Tverrliggerskudd og forarbeid til Lukaku-mål

DE UTLÅNTE: Noen av våre utlånte var i aksjon denne midtuka.

Gent 1-1 Roma

Da hjemmelaget Gent tok ledelsen, så ble det plutselig veldig spennende i Belgia siden det stod 1-1 sammenlagt, men Justin Kluivert utlignet til 1-1 i kampen (1-2 sammenlagt), og Roma hadde fått bortemålet som gjorde at de kunne slappe mer av.

Det ble ikke flere mål, og Roma avanserte dermed til åttendedelsfinalen av Europa League.

Chris Smalling spilte hele kampen for Roma. Han ser ikke ut til å ha skilt seg ut verken positivt eller negativt.

GIKK VIDERE: Chris Smalling og Roma.

Inter 2-1 Ludogorets

Det bulgarske bortelaget overrasket ved å ta ledelsen på San Siro, men det ble aldri virkelig spennende, og Inter hadde snudd til 2-1 (4-1 sammenlagt) allerede til pause, og flere mål ble det heller ikke.

Alexis Sánchez spilte hele kampen, og det handler nok ikke om at han er på vei til å spille seg inn i førsteelleveren, men snarere om at det (som ventet) ikke er planlagt at han starter helgas storkamp borte mot Juventus – en kamp som kan bli svært viktig i den spennende tittelkampen.

Han bidro uansett positivt her med forarbeidet til Inters 2-1-mål. Sánchez slo inn til Lukaku, som headet rett på keeper, men ballen traff Lukakus hode igjen på returen og havnet i mål. Et heldig mål etter et godt Sánchez-innlegg, men chileneren ble dessverre ikke kreditert med en målgivende pasning siden Lukaku ikke scoret på det første forsøket.

Sánchez hadde også et skudd i tverrligger fra distanse.

Blackpool 2-1 Bolton Wanderers

Ethan Hamilton og Bolton spilte tirsdag kveld borte mot Blackpool, og hjemmelaget tok ledelsen allerede i det 13. minutt. I det 88. minutt utlignet Bolton, og det så ut som om Hamilton & co skulle få med seg ett poeng tilbake fra kystbyen, men Blackpool scoret igjen like etter utligningen.

Dermed ble det tap igjen, og Hamiltons Bolton har nå 20 poeng opp til Wimbledon som ligger rett over nedrykksstreken – pluss at de har vesentlig dårligere målforskjell. Alt tyder altså på at Hamilton ikke er i nærheten av å kunne bidra til at de redder seg på mirakuløst vis.

Hamilton spilte tidligere i sesongen for Southend, som har 15 poeng opp (i motsetning til Bolton har de heller ingen hengekamper), så dermed ser det ut til at begge klubbene han har vært i denne sesongen rykker ned til nivå fire. Han gjorde det godt for Rochdale i nedrykkskampen i fjor, men denne sesongen har ikke akkurat Ethan Hamilton vært heldig med hvilke klubber han har spilt i.

Hamilton spilte for øvrig hele kampen mot Blackpool, og pådro seg et gult kort i førsteomgangen. Han skal ha fyrt av fra distanse noen ganger uten hell, og virker ikke å ha hatt sin beste dag på den sentrale midtbanen.