garnacho090222c

Får han spille med Messi? Med i den endelige Argentina-troppen

En del United-spillere tatt ut for sine respektive landslag, men Jadon Sancho og Marcus Rashford mangler i England-troppen, og David de Gea mangler for Spania.

Publisert Sist oppdatert

Vi ble grundig overrasket tidligere i mars da Alejandro Garnacho plutselig ble tatt ut i bruttotroppen til det argentinske landslaget.

Garnacho er født i Spania, og er fortsatt bare 17 år, men han skal ha valgt argentinsk landslagsspill.

Fredag ettermiddag kom bekreftelsen på at Garnacho er med i den argentinske landslagstroppen også etter at de har kuttet bort elleve mann fra lista. 

Dermed kan han potensielt få landslagsdebuten sin i en av de gjenstående VM-kvalifiseringskampene enten mot Venezuela eller Ecuador. I så fall skjer det uten at han noen gang har spilt en eneste klubbkamp på seniornivå.

Garnacho er en av hovedgrunnene til at United har havnet i FA Youth Cup-finalen, som skal spilles en eller annen gang i april.

Shaw og Maguire med – Sancho og Rashford vraket

Luke Shaw og Harry Maguire er de eneste United-spillerne som er med i England-troppen til Gareth Southgate.

Både Jadon Sancho og Marcus Rashford er vraket.

Sancho har virkelig funnet formen under Ralf Rangnick, men får likevel ikke være med i landskampene mot Sveits og Elfenbenskysten.

– Det er andre offensive spillere som er foran ham for øyeblikket. Phil Foden, Raheem Sterling, Bukayo Saka, Emile Smith Rowe og Jack Grealish, svarte Southgate da han ble spurt om Sanchos fravær.

Rashford har derimot ikke vært i form så langt i 2022.

– Det er en vanskelig tid for ham, og han er åpenbart ikke på sitt beste. Forhåpentligvis kan han finne tilbake, sa Southgate.

England møter Sveits 26. mars og Elfenbenskysten 29. mars. Begge kampene spilles på Wembley.

En annen som ikke er med på landslaget i denne landskampperioden, er David de Gea. 

Da Luis Enrique fredag tok ut sin landslagstropp til landskampene nå i slutten av mars, så var ikke De Geas navn inkludert i troppen. Keeperne i Enriques tropp er Unai Simón (Athletic Club), Robert Sánchez (Brighton) og David Raya (Brentford).

Spania skal spille privatlandskamper hjemme mot Albania og Island, så det er uansett ikke snakk om viktige kamper.

luisenrique280621
TOK IKKE MED DE GEA I TROPPEN: Luis Enrique.

I motetning til England og Spania, skal Portugal ut i en avgjørende VM-playoff.

Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes og Diogo Dalot er alle med i troppen til Fernando Santos. Dalot hadde ikke spilt landslagsfotball på to år før han plutselig ble hentet inn i EM-troppen forrige sommer.

Portugal må slå Tyrkia i Porto for å holde liv i håpet om en VM-billett.

Flere i søramerikanske tropper

Et annet landslag som skal ut i viktige VM-kvalifiseringskamper er Uruguay, som ligger på fjerdeplassen som gir den siste direktebilletten til VM. De skal spille hjemme mot Peru og borte mot Chile i de to siste VM-kvalifiseringskampene – noe som tilfeldigvis er de to lagene som ligger rett under Uruguay. To seiere vil altså garantere at de går rett til VM, mens fire poeng vil garantere at de minst havner i den interkontinentale playoffen, som også gir svært gode muligheter til å havne i VM. Edinson Cavani og Facundo Pellistri er begge tatt ut i den uruguyanske landslagstroppen:

Fred og Alex Telles er begge med i Brasil-troppen som ble tatt ut for rundt en uke siden til hjemmekampen mot Chile og bortekampen mot Bolivia. De kan altså være med på å hjelpe Cavani og Pellistri ved å slå Chile i førstnevnte kamp. Brasil havner på førsteplass i VM-kvalifiseringen uansett så lenge de vinner disse to kampene.

Pogba og Varane tatt ut

Paul Pogba og Raphaël Varane er begge som ventet tatt ut av Didier Deschamps til kampene mot Elfenbenskysten og Sør-Afrika i Marseille og Lille. Anthony Martial er ikke med.

Hannibal Mejbri har som kjent valgt å representere Tunisia fremfor Frankrike, og er en del av troppen som skal møte Mali over to kamper i tredje runde av den afrikanske VM-kvalifiseringen.

Zidane Iqbal er med i Iraks tropp til kampene mot Zambia (privatlandskamp som spilles allerede fredag (18. mars), De forente arabiske emirater (VM-kvalifisering) og Syria (VM-kvalifisering). Irak har fortsatt en teoretisk mulighet til å havne i VM, selv om det skal en god del til for at det skal skje.

Onsdag ble det også klart at Anthony Elanga kan få sin landslagsdebut når Sverige møter Tsjekkia i sin VM-kvalifiseringskamp. Victor Lindelöf er også med.

Powered by Labrador CMS