tenhag251120v

Ten Hag tapte cupfinalen

Erik ten Hag vinner ikke sin tredje dobbel med Ajax denne sesongen. Det ble klart etter at Amsterdam-klubben tapte den nederlandske cupfinalen 2-1 for PSV søndag.

Ajax tok ledelsen ved Ryan Gravenberch midtveis gjennom den første omgangen, men i løpet av to marerittminutter rett etter pause sørget Erick Gutierrez og Cody Gakpo for å snu kampen.

RANGNICK OM TEN HAG: – Vet ikke om det er «done deal»

De for anledningen blåkledde Ajax-spillerne spilte seg til de største sjansene i det som må sies å ha vært en relativt fysisk og hardt utkjempet førsteomgang. Brian Brobbey fikk sin mulighet til å score, men 20-åringen misbrukte sin sjanse.

I stedet var det akademikollega Ryan Gravenberch som skulle få æren av å sette kampens første, da han limte ballen ned i hjørnet fra 20 meters hold.

Ajax var også nære på å doble flere ganger, men da Dusan Tadic fikk sin søknad om straffespark avslått, og Noussair Mazraoui fikk sin scoring VAR-annullert for offside, kunne ikke hovedstadslaget gå i garderoben med mer enn en ettmålsledelse.

SL Benfica v AFC Ajax: Round Of Sixteen Leg One - UEFA Champions League
MÅLSCORER: Ryan Gravenberch scoret Ajax’ mål i den nederlandske cupfinalen. Det holdt ikke inn.

Så spørs det om ikke PSV-trener Roger Schmidt hadde en noe mer inspirerende pauseprat enn Ten Hag, fordi Eindhoven-laget føk ut av startblokkene etter hvilen.

Fire minutter inn i omgangen slo Gakpo et frispark inn i Ajax-boksen, der Ibrahim Sangare headet ballen videre til Gutierrez på bakre stolpe. Meksikaneren kastet seg frem og headet inn utlikningen.

Ikke lenger enn halvannet minutt senere var kampen totalt snudd på hodet. Lisandro Martinez sendte en svak tversoverpasning nevnte Gakpo kunne bryte. Fra distanse fyrte PSV-stjernen av og fant en ledig nettmaske i det nærmeste hjørnet til Maarten Stekelenburg. Dermed 2-1 til de rødkledde.

Utover omgangen bølget det skikkelig frem og tilbake, og Ajax hadde sine muligheter til å gjøre 2-2, uten å lykkes. Davy Klaasen satte ballen i nettet, men igjen fikk Ajax sin scoring annullert for offside.

Så skal det også sies at PSV hadde sine gigantiske sjanser, men da ingen av lagene klarte å lage nettsus igjen, endte det hele med 2-1 og cupgull til PSV, klubbens tiende i historien.

Ajax må på sin side bruke resten av sesongen på å forsvare førsteplassen i Eredivise, der de ligger fire poeng foran PSV med fem kamper igjen å spille.