– Kan vinne alt!

Rio Ferdinand lar seg ikke stresse av få signeringer i overgangsvinduet.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har måttet tåle mye kritikk for det mange anser som manglende handlekraft da klubben gjennom hele sommeren hadde sjansen til å skaffe seg forsterkninger til spillerstallen. Ifølge ryktebørsene prøvde klubben å sikre seg både den ene og den andre, men til slutt kokte det hele ned til et i-siste-liten-kjøp av Marouane Fellaini.

Akkurat det bekymrer imidlertid ikke Rio Ferdinand det minste. Veteranstopperen mener tvert imot at den regjerende ligamesteren er mer enn godt nok utstyrt til å ta enhver utfordring på strak arm.

– Vi har en tropp som er sterk nok til å kunne vinne alt, sier han i et intervju med Evening Standard, gjengitt av Daily Mail.

– Forrige sesong vant vi ligaen på krabbegir, og laget har ikke blitt dårligere over natten. Derfor har vi stor tro på den troppen vi har.

– Selv skulle jeg gjerne ha sett en situasjon hvor ingenting var endret, sånn at vi igjen kunne ha vunnet ligaen med letthet, men så enkelt er det ikke. Vi har sett mange utskiftninger i toppen, både når det gjelder spillere og managere, noe som vil gjøre det hele mer interessant.

– Forandring er ikke negativt. Sir Alex Ferguson pleide å si at ingen er større enn Manchester United. I det inkluderte han også seg selv – og det til tross for sin store personlighet.

– Alt er ved det samme

Manchester United Premier League Winners Parade

– Det står fire titler på spill, og jeg vil ha alle sammen. Vi ønsker å vinne alt. Det blir akkurat som Robin van Persie, en profesjonell fotballspiller som har denne sulten etter å vinne troféer. Det var jo derfor han kom til Manchester United.

Smånervøse for fremtiden

Ferdinand innrømmer at han var litt urolig for egen fremtid da Ferguson-æraen tok slutt og Moyes tok over for å forme sin.

– Det er jo bare naturlig å bekymre seg, og undres på om også den neste manageren vil satse på deg. Slik var det med oss alle. Vi startet med blanke ark og sjansen til å overbevise ham helt fra vi kom igang.

– Selv ønsker han å bygge videre på den suksessen vi har hatt. Han har en litt annen innfallsvinkel (enn Sir Alex), men veldig gode folk rundt seg, og en spillertropp som er svært lik den som var her i fjor. Så ting har ikke endret seg i så veldig stor grad. Vi utvikler oss på samme måte som før, bare ved hjelp av litt andre idéer, sier Ferdinand avslutningsvis i intervjuet.

Powered by Labrador CMS