Antony UNited

– Uniteds timing var veldig uheldig

Først slapp Ajax manageren sin til Manchester United, deretter dro klubbens beste midtstopper Lisandro Martínez også til Old Trafford. Men da United kom på banen for å hente Antony på tampen av overgangsvinduet, fikk Ajax et dilemma.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig som Ajax tradisjonelt sett har vært den ledende klubben i Nederland, har Amsterdam-klubben i en årrekke vært kjent for å utvikle, foredle og selge talenter og har således tjent gode penger på modellen sin.

Da klubben omsider kom til enighet med Manchester United om et salg av den brasilianske 22-åringen Antony ble det satt ny overgangsrekord i det pannekakeflate landet.

Ga manageren en dårlig hånd

Men selv om 100 millioner euro tikker inn på kontoen hos Ajax, var det ikke med lett hjerte at klubben ga slipp på den begavede teknikeren.

Nå letter klubbens sportsdirektør Gerry Hamstra på sløret og avslører en viss frustrasjon over Uniteds sene fremstøt for å hente Antony. 

AntonyOTDebut
DRØMMESTART: Antony fikk en perfekt start i United-trøyen med sin scoring mot Arsenal. United vant 3-1 etter at Marcus Rashford scoret de to andre målene for United.

– Manchester Uniteds timing var veldig uheldig, forklarer Hamstra til avisen De Telegraaf.

I tillegg til å miste manager Erik ten Hag til Manchester United solgte klubben en rekke av spillerne som var faste innslag i Ajax-laget som ble ligamester i Æresdivisjonen. 

United hadde blitt linket til Antony gjennom hele sommeren, men satte inn det avgjørende støtet helt på tampen av overgangsvinduet med et bud som rett og slett var så stort at Ajax i realiteten ikke kunne si nei.

Vi er stolte over Antony og at han scoret i debuten for sin nye klubb.Alfred Schreuder, Ajax-manager

– Det var vanskelig å gi manageren (Alfred Schreuder, red anm) et så stort tomrom å fylle. Vi mente alle at vi allerede hadde mistet for mange av spillerne som var faste på laget. Vi ønsket å holde gruppen samlet for å prestere i Champions League og for å bygge et suksessfullt fundament for fremtiden.

– Det var det vi snakket med manageren om. Selvsagt visste vi at det ville være et par uventede hindre på veien, men ingen hadde forutsett at så mange av spillerne våre ble kjøpt for så store summer, sier Hamstra.

– Stolt over Antony

Den tidligere United-spilleren Daley Blind, som ble kjøpt fra Ajax og solgt tilbake til Amsterdam-klubben tar det med relativt stoisk ro.

– Vi har solgt spillere før, var den presise konklusjonen fra Blind før Ajax sin åpningskamp i Champions League mot skotske Rangers. 

antony113
PUBLIKUMSYNDLING: Lisandro Martínez fikk et tøft møte med Premier League i kampene mot Brighton og Brentford, men den argentinske midtstopperen har slått kraftig tilbake og blitt en av fansens favoritter for sin oppofrende stil.

– Vi har fremdeles en sterk tropp. Det har vært mange endringer, men vi er alltid glade når en spiller forlater Ajax og gjør det bra i sin nye klubb og vi er stolte over Antony og at han scoret i debuten for sin nye klubb, forklarer Alfred Schreuder som overtok managerjobben i Ajax etter Erik ten Hag.

I tillegg til Lisandro Martínez og Antony som dro til United, ble spissen Sébastien Haller solgt til Borussia Dortmund, midtbanejuvelen Ryan Gravenberch dro til Bayern München, mens høyrebacken Nicolas Tagliafico ble solgt til franske Lyon.

PS! Nye Ajax fikk en drømmestart på gruppespillet i Champions League med 4-0-seieren over Rangers onsdag kveld. 

Powered by Labrador CMS