tenhagww33

Ten Hags Ajax snublet videre mot gullet

Publisert Sist oppdatert

Det er nok flere og flere United-supportere som de siste ukene har funnet frem til Ajax og Viaplay for å se hva Erik ten Hag-fotballen er for noe.

Skal man være helt ærlig så har det lugget litt mer for dem de siste ukene.

De stod med 12 seirer på sine 13 siste ligakamper før lødagens kamp mot NEC, men fire av de fem siste seirene hadde vært med ett mål, i de tre siste seriekampene har de havnet under og forrige uke tapte de så cupfinalen mot PSV Eindhoven etter en svak start på 2. omgangen.

Lørdag lugget det igjen, og det borte mot NEC, som ligger midt på tabellen, et lag Ajax knuste 5-0 tidligere i sesongen, etter 27 avslutninger og en ballbesittelse på 73 prosent.

Ingen lag i nederlandsk æresdivisjon hadde heller færre hjemmeseirer enn NEC (2), men Ajax slet likevel voldsomt. Hadde marginene vært på hjemmelagets side kunne de fort fått sin tredje seier lørdag.

For blåkledde Ajax ble det lenge en kamp som liknet litt på den blåkledde United hadde mot Arsenal.

Dusan Tadic bommet på straffe, som Bruno Fernandes mot Arsenal. Brian Brobbey traff stolpen, som Diogo Dalot gjorde det to ganger mot Arsenal. Davy Klassens avslutning ble også reddet på målstreken.

For en gangs skyld foretok ikke Ten Hag seg så særlig mye fra benken, etter å ha gjort to bytter i pausen.

Han er som kjent ingen «Conte» på sidelinjen, og selv om Ajax slet så forholdt han seg igjen ganske så rolig på sidelinjen, mest opptatt av å få ut sine faglige instruksjoner til gutta.

Til slutt lyktes det også.

Forskjellen fra Uniteds kamp mot Arsenal var nemlig at Ajax holdt nullen, og to minutter før full tid kom uttellingen fremover i banen da innbytter Brobbey scoret etter å ha blitt spilt gjennom alene med keeper.

Dermed vant Ajax 1-0 på en dårlig dag, noe som kjennetegner et gullag. Det var også 11. gang Ajax scoret i løpet av kampens siste fem minutter denne sesongen.

Ajax leder nå ligaen med sju poeng på PSV Eindhoven, med en kamp mer spilt. Gullrival PSV Eindhoven møter Cambuur borte senere lørdag, men ligger i beste fall for dem fire poeng bak med fire seriekamper igjen å spille.

Hvis Ajax vinner gull vil Ten Hag reise til Manchester med tre ligagull på sine tre hele sesonger i Nederland.

Her kan du lese alle sakene våre om Erik ten Hag.

Ajax: Stekelenburg – Timber, Schuurs (Van Gelderen 46), Blind, Tagliafico – Gravenberch (Alvarez 90+3), Klaasen, Taylor (Kudus 85) – Berghuis (Brobbey 46), Tadic – Haller

Powered by Labrador CMS