Amad, James og Greenwood mot West Ham?

Publisert Sist oppdatert

United er skadeplaget for tiden.

Gjennom det meste av sesongen har Ole Gunnar Solskjær og trenerteamet klart å holde i gang de fleste, men nå har det tette kampprogrammet og skadene også nådd United.

Spesielt fremover på banen.

Mot Milan var 17 år gamle Shola Shoretire og 18 år gamle Amad Diallo Solskjærs eneste offensive alternativer på benken, og så ble altså Martial skadet.

Etter kampen sa United-manageren at han håpet at Martials hoftesmell ikke var for alvorlig, men han la også til at Edinson Cavani nesten helt sikkert er ute mot West Ham og at Marcus Rashford er høyt usikker.

Fra før av er altså Paul Pogba, Juan Mata og Donny van de Beek ute med skader.

Det betyr at hvis Martial er ute – og Solskjær og trenerteamet tviholder på 4-2-3-1-formasjonen, at United sannsynligvis stiller med 18 år gamle Amad, 23 år gamle Daniel James og 19 år gamle Mason Greenwood søndag kveld.

Selv om Diallo scoret et flott mål torsdag så var torsdagen første gang i hans karriere at han spilte 45 minutter som profesjonell fotballspiller for et førstelag.

Det sier sitt om at han fortsatt er et talent under læring. Et spennende talent, ja, men én spiller som kanskje kan tjene på ikke å ha alles forventninger på skuldrene fra start av i viktige kamper.

FEIRET MED DIALLO: Amad Diallo med lagkameratene etter 1-0-målet mot Milan.

Samtidig viste kampen at selv om Daniel James har en ekstrem topphastighet og jobber hardt, så har han tekniske begrensninger. Mason Greenwood sliter også med å finne formen, både foran mål og ute på banen.

Håpet må være at det medisinske apparatet på Carrington har noe vidundermedisin i ermene sine, slik at United raskest mulig får sine beste spillere tilgjengelig igjen.

I Premier League har United tross alt en fin 2. plass og heldigvis noen poeng å gå på ned til de andre, men før landslagspausen om halvannen uke skal Solskjærs menn også ut i avgjørende cupkamper – først i Milano neste torsdag, så i Leicester i FA-cupen søndag om en drøy uke.

Det er noe spennende med å bruke de yngste spillerne, det gir et håp og en drøm om at de skal lykkes, ta nivået og allerede nå vise seg som de stjernene vi håper de skal bli, men skal drømmen om trofeer leve også i april så trengs det trolig mer enn en offensiv trio med en snittalder på 20 år.

Powered by Labrador CMS