bailly110722

Tok innpå PSG – tittelhåpet ikke helt over for Bailly & co

Publisert Sist oppdatert

Her er vår oversikt over hvordan det gikk med våre utlånte denne helga.

Marseille 2-1 Auxerre

Auxerre ledet lenge borte mot Marseille, men scoringer i det 75. minutt og det 77. minutt snudde kampen for Marseille. Det avgjørende 2-1-målet ble scoret av ex-red Alexis Sánchez.

Eric Bailly satt på benken i mesteparten av kampen, men ble byttet inn i det 89. minutt da seieren skulle sikres.

Siden PSG tapte hjemme mot Lorient tidligere søndag, så gjorde dette resultatet at Marseille nå er «bare» fem poeng bak PSG med fem kamper igjen av Ligue 1.

Det skal en del til for at Marseille skal vinne tittelen, men håpet om ligatittelen er ikke helt over for Bailly & co. Trolig må de nok vinne samtlige av sine egne kamper, i alle fall.

bailly070922
KOM INNPÅ LIKE FØR SLUTT: Eric Bailly.

Liberec 1-3 Sparta Praha

Sparta Praha havnet under, men klarte å snu kampen, og de sikret seg dermed tre viktige poeng i kampen om ligatittelen.

Matej Kovar stod som vanlig i mål for Sparta Praha, og baklengsmålet var i alle fall ikke direkte dårlig keeperspill, selv om vi har sett Kovar redde skudd av den typen tidligere.

Tittelrival (og byrival) Slavia Praha ga fra seg poeng i helga, så Kovar & co går inn i sluttspillfasen (hvor de seks beste i ligaen møter hverandre på slutten av sesongen – poengene er med videre fra kampene de allerede har spilt) to poeng foran Slavia Praha, som er den eneste utfordreren.

Onsdag kveld spiller Sparta Praha i den tsjekkiske cupfinalen mot nettopp Slavia Praha.

kovar150722
TOPPER TABELLEN: Matej Kovars Sparta Praha.

Coventry City 2-0 Birmingham City

Et Coventry med mye å spille for vant komfortabelt 2-0 mot et Birmingham med lite å spille for.

Hannibal Mejbri startet på benken for Birmingham, men kom inn i det 65. minutt for ex-red Tahith Chong.

Birmingham ligger an til å havne på 16. plass eller 17. plass (de ligger på sistnevnte akkurat nå) denne Championship-sesongen.

Lokalavisa Birmingham Mail ga Hannibal karakteren 5,5spillerbørsen, og skriver at han løp en del, men at han ikke fikk påvirket en allerede tapt kamp altfor mye.

Jude Bellingham fløy til England og så kampen, for øvrig. Broren Jobe Bellingham spilte hele kampen.

hannibal180223
KOM INNPÅ: Hannibal Mejbri.

Sheffield United 4-1 Preston North End

Sheffield United sikret seg opprykk til Premier League tidligere i uka, og Preston North End-fansen håpet nok på at Paul Heckingbottoms lag ville komme bakfulle og umotiverte til denne kampen. Slik ble det ikke, og Blades vant til slutt 4-1.

Álvaro Fernández spilte hele kampen for Preston.

Lancs.live ga Fernández karakteren 5 (noe de for så vidt ga til flesteparten på laget denne gangen), mens Lancashire Evening Post ga spanjolen karakteren 6. Han skal ikke ha fått til stort, men innsatsen skal i det minste som vanlig ha vært på plass.

Dette resultatet betyr at Prestons drøm om opprykk er helt over, siden de nå ikke kan havne på playoff. De kan uansett påvirke kampen om playoff, siden de møter Sunderland i den siste kampen.

alvaro070123
RYKKER IKKE OPP MED PRESTON: Álvaro Fernández.

Stoke City 0-1 Queens Park Rangers

Queens Park Rangers var på vei mot nedrykk til League One før de nå plutselig har vunnet to bortekamper på rad (den første mot opprykksklare Burnley). Ethan Laird var svært viktig da han kom inn mot Burnley, og her spilte han hele kampen da QPR sikret plassen.

Laird spilte godt også, og West London Sport ga ham karakteren på spillerbørsen, og de skriver at han han har vært sterkt medvirkende i disse borteseierne.

Han pådro seg for øvrig et gult kort etter 20 minutter av kampen.

Axel Tuanzebe manglet fortsatt for Stoke på grunn av skade.

laird011022
ETHAN LAIRD: Han har trøblet de siste månedene, i likhet med resten av QPR-laget, men Ethan Laird ser ut til å avslutte sesongen på en god måte.

Sunderland 2-2 Watford

Sunderland havnet to mål under mot Watford, men en sen sluttspurt sørget for at de reddet et poeng hjemme mot Watford.

Amad Diallo spilte hele oppgjøret, og han leverte en middels kamp denne gangen. Sunderland Echo ga ham karakteren 6 på spillerbørsen, og de roste ham for noen vidunderlige ballberøringer, men skrev også at han ikke var helt på sitt beste på den siste tredjedelen.

Ivorianeren pådro seg et gult kort i det 84. minutt.

Selv om Sunderland reddet poeng, så var dette uansett skuffende for Sunderland, siden poengtapet betyr at de nå ikke har alt i egne hender før den siste serierunden. Med seier i siste serierunde borte mot Álvaro Fernández’ Preston North End bør de uansett ha gode muligheter til å klare playoff, men de vil uansett være avhengige av hjelp.

amad180423b
FRUSTRERENDE KAMP FOR AMAD & CO: Men overtidsutligningen gjør at de fortsatt har gode sjanser til å klare playoff.

Derby County 1-1 Portsmouth

Portsmouth har ikke så mye å spille for, men de klarte lørdag ettermiddag å hindre Derby County i å sikre playoffplassen i League One.

Di’Shon Bernard spilte igjen hele kampen i Pompey-forsvaret, og han forsvarte seg godt mot formsterke David McGoldrick.

Lokalavisa gir Bernard karakteren 7 og rosende omtale i spillerbørsen, hvor de fastslår at han er ekte vare, og beskriver United-stopperen som «sterk, kraftfull og dominerende i lufta».

bernard061222
HAR IMPONERT MOT SLUTTEN AV SESONGEN: Di’Shon Bernard.

Forest Green Rovers 0-3 Oxford United

Forest Green er allerede nedrykksklare, og det ser ikke ut til at de kommer opp i 30 poeng i League One denne sesongen heller.

Charlie Savage spilte hele kampen da Forest Green tapte 0-3 mot Oxford United.

Selv om ikke lørdagen ble en god dag for Savage resultatmessig, så kunne han i det minste trøste seg med at han vant kåringen av sesongens beste mål i Forest Green (noe som åpenbart ikke skulle så veldig mye til, selv om det er en fin avslutning):

Gillingham 1-2 Newport County

Newport vant sesongens siste bortekamp mot Gillingham, og vil dermed ha gode sjanser til å havne på øvre halvdel av League Two-tabellen om de vinner sesongens siste kamp (hjemme mot Crewe).

Charlie McNeill spilte fra start etter det gode innhoppet sist, og han var uheldig som laget straffe da en Gillingham-spiller snek seg mellom United-spissen og ballen da den skulle klareres etter et hjørnespark. Hjemmelaget scoret på straffesparket.

McNeill ble byttet ut i det 72. minutt av kampen.

I tweeten under kan en for øvrig se den fine målgivende pasningen McNeill hadde i midtuka:

Glenavon 0-0 Portadown

Ondrej Mastny mistet plassen på laget mot slutten av sesongen, og Portadown rykket forrige helg ned fra den nordirske toppdivisjonen.

Denne helga fikk Mastny spille igjen, og det endte med at han holdt nullen borte mot formsterke Glenavon i serieavslutningen.

Andre:

  • Alex Telles ble sittende på benken hele kampen da Sevilla tapte 0-2 mot Girona mandag kveld.
  • Det ser ikke ut til at Dean Henderson kommer til å spille mer denne sesongen (han kan være ute til august, som vi skrev om i denne artikkelen), og akkurat denne helga kunne det nok vært behov for ham, siden Keylor Navas ikke hadde en veldig god dag i målet da Nottingham Forest tapte borte mot Brentford.
  • Shola Shoretire var ikke i Boltons tropp da de vant 2-0 mot Fleetwood. Bolton har nå sikret seg en playoffplass, og der kommer de trolig til å møte Barnsley.
  • Salford City tok et gigantsteg mot å sikre en plass i playoff ved å vinne 3-2 for tredje bortekamp på rad, denne gangen mot Carlisle (som de potensielt kan møte i playoff), men Ethan Galbraith ble sittende på benken hele kampen.
  • Altrincham og United kom tydeligvis til enighet om at ikke United-spillerne skulle være involvert i de siste kampene, så ingen av våre var i troppen da Altrincham spilte 1-1 mot Aldershot i den siste kampen av sesongen. «Alty» endte på 17. plass i National League.
Powered by Labrador CMS