– Ethvert lag ville ha savnet en spiller som Pogba

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær fikk det han aller helst ville ha: avansement.

Manchester United vant 1-0 mot AC Milan, etter klubbens andre seier på San Siro på åtte forsøk.

– Jeg er veldig fornøyd, selvsagt. Vi har kommet oss gjennom et veldig vanskelig oppgjør mot en fantastisk klubb, og et veldig godt lag, sa Solskjær til BT Sport etter kampen.

– Vi startet veldig godt, de første 15-20 minuttene så vi ut som et veldig godt lag. Så var det en periode fra midten av førsteomgangen til pause hvor vi forhastet oss, mistet ballen for mye, og det ble mye frem og tilbake, så vi måtte ordne opp i noen ting, og i andreomgangen følte jeg at vi var mye bedre, sa han på pressekonferansen.

JUBEL: United feirer det som skulle vise seg å bli vinnermålet.

Paul Pogba var spilleren som endte opp med å avgjøre, bare tre minutter etter at han kom innpå etter å ha vært ute med skade en periode.

– Vi har savnet Paul. Han har vært ute i nesten to måneder, og selvsagt ville ethvert lag ha savnet en spiller som Paul Pogba.

– Han var akkurat på vei inn i sin beste form, og han kommer til å gi oss en stor «boost» til resten av sesongen. I dag utgjorde han en viktig forskjell for oss.

Godt fornøyd med forsvarsspillet

United har nå holdt nullen i fem av de siste seks kampene, og Solskjær ble spurt om hva det betyr i utslagsrunder å ha den evnen til å holde nullen.

– Vel, en gir seg selv en sjanse til å vinne fotballkamper! Dean hadde en fantastisk redning fra «the big lad» [som Solskjær valgte å kalle Zlatan!] på slutten, og jeg er veldig godt fornøyd med alles forsvarsspill. Fra fronten så en Daniel James og Mason Greenwood, Marcus og Bruno, frontfireren presset på, og vi vet alltid at den bakre sekseren utpå banen med Scott, Fred og forsvaret alltid gir alt.

Solskjær ga ellers uttrykk for at han mente at Daniel James burde fått et straffespark, og sa ellers at alt uansett kan skje i utslagsrundene, og at det er mange gode lag igjen, men at United gleder seg til trekningen av kvart- og semifinalene.

På pressekonferansen ble han for øvrig også spurt om Dean Hendersons redning mot Zlatan, og hva det vil gjøre for ham fremover.

– Han skulle gjort den redningen forrige uke, for det var veldig likt! Neida, jeg er veldig fornøyd med ham. Det var en god redning.

SNYTT FOR STRAFFESPARK? Ole Gunnar Solskjær mente det, men kanskje ville det vært noe billig, i så fall? Uansett sa Solskjær det mest for å understreke et poeng om hvor små ting som kan være avgjørende i en cupturnering, og ikke for å klage på avgjørelsen.

United har vært gjennom en veldig lang rekke med kamper nå, og avansementet betyr at det blir enda mer travelt etter landslagspausen, men Solskjær er uansett fast bestemt på at det å vinne er en positiv ting ikke bare fordi det er positivt i seg selv, men også fordi det blir med laget videre inn i de neste kampene.

– Vi har slått Real Sociedad, og vi har slått AC Milan, så vi har tro på våre egne ferdigheter. Vi vet at vi må møte opp [i resten av kampene], vi kan ikke spille slik som vi gjorde i perioder av førsteomgangen mot Milan forrige gang, hvor det ikke var noe intensitet. Det kommer til å bli en utfordring, selvsagt, med kamper i ligaen, Europa League… men vi ser frem til det. Det er det vi ønsker.

– Jeg tror momentum er undervurdert i fotballen. Når du vinner fotballkamper, så får du ekstra energi, og du har mer selvtillit når du går på banen. Om en taper er en redd for å tape igjen, og redd for å gjøre feil, så selvsagt betyr dette mye for gutta, og atmosfæren er god i garderoben. Vi må bare rehabilitere raskt, for det er en ny kamp på søndag!

Powered by Labrador CMS