Kan Van de Beek levere like bra som disse?

Fra Ruud van Nistelrooy til Alexander Büttner.

Publisert Sist oppdatert

Det ser ut til at United er i ferd med å signere nederlandske Donny van de Beek.

Da vil han i så fall bli den trettende nederlandske spilleren i United-drakt. Det er flere profilerte nederlendere som har spilt for United. Det er bare å krysse fingrene for at Van de Beek kan bli like toneangivende i United-drakten som de beste landsmennene.

Dette er de nederlandske spillerene som har spilt for United:

 • Arnold Muhren, 98 kamper, 18 mål, 1982-1985
 • Jordi Cruyff, 58 kamper, 8 mål, 1996-2000
 • Raimond van der Gouw, 60 kamper, 0 mål (keeper), 1996-2002
 • Jaap Stam, 127 kamper, 1 mål, 1998-2002
 • Ruud van Nistelrooy, 219 kamper, 150 mål, 2001-2006
 • Edwin van der Sar, 266 kamper, 0 mål (keeper), 2005-2011
 • Robin van Persie, 105 kamper, 58 mål, 2012-2015
 • Alexander Büttner, 28 kamper, 2 mål, 2012-2014
 • Daley Blind, 141 kamper, 6 mål, 2014-2018
 • Memphis Depay, 53 kamper, 7 mål, 2015-2017
 • Timothy Fosu-Mensah, 27 kamper, 0 mål, 2014-nå
 • Tahith Chong, 16 kamper, 0 mål, 2016-nå

Positive

Ruud van Nistelrooy skulle egentlig bli United-spiller i 2000, men en kneskade gjorde at overgangen ikke ble fullført før året etter.

I løpet av sin tid på Old Trafford vant den notoriske målscoreren blant annet FA-cupen, Premier League og ligacupen, i tillegg til at han ble kåret til årets spiller i Premier League i 2002.

MÅLSNIK: Van Nistelrooy var fantastisk i United-drakten.

Robin van Persie ble en åpenbaring på Old Trafford. Etter å ha vært i Arsenal i åtte år kom nederlenderen til Manchester i 2012. I sin debutsesong var 37-åringen én av de største grunnene til at United sikret sitt 20. ligagull.

Jaap Stam hadde tre veldig gode år i United-drakten og var blant annet med å vinne The Treble i 1999.

Edwin van der Sar kom til klubben seks år etter at Peter Schmeichel dro. Det skulle vise seg å bli en viktig signering.

Keeperen reddet blant annet straffen fra Nicholas Anelka i Champions League-finalen mot Chelsea i 2008.

Han har også vært en viktig del av overgangen til Van de Beek, som nå ser ut til å bli United-spiller. Van der Sar er sportsdirektør i Ajax og har natulig nok et godt forhold til United.

DELAKTIG I OVERGANGEN: Tidligere United-keeper og nå sportsdirektør i Ajax, Edwin van der Sar.

Skuffende

Jordi Cruyff. Sønnen til legendariske Johan Cruyff hadde store forventninger på seg da han ble hentet fra Barcelona. Cruyff sin tid i United var preget av lite spilletid og mye skader. 46-åringen fikk med seg ett ligagull, men 58 kamper på fire sesonger forteller om en trøblete tid på Old Trafford.

Alexander Büttner ble hentet var Vitesse for å avlaste en aldrende Patrice Evra. United-karrieren startet strålende for venstrebacken. Büttner scoret nemlig i sin United-debut.

Likevel ble aldri oppholdet på Old Trafford som venstrebacken hadde håpet. I løpet av to sesonger fikk han bare ni kamper fra start og ble etterhvert solgt til russiske Dynamo Moskva.

SCORET I DEBUTEN: Alexander Büttner.

Memhis Depay. Muligens den aller største skuffelsen. Etter å ha levert strålende for PSV valgte Louis van Gaal å hente landsmannen til United. Overgangen kostet 25 millioner pund, men de pengene ble aldri «betalt tilbake».

Depay scoret kun to ligamål på 18 måneder før han ble solgt til Lyon. Typisk nok ser det ut til 26-åringen har fått ut potensialet sitt i den franske storklubben.

Godkjent

 • Daley Blind
 • Timothy Fosu-Mensah
 • Tahith Chong
 • Raimond von der Gouw
 • Arnold Mühren

Dette er de fem mest profilerte som har spilt for United og Ajax:

Jesper Olsen spilte i Ajax fra 1981-84, og i United de neste fire årene. Olsen var faktisk den første skandinaveren som spilte for United. Dansken var riktignok bedre for Ajax enn det han var for United, men kantspilleren var så og si ustoppelig på sitt beste. I løpet av sine fire sesonger for United vant Olsen FA-cupen én gang.

BRILLIANT: Det var få som kunne stoppe Jesper Olsen da han hadde dagen.

Zlatan Ibrahimovic ble kjent på den internasjonale scenen under sin tid i Ajax. I løpet av sine tre år i den nederlandske hovedstaten scoret spissen mange fine mål, men var også en urokråke på utsiden av fotballbanen.

Da svensken ble hentet til United 2016 hadde han allerede vært innom flere storklubber som Barcelona, Juventus, AC Milan, Inter og PSG. i Debutsesongen ble det imponerende 28 mål og ti målgivende pasninger.

Daley Blind. I likhet med Memphis Depay ble Blind hentet til Old Trafford av Louis van Gaal. Før han ble United-spiller hadde den fleksible spilleren vært seks år i Ajax, der han vant ligaen fire ganger.

I United fikk han blant annet med seg Europa League-triumfen i 2017. Nå er 30-åringen tilbake i moderklubben sin Ajax.

 • Edwin van der Sar (allerede nevnt)
 • Jaap Stam (allerede nevnt)

Powered by Labrador CMS