amad041022

Fra Champions League-spill med United til Sunderlands U21-lag

Publisert Sist oppdatert

Amad Diallo dro til Championship og Sunderland på et sesonglangt utlån på overgangsvinduets siste dag tidligere i sommer.

Vi spoler tilbake til januar 2021. Omsider, tre måneder etter at overgangen blir bekreftet, er han på plass i Manchester.

Spilleren som knapt har noe som helst førstelagserfaring fra Atalanta, men som av tidligere lagkamerater har blitt sammenliknet med Messi. Speidere beskriver ham som et stort talent og i sosiale medier florerer det nærmest av videoer som viser den dribleglade ivorianeren herje med medspillere på trening.

I U23-debuten for United, noen uker etter touchdown i England, herjer han med Liverpool i 6-3-seieren og noterer seg for to scoringer. Seks dager senere følger han opp med én scoring og tre målgivende mot Blackburn – også dette for U23.

Diallo blir deretter belønnet med plass i førstelagstroppen og får etter hvert både innhopp i Europa League – der han blant annet scorer mot AC Milan – og startplass i Premier League.

Etter sesongen reiser han til OL med Elfenbenskysten. Når han kommer hjem igjen til United, er det flere klubber som ligger langflate på jakt etter underskriften som skal sikre dem Diallo på lån.

Det er Feyenoord som går seirende ut av dragkampen i august 2021.

Men på siste trening hjemme på Carrington går det galt. Diallo pådrar seg langvarig hamstringskade som gjør at lånet kanselleres. I stedet for et opphold i Nederland, blir det i stedet opptrening hjemme i Manchester. Før året er omme får han med seg én kamp fra start i Champions League mot Young Boys.

I januar 2022 forsvinner han omsider på utlån, men turen går ikke til Æresdivisjonen, men til Rangers i Skottland.

Der får han en drømmedebut og scorer allerede etter fem minutter. Men det tar aldri av i Glasgow. Sakte, men sikkert går det i stedet lenger og lenger tid både mellom spilletid og de lovende tendensene. Og når Rangers-oppholdet skal oppsummeres, har han fått seks kamper fra start og syv som innbytter og totalt 500 minutter med spilletid.

Når han kommer tilbake til Manchester, er det ikke lenger Ole Gunnar Solskjær som er manager. Ei heller Ralf Rangnick. Erik ten Hag har kommet inn portene på Old Trafford og er mannen som skal ta den nå 20 år gamle kantspilleren i nærmere øyesyn.

Diallo varter opp med målgivende pasning i den første oppkjøringskampen i 4-0-seieren mot Liverpool og scorer i generalprøven mot Rayo Vallecano.

Men Ten Hag har sett nok – eventuelt sett for lite – og bestemmer seg, i samråd med spiller og hans rådgivere, for at Diallo skal på utlån.

Valget faller på Sunderland. Men i Championship har han foreløpig kun fått én kamp fra start og i stedet måttet avfinne seg med korte innhopp som innbytter ved fem anledninger. Mot Swansea i helgen ble det 13 minutter på tampen.

Mandag kveld var han i aksjon for U21-laget til Sunderland i det som trolig er et forsøk på å både gi ivorianeren kamptrening og gjøre ham varm i trøyen. Diallo spilte hele kampen i 1-0-tapet mot Leeds og hadde ifølge rapportene en stille dag på jobben. 

Med andre ord: Reisen hittil har ikke blitt slik hverken Manchester United eller Amad Diallo hverken så for seg eller håpet på da han kom til Manchester United i januar 2021 for alt annet enn småpenger.

Til tross for at  «The Black Cats»-manager Tony Mowbray tidligere har uttalt seg i varme ordelag om 20-åringens potensielle evner, har han altså knapt fått slippe til på Stadium of Light etter overgangen fra Manchester United.

– Han er ekstremt talentfull. Å se berøringene hans, hvor rask og direkte han er, det er fint å se i treningsarbeidet. Det er lett å se hvor talentfull han er, og man kan se hvorfor han er i Man United, men man kan også forstå hvorfor han er ute på lån. Han trenger å utvikle kjerneferdighetene sine for å kunne bli en toppspiller og må få et bedre sluttprodukt.

Diallo venter fortsatt på sitt første målpoeng for Sunderland, som ligger som nummer elleve på tabellen.

 

Powered by Labrador CMS