Telles: – Veldig fornøyd om jeg får ta straffespark

Alex Telles har levert flere viktige offensive involveringer i løpet av sin første United-sesong, men mangler fortsatt å score for sin nye klubb.

Publisert Sist oppdatert

Alex Telles har nok ikke fått like mye spilletid som han hadde håpet i sin første sesong i Manchester United, noe som både kan forklares med coronasmitte og den vanvittige formen til konkurrent Luke Shaw.

Likevel er brasilianeren fornøyd med erfaringene han har fått gjennom sitt første år i England:

– Det har vært en førstesesong med veldig god og positiv tilpasning. Jeg synes jeg utvikler meg mye, og at jeg har levert noen gode prestasjoner, sier 28-åringen i United Review.

– Jeg mener at jeg har potensialet og kvaliteten til å være del av Manchester United.

– Ville vært kriminelt å ikke legge inn til Cavani

Til tross for at Luke Shaw har markert seg som det soleklare førstevalget på venstrebacken denne sesongen, har Telles fått mye tillit i europacupspill. Den offensive forsvareren har vært involvert i ni av Uniteds 12 kamper i Champions League og Europa League.

Der har han også levert flere viktige involveringer. Senest i kvartfinalemøtene med Granada, der Telles la innlegget før tre av Uniteds fire mål.

Brasilianeren forteller at innleggsfoten er noe av det han jobber mest med.

– Innleggene mine er noe jeg jobber mye med. Jeg vet at det er en viktig kvalitet, som kan skape fare i motstanderens boks, sier Telles og fortsetter:

– Det er veldig viktig for meg, og noe jeg har lyst til å fortsette å utvikle.

OFFENSIVE SØR-AMERIKANERE: Edinson Cavani og Alex Telles kom til United før sesongen, og har begge bidratt med sine offensive kvaliteter.
OFFENSIVE SØR-AMERIKANERE: Edinson Cavani og Alex Telles kom til United før sesongen, og har begge bidratt med sine offensive kvaliteter.

Blant innleggene Telles slo mot Granada, resulterte ett av dem med scoring av Edinson Cavani, riktignok med Paul Pogba som mellommann.

Telles forklarer at det gjør det mye lettere for en tilrettelegger når man har en mann av Cavanis kløkt og kraft i sekstenmeteren.

– Hver gang jeg får sjansen til å spille sammen med ham, ber jeg ham være klar. Med en spiller som Cavani i feltet, ville det vært kriminelt å ikke legge inn til ham.

Håper på muligheten fra 11 meter

Torsdag kommer det potensielt nye muligheter til å briljere for Telles og hans innleggsfot, når Roma gjester Old Trafford i europaligaens semifinale. Det er en motstander brasilianeren har gode minner fra.

I 2019 scoret den daværende Porto-spilleren det avgjørende målet på straffespark, tre minutter før slutten av ekstraomgangene i mesterligaens åttedelsfinale, mot nettopp Roma.

– Jeg tror det det er en av de viktigste kampene i karrieren min, sier Telles.

Telles
STORT ØYEBLIKK: Alex Telles ble så glad at drakten forsvant, etter hans sene vinnermål mot Roma i 2019.

Et annet av målene som kom etter innlegg fra Telles under Granada-møtene, var Bruno Fernandes’ straffescoring i Spania. Portugiseren gikk selv i bakken etter å ha fått en smell i øyet.

Telles får spørsmål om han ikke spurte om å ta ellevemetersparket istedenfor sin øyeskadde lagkamerat, noe brasilianeren avkrefter at han gjorde.

– Jeg bare ønsket ham lykke til.

Telles forteller dog at han er klar til å ekspedere et straffespark, dersom muligheten skulle by seg.

– Jeg hadde åpenbart vært veldig fornøyd dersom det kom en mulighet til å ta et straffespark, spesielt ettersom jeg er ivrig etter å score mitt første mål for United.

Powered by Labrador CMS