at noe av det viktigste han tar lære av i amerikansk fotball, er historien til Tom Brady. 43-åringen har vært profesjonell i over 20 år, og spiller natt til mandag sin tiende Super Bowl.

Det imponerer Solskjær.

– Det han gjør for å fortsette å spille med hans alder, og å være så profesjonell… Han har kommet inn i klubben og brakt dem til Super Bowl-finalen, sier Solskjær. 

AMERIKANSK HELT: Tom Brady omtales som en av tidenes beste spillere i amerikansk fotball.
AMERIKANSK HELT: Tom Brady omtales som en av tidenes beste spillere i amerikansk fotball.

Nordmannen understreker at det ikke er spilleren Brady i seg selv om har båret laget til finalen, men at profesjonaliteten og mentaliteten veteranen har brakt med seg, har lagt et viktig grunnlag.

Solskjær sier at Brady er et godt eksempel, også for håpefulle fotballspillere (den europeiske fotballvarianten).

– Vi forteller unge spillere at for å være på toppnivå, handler det ikke bare om å ha et naturtalent. Det handler om å være dedikert, å arbeide hardt og å ha riktig fokus.

Sammenlikner Brady med Cavani og Cantona

United-treneren sammenlikner effekten Brady har hatt på Buccaneers-laget, med påvirkningen hans egen veteran har på United-garderoben.

– Vi har ett (godt) eksempel i Edinson (Cavani). Han har kommet til oss og vist hvor mye en spiller kan påvirke et lag.

Solskjær har tidligere rost uruguayaneren for hans holdninger, og nordmannen har omtalt Cavani som en mentor for resten av spillerne, kanskje spesielt for de andre angrepsspillerne.

GOD INNFLYTELSE: Ole Gunnar Solskjær roser Edinson Cavani for måten uruguayaneren har endret kulturen i United-garderoben.
GOD INNFLYTELSE: Ole Gunnar Solskjær roser Edinson Cavani for måten uruguayaneren har endret kulturen i United-garderoben.

United-treneren drar også frem Eric Cantona som et eksempel på en spiller som har kommet inn i et lag og endret kulturen totalt, før han avslutter sitt resonnement rundt Brady:

Tom Brady er et (godt) eksempel for hver eneste idrettsutøver der ute. Det er fortsatt mulig, selv i en alder av 42, 43 eller hva det er han er nå. Men vi holder dialogen oss imellom.

Powered by Labrador CMS