russotoone

Fire United-spillere i VM-troppen

Publisert Sist oppdatert

England vant EM forrige sommer, med United-spillerne Ella Toone, Alessia Russo og Mary Earps blant hovedrolleinnehaverne, mens Nikita Parris også var med i troppen, og blant annet kom innpå i finalen.

Denne sommeren spilles det VM i Australia og New Zealand, og United-spillere vil fort spille en viktig rolle igjen – spesielt siden noen av heltene fra i fjor har gitt seg, mens andre mangler på grunn av skader.

Onsdag ettermiddag ble Englands tropp til VM bekreftet, og Mary EarpsKatie ZelemElla Toone og Alessia Russo er med for England.

Den kanskje aller største overraskelsen er at det ikke var plass til United-stopper Maya Le Tissier til tross for Leah Williamsons skadefravær, og Le Tissiers storspill for United. Hannah Blundell kom heller ikke med i troppen, selv om hun også har levert meget gode prestasjoner i det siste. Nikita Parris’ form har også tatt seg opp i det siste, men ikke nok til at landslagssjef Sarina Wiegman valgte å ta henne med.

Både målvakt Emily Ramsey (som denne sesongen har vært utlånt til Everton) og nevnte Le Tissier er reserver, og Le Tissier kommer til å dra til Australia selv om hun i utgangspunktet ikke er i troppen. Hun vil dermed være klar til å gå inn i troppen hvis noen blir skadet før mesterskapet. Ramsey kommer til å være hjemmeværende reserve.

letissier170922e
RESERVE: Maya Le Tissier.

På pressekonferansen i forbindelse med annonseringen bekreftet Wiegman at det var en vanskelig avgjørelse å vrake Le Tissier fra troppen på 23 spillere, og ga også uttrykk for at de har sett på henne mest som høyreback, selv om Le Tissier hele veien har spilt midtstopper for United.

Ex-reds Alex Greenwood og Lauren James er med i troppen. Brightons Katie Robinson, som det ryktes at United ønsker å hente, blir også med på flyet til Australia.

England er i gruppe C sammen med Haiti, Danmark og Kina, og spiller den første gruppespillskampen mot Haiti i Brisbane den 22. juli.

Powered by Labrador CMS