Diallo

«Spørs om han ikke må vise mer enn som så for å konkurrere om minutter neste sesong»

Publisert Sist oppdatert

Torsdag OL-åpnet Elfenbenskysten med 2-1-seier over Saudi-Arabia på Nissan Stadium i Yokohama. Det blir nok viktige tre poeng før resten av gruppespillet, der ivorianerne må kjempe om de to øverste gruppeplasseringene med Brasil og Tyskland – begge medaljekandidater.

Amad Diallo og Eric Bailly startet begge kampen for Elfenbenskysten. Diallo ble byttet ut på overtiden av kampen, mens sistnevnte spilte samtlige minutter.

Dette er vår vurdering av de to United-spillernes prestasjoner under kampen.

Fin målgivende, ellers en kamp på det jevne

Anthony Elanga, Shola Shoretire og flere av Uniteds unge, fremadstormende talenter er i disse dager med på førstelagets oppkjøringsturné, i fraværet til lagets EM-ferierende stjerner.

Der prøver nok ungdommene å demonstrere overfor Ole Gunnar Solskjær hvorfor akkurat de fortjener å bli satset på før kommende sesong.

Det samme prøver nok Amad Diallo å gjøre på den andre siden av kloden, når hans Elfenbenskysten prøver å kjempe seg videre fra en en vanskelig og tøff OL-gruppe.

Når kantspilleren mesterskapsåpner mot miniputtene fra Midtøsten, i et mesterskap som ikke har altfor høy status i fotballsammenheng, kan man jo sette spørsmålstegn ved hvilken målestokk dette egentlig er for Diallo før kommende sesong.

Cote d'Ivoire v Saudi Arabia: Men's Football - Olympics: Day -1
VERDIG MOTSTANDER: Selv om Saudi-Arabia er motstander, og selv om det er et OL, er Yasser Al-Shahrani ingen lett motstander.

Likevel er det flere grunner til å vektlegge denne kampen.

Som høyrekant i det ivorianske laget møter Diallo Yasser Al-Shahrani, én av tre saudiske spillere over U23-alder. Venstrebacken er ikke hvem som helst. Han står med 39 landskamper for de grønnkledde, spiller for Al-Hilal, det største laget i den hjemlige ligaen, der han blant annet har vunnet den asiatiske versjonen av Champions League.

Så kan man jo spørre seg om ikke spillerne tar OL litt mer seriøst enn det mesterskapets rykte tilsier.

Neymars gledestårer etter å ha sikret brasiliansk olympisk gull i Rio for fem år siden gir i alle fall ingen indikasjon på at dette er noe som ikke betyr noe for spillerne.

Så hvilken kamp er det Diallo gjør i åpningen?

Vi kan ta hans viktigste involvering først – den målgivende pasningen før Franck Kessiés vinnende 2-1-scoring. Kantspilleren kom seg fri på høyresiden, danset seg inn i banen mens han passerte to mann, før han slapp til Milan-spilleren på 16 meter.

Pasningen kan ikke sies å ha vært ferdigscoret – Kessié måtte hente frem en lekker hælvending før han limte ballen i det motsatte hjørnet – men på alle mulige måter en fin målgivende pasning fra Diallo.

AD10
ASSISTERTE: Amad Diallo registrerte én målgivende pasning i OL-åpningen mot Saudi-Arabia.

Unggutten må ellers sies å ha hatt en kamp helt på det jevne. Han klarte sjelden å komme seg rundt Al-Shahrani for å skape farligheter, innleggene satt ikke og skuddfoten var ikke fininnstilt da han fikk muligheten på 2-1.

Det kunne riktignok ha blitt én målgivende pasning til for 19-åringen, hadde ikke Max Gradel fått en tusenvoltstouch da han skulle ta imot Diallos stikkpasning, men det hadde i så fall heller ikke vært et mål av det ferdigscorede slaget.

Misforstå ikke – dette var absolutt en kamp å være fornøyd med for en 19 år gammel unggutt, som tross alt leverer en kampvinnende involvering for sitt landslag i et større mesterskap.

Men det spørs om han ikke må vise mer enn som så hvis han skal ha noen sjanse til å konkurrere om minutter i United neste sesong, når konkurrentene på kantene heter Jadon Sancho, Mason Greenwood, Daniel James, Anthony Martial og Marcus Rashford.

MÅ KONKURRERE MED DISSE TO: Om Amad Diallo blir i United for å kjempe om en plass kommende sesong, må han «stjele» minutter fra blant andre denne duoen.

Klassisk Bailly-kamp

Så til slutt litt om Eric Bailly, som hadde en kamp av det slaget vi har blitt vant til når det gjelder midtstopperen.

I det ene øyeblikket avverger han et tilsynelatende farlig saudiarabisk angrep, i det neste er han altfor aggressiv inne i en duell og etterlater seg et digert hull i forsvarsfireren bak seg.

Så følger han opp fine klareringer med en håpløs og vel risikabel pasning inne på egen banehalvdel.

KAN VÆRE BÅDE GAL OG GOD: Eric Bailly er en god midtstopper, men tenderer til å ta enkelte overilte avgjørelser i kamp.

Han er dog likevel del av et ivoriansk forsvar som stort sett holder fortet mot saudiske angrepsspillere.

De oransjekledde slipper riktignok inn ett mål, men det skal ikke Bailly ha noe av skylden for. I stedet er det midtbaneleddet foran, som ikke er tidlig nok oppe i press når Al-Dawsari får fyre fra 20 meter, som bør ta 1-1-scoringen på sin kappe.

Når Harry Maguire er på EM-ferie nærmest frem til seriestart og nye stjernestoppere ryktet inn dørene på Old Trafford, spørs det likevel om ikke Bailly må imponere litt mer den neste tiden om han skal knive til seg en plass i Uniteds midtforsvar før neste sesong.

Powered by Labrador CMS