Forbannelsen Henderson må bryte

United-keeper Dean Henderson må bryte en barriere om han skal etablere seg som førstevalget for England.

Publisert Sist oppdatert

For mens hele 8 av de 15 spillerne med flest seniorlandskamper for England har spilt for Manchester United, er det ingen målvakter som har fått flere enn tre seniorlandskamper for England mens de spilte for United.

LES OGSÅ: 
Akademikeeperne som ikke lyktes i United 

Kan debutere i kveld

Det sitter trolig langt inne for Englands landslagssjef Gareth Southgate å vrake Evertons Jordan Pickford, men Dean Henderson kan få sin debut for England i Nations League-kampen mot Danmark på Wembley onsdag kveld.

Får han det, blir Henderson den første Manchester United-keeperen som representerer England på seniornivå siden Ben Foster. Henderson vil nok uansett sikte høyere enn å bare debutere for Gareth Southgates mannskap.

NÆRMER SEG LANDSLAGSDEBUT: Dean Henderson har holdt nullen i begge kampene han har spilt for United. Trolig er det ikke lenge til han får muligheten på landslaget også.

Han har klare intensjoner om å bli førstevalget mellom stengene både for Manchester United og England, og Ole Gunnar Solskjær har selv omtalt Henderson som en fremtidig United- og England-keeper.

Lykkes Henderson med å innfri de to målsettingene vil han også bryte en barriere hva United-keepere på det engelske landslaget angår.

For mens listen over Manchester United-spillere som har representert England på seniornivå er imponerende, og ingen annen klubb har flere på listen over de 15 spillerne med flest landskamper for England, er United-målvaktenes England-karrierer et heller kort kapittel.

DEBUTEN: Ben Foster fikk sin seniordebut for England mot Spania i februar 2007. Foster var på det tidspunktet på lån til Watford.

Kun Jack Mew, Alex Stepney, Ray Wood, Gary Bailey og Ben Foster har representert Englands seniorlandslag som United-keepere og ingen av dem fikk mer enn tre landskamper mens de representerte United. 

Foster var riktignok på utlån fra United til Watford da han debuterte i 0-1-tapet mot Spania i februar 2007, mens han fikk sin andre landskamp som innbytter i 4-0-seieren over Slovakia i mars 2009, denne gang som United-keeper.

Foster fikk kun ytterligere to landskamper som Manchester United-målvakt mot henholdsvis Hviterussland og Brasil.

I skyggen av Shilton

På det tidspunktet var Foster den første United-keeperen med landskamper siden Gary Bailey.

Lysluggen Bailey, som voktet Uniteds mål gjennom det meste av de fargerike 1980-årene, hadde trolig fått langt flere enn de to landskampene på seniornivå om det ikke var for at han konkurrerte mot Peter Shilton. Shilton innehar fremdeles rekorden for flest landskamper for England med 125.

FIKK FÅ SJANSER: Gary Bailey var en solid sisteskanse for United, men fikk kun to landskamper for England.

Baileys første seniorlandskamp mot mot Irland på Wembley i mars 1985, og den andre, og siste, kom mot Mexico noen måneder senere da England tapte 0-1 i juni samme år. 

Bailey var også med i Englands VM-tropp til Mexico-VM i 1986 sammen med Shilton og tidligere keepertrener i United, Chris Woods.

Knalltøff konkurranse for Stepney

Alex Stepney fikk hele 539 obligatoriske kamper for United, men fikk kun én landskamp for England. Den kom mot Sverige en uke før han var helt sentral da Manchester United vant Serievinnercupen med 4-1 mot Benfica på Wembley.

England vant 3-1 mot Sverige i Stepneys eneste landskamp, men keeperveteranen ble tatt ut i Englands EM-tropp til Italia-EM sommeren 1968.

LEGENDE: Ingen keeper har flere kamper for Manchester United enn Alex Stepney, men han fikk kun én seniorlandskamp for England.

Stepneys største problem var at England hadde en rekke solide sisteskanser på 1960-tallet. Gordon Banks var det udiskutable førstevalget, men også Chelseas Peter Bonetti og Gordon West fra Everton var tøffe konkurrenter. Det samme var  Sheffield Wednesdays Ron Springett. 

De to siste, eller rettere sagt de to første, United-keeperne som representerte England var Jack Mew og Ray Wood. Mew fikk sin ene landskamp mot Irland den 23 oktober 1920.

Ray Wood, som var en av spillerne som overlevde München-tregedien 6. februar 1958, fikk tre landskamper. 

De 15 spillerne med flest landskamper for England. 

Peter Shilton (125)
Wayne Rooney (120)
David Beckham (115)
Steven Gerrard (114)
Bobby Moore (108)
Ashley Cole (107)
Bobby Charlton (106)
Frank Lampard (106)
Billy Wright (105)
Bryan Robson (90)
Michael Owen (89)
Kenny Samson (86)
Gary Neville (85)
Ray Wilkins (84)
Rio Ferdinand (81)

Powered by Labrador CMS