kobbiemainoo090222

16-åring imponerte på midtbanen igjen: – Han ser ut som en kvalitetsspiller

MANCHESTER: Flere United-unggutter imponerte på Old Trafford i FA Youth Cup. Vi snakket med en som har løftet FA Youth Cup-troféet for United om hvilke spillere som imponerte ham mest.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld tok Everton ledelsen i det 13. minuttet av FA Youth Cup-kampen på Old Trafford, men Manchester United-unggutta slo knallhardt tilbake, og vant til slutt 4-1 etter scoringer av Charlie McNeill (straffespark), Kobbie Mainoo, Sam Mather og Alejandro Garnacho.

– Det var en god og dominerende forestilling fra United etter å havnet under. United kom tilbake i kampen veldig raskt, og tok over initiativet og kontrollen over kampen, sa tidligere United-spiller David Jones da united.no snakket med ham på Old Trafford etter kampen.

Jones løftet selv troféet som kaptein for United-laget som vant FA Youth Cup i 2003, og han fikk også fire kamper for Uniteds A-lag. Han var på Old Trafford på jobb for MUTV.

I kvartfinalen av FA Youth Cup venter Leicester.  United har ikke vunnet turneringen siden 2011, men kanskje er 2021/22 den sesongen hvor troféet endelig kommer til den røde siden av Manchester igjen?

– United har bygd videre på det de har gjort i tidligere runder. De spiller bedre, og individene blir sterkere også, synes jeg. Det ser bra ut foran resten av turneringen, sa Jones.

davidjones20032022
2003 OG 2022: Det har gått noen år siden David Jones løftet FA Youth Cup-troféet som United-kaptein. Nå liker Jones det han ser av Travis Binnions lag.

Vi lurte på om det var noen spesielle spillere Jones mente skilte seg ut i denne 4-1-seieren.

Jones sa da at han alltid følger litt ekstra med på midtbanespillere, siden det er hans egen posisjon, og han lot seg imponere av 16 år gamle Kobbie Mainoo på United-midtbanen.

– Mainoo leverte en veldig god forestilling, og scoret et flott mål. Han ser ut som en kvalitetsspiller. Han er en av de spillerne som kan motta ballen under press, men han er komfortabel når han har mye tid med ballen også. I Manchester United møter en en del lag som ligger lavt, og som lar United ha ballen. Det høres merkelig ut, men noen ganger ønsker ikke spillere seg tid. Mainoo ser ut til å få til den balansen ganske godt, og i kveld spilte han godt igjen, fastslo Jones.

– Når jeg ser på Uniteds midtbanespillere, så ser jeg at de har lært seg gode vaner, for eksempel med hvordan de ser seg over skulderen for å få oversikt. Jeg liker å tenke at jeg kan kjenne igjen en United-akademispiller ved å se på hvordan de spiller, med de vanene de har, og de vanene var synlige i kveld.

Mainoo scoret også i forrige runde av FA Youth Cup, borte mot Reading og var også god i tredje runde mot Scunthorpe.

kobbiemaino090222inni
SPENNENDE MIDTBANESPILLER: 16 år gamle Kobbie Mainoo.

Jones trakk ellers frem spanske Alejandro Garnacho, mannen bak det glimrende 4-1-målet, og som også skaffet straffesparket da United slo tilbake umiddelbart etter å ha havnet under.

– En som skilte seg ut med solomålet sitt på slutten der er Alejandro Garnacho.  Han er en spiller som jeg har sett vokse og bli bedre de siste årene, og han viser tydelige indikasjoner på at han kan ha en sjanse i denne klubben. Med sine bidrag i dag, og så det målet på slutten… han er definitivt en viktig spiller for dette laget, og forhåpentligvis kan han fortsette utviklingen, sa Jones.

Etter at David Jones forlot United så har han spilt for Derby, Wolverhampton, Wigan, Blackburn (lån), Burnley, Sheffield Wednesday og Oldham, før han nå er i Wrexham som spillende trener.

garnacho090222c
IMPONERTE IGJEN: Alejandro Garnacho.

Powered by Labrador CMS