«Da Donny ringte, lyste Abdelhaks øyne opp»

– Da Abdelhak hørte Donnys stemme ble han svært emosjonell og glad. Han sperret opp øynene, løftet blikket. Han hørte alt Donny sa og skjønte hva som hadde skjedd, forteller Abdelhak Nouris far Mohammed.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds nye midtbanestjerne Donny van de Beek og Abdelhak Nouri har vært nære venner siden barndommen, og spilte begge for Ajax da Nouri sommeren 2017 kollapset under en kamp.

Nouri fikk betydelige hjerneskader som følge av den tragiske kollapsen, men vennskapet mellom de to har forblitt like sterkt.

LES OGSÅ: Hedrer kompisen med draktnummer 34

NÆRE VENNER: Abdelhak Nouri og Donny van de Beek er fremdeles nære venner. Den nye United-stjernen valgte draktnummer 34 som en hyllest til kompisen som ble hjerneskadet etter å ha kollapset under en fotballkamp sommeren 2017.

Da overgangen til United var i boks ringte Donny van de Beek til Abdelhak for å spørre om det var greit at han valgte draktnummer 34 i Manchester United.

– Abdelhak ble veldig glad. Når han hører Donnys navn eller stemme, sperrer han opp øynene og han ser umiddelbart opp forteller Abdelhaks far Mohammed til den nederlandske TV og radiostasjonen NOS.

– Abdelhak hører alt som blir sagt på høytaleren. Han vet nøyaktig hva som blir sagt og vi trengte ikke å fortelle ham det, forteller Mohammed.

Bestevenner siden skoledagene

Onsdag ble overgangen til Manchester United bekreftet og det ble en spesiell dag både for Donny og bestevennen Abdelhak.

Nouri-familien var derfor en av de første Van de Beek ringte til for å fortelle om overgangen til United.

I BOKS: Donny van de Beek ringte bestevennen Abdelhak Nouri for å fortelle om overgangen til United.

– Abdelhak ble veldig emosjonell, du kunne se det umiddelbart på ansiktsuttrykket hans. Men vi som familie er også glade og emosjonelle på samme tid. Donny and Abdelhak er fremdeles nære venner, sier Mohammed.

Abdelhak og Donny har vært bestevenner siden skolen. De to var imidlertd ikke bare gode venner privat. De var også lagkamerater som gikk gradene i Ajax sitt berømte akademisammen. Donny bodde i perioder hos Nouri-familien og han besøker dem fremdeles så ofte han kan og er i daglig kontakt med Abdelhaks bror Mo.

– Stolt av draktvalget hans. Det er en fin gest

Van de Beek valgte draktnummer 34 i Manchester United, det samme nummeret som Nouri hadde da han debuterte for Ajax.

– Donny ringte meg for å høre om jeg syntes det var greit at han valgte draktnummer 34. Jeg kan bare være stolt av det. Det er en veldig fin gest og betyr mye for oss, sier Mohammed Nouri.

Abderrahim, Abdelhaks eldste bror sier det betyr ekstra mye når Donny van de Beek spiller med det draktnummeret på ryggen.- Flere spillere har valgt å gjøre det, men det betyr noe ekstra når Donny gjør det for de to har helt spesielle vennskapsbånd, sier han.

Powered by Labrador CMS