fish180722

Imponerte mot ligamesteren

Publisert Sist oppdatert

Tre av våre utlånte har vært i aksjon denne midtuka.

Elche 1-1 Sevilla

Sevilla kan kvalifisere seg til Champions League ved å vinne Europa League-finalen mot José Mourinhos Roma, men hvis ikke de gjør det på den måten, så er det ikke sikkert at det blir spill i Europa for Sevilla i det hele tatt.

De var lenge en god stund svært svake, og var helt nede i nedrykksstriden før de har klatret oppover de siste månedene, og meldt seg på i kampen om sjuendeplassen som vil kunne gi spill i UEFA Conference League. Mot Elche startet det bra, og de tok en tidlig ledelse, men før 20 minutter var spilt fikk de en spiller utvist, og da var det kanskje ikke så rart at de ikke klarte å vinne.

Alex Telles spilte hele kampen for Sevilla, som nå fort trenger en seier i helgas kamp mot Real Madrid for at de ikke skal bli avhengige av å vinne Europa League.

telles090323
SPILTE HELE KAMPEN: Alex Telles.

Hibernian 4-2 Celtic

Seriemester Celtic tok ledelsen to ganger mot Hibernian, men etter et rødt kort for Celtic etter halvspilt andreomgang, så snudde Hibs kampen og vant til slutt 4-2.

Will Fish spilte som vanlig i midtforsvaret til Hibernian, og han skal igjen ha spilt en god kamp.

Edinburgh Evening News gir ham karakteren 8 på spillerbørsen, og skriver at han leverte enda en veldig god forestilling.

Takket være dette resultatet, så har Hibs muligheten til å gå forbi byrival Hearts før den siste serierunden – de trenger bare å vinne på bortebane mot nettopp Hearts. I så fall klatrer de opp på en fjerdeplass.

Så lenge nettopp Celtic blir cupmester (de møter Inverness Caledonian Thistle fra nivå to i finalen, så det burde gå bra), så vil en femteplass være nok for Hibernian til å få muligheten til å spille kvalifisering til UEFA Conference League, men en fjerdeplass vil både være mer prestisjetungt (fordi de slår byrivalen), men vil også kunne gi en enklere vei til gruppespillet.

fish050222
HAR VÆRT GOD I HIBERNIAN: Will Fish.

Slovacko 0-0 Sparta Praha

For Matej Kovar var jobben ryddig og ukomplisert på tirsdag: hvis 23-åringen holdt nullen, så ville Sparta Praha sikre ligamesterskapet i Tsjekkia.

Det gjorde han, og Sparta Praha har dermed vunnet den tsjekkiske ligaen for første gang siden 2013/14.

Dermed fikk Sparta revansjert seg etter at de nylig tapte cupfinalen mot byrival Slavia Praha – som tidlig i februar var ti poeng foran Sparta (med én kamp mer spilt enn Kovar & co).

Kovar har spilt fast for Sparta Praha, og har blitt kåret til den beste keeperen i ligaen:

Powered by Labrador CMS