Will Keane jubler.

Mål i comebacket for Keane

Will Keane scoret da United-reservene snudde 0-1 til 4-1.

Will Keane har slitt lenge med skader, og var endelig tilbake da Uniteds reservelag tok imot Bolton på Salford City Stadium. Keane startet på topp for et United-lag som også blant annet inneholdt lørdagens ligadebutant, Adnan Januzaj.

Kampen ble utsatt noen minutter på grunn av en feil i det ene nettet, og selv da kampen startet så tok det en stund før den kom skikkelig i gang. United prøvde å spille som normalt, men banedekket bar tydelig preg av at det hadde blitt spilt flere rugbykamper på banen de siste dagene. Dette bidro til mye labert spill, selv om en ikke kan skylde utelukkende på banen heller.

Ben Amos laget straffespark for Bolton etter et kvarters spill, men straffen var så dårlig at han lett kunne gjøre det godt igjen rett etterpå. Men Youngs som bommet på straffesparket for Bolton, skulle mot slutten av omgangen gjøre det godt igjen han også. Han løp rett gjennom store deler av Uniteds høyreside, før han fikk levert ballen til Conor Wilkinson inne i United-feltet. Wilkinson hadde flere United-spillere rundt seg, men klarte likevel å fyre av et skudd som Amos neppe kan lastes for at han ikke tok.

United slet med å skape sjanser mot et Bolton-lag som lå dypt, men like før pause fikk United sine to største sjanser. Først slo Tyler Blackett et farlig innlegg, og keeper måtte gi ballen til corner etter Januzajs forsøk på å styre innlegget videre mot mål. På den resulterende corneren kom endelig målet: Larnell Cole endte opp med ballen utenfor sekstenmeteren, og fyrte av. Ballen traff Jesse Lingard, og landet fremfor Will Keane nært mål. Og da bommer ikke Will Keane, som skjøt ballen knallhardt i mål. Det så først ut som om Lingard var i offside, men reprisene viste at Bolton-keeper Lynch ikke hadde noen grunn til å brøle mot dommerne.

Det var et helt annet United-lag som kom på banen etter pause. Feilprosenten gikk ned, og en begynte å skape sjanser oftere. Bolton begynte å bli slitne, noe som nok hjalp også. Etter fem minutter kom Blackett på et godt løp nedover venstresiden, fikk sendt ballen 45 grader tilbake til Jesse Lingard, som sendte ballen enkelt i mål. Det var mange Bolton-spillere i egen sekstenmeter, så det var imponerende at Lingard endte opp så alene, og at Blackett fant ham.  Et bra United-angrep, og United var i ledelsen.

Jesse Lingard - toppscorer på sommerturnéen.
Tomålsscorer Jesse Lingard.

Da det nærmet seg en time spilt fikk United frispark ute på høyresiden. Adnan Januzaj slo ballen lekkert inn, og Tom Thorpe heada ballen i mål. 3-1, så lett som ingenting. United byttet rett etterpå inn Donald Love, og senere Jack Barmby. I tillegg kom Cameron Borthwick-Jackson inn i sluttminuttene for sin reservelagsdebut.

Men før det siste byttet hadde United allerede økt til 4-1. Innbytter Jack Barmby reddet på streken for United, og United fikk sendt ballen fremover. Bolton så ut til å ha kontroll på ballen i eget forsvar, men Jesse Lingard rappet ballen, og omringet av Bolton-spillere fikk han fyrt ballen i mål. 4-1, Lingards andre mål, og det ble også sluttresultatet.

Les fullt livereferat under.

Manchester United U21 4-1 Bolton U21

39. min.: 0-1 Wilkinson
45.min.: 1-1 W. Keane
50.min.: 2-1 Lingard
59.min.: 3-1 Thorpe
84.min.: 4-1 Lingard

Sted: Salford City Stadium.
Kamptidspunkt: 20.00 (norsk tid).
Turnering: Barclays U21 Premier League.

Laget: Ben Amos – Guillermo Varela (Jack Barmby, 70.), Tom Thorpe, Michael Keane, Tyler Blackett – Adnan Januzaj, Charni Enkangamene, Larnell Cole – Jesse Lingard – Tom Lawrence (Cameron Borthwick-Jackson, 85.), Will Keane (Donald Love, 60.).

Ubenyttede innbyttere: Jonathan Sutherland og Ryan McConnell.

Bolton: Lynch – White, Threlkeld, Bolger, Kellett – Lester, Vela, Gregus, Youngs – Wilkinson, Eaves.

Terminliste     Spillerstatistikk     Scoringsstatistikk     Tabell

LIVE

0: Kampen er utsatt noen minutter på grunn av et problem med det ene nettet.
0: Bolton setter kampen er i gang.
3: Gregus skyter i tverrliggeren for Bolton! Frispark fra langt hold.
7: Banedekket er ikke all verden på Salford City Stadium, noe som ikke hjelper på spillkvaliteten, men United prøver å spille fiks fotball likevel.
9: David Moyes er selvsagt på kampen. Sitter sammen med David Weir (Sheffield United-manager), Phil Neville, Steve Round og Paul McGuinness.
13: Ballen treffer en Bolton-arm, men dommer blåser ikke straffespark. Ser OK ut, selv Paddy Crerand er enig med dommeren.
19: Mye slurvete pasningsspill nå. Vanskelig å si hvor mye av det som skyldes banedekket.
20: STRAFFE til Bolton!
20: Ben Amos redder straffen! Det var Amos som var for sent ute, men keeperen gjør det godt igjen ved å redde straffen til Youngs, som for øvrig var den som ble felt av Amos også.
22: Lingard spiller gjennom Lawrence, men skuddet hans går noen meter over. Ikke enkelt å score der, men helt OK å skyte.
28: United spiller mot målet der det var problemer med målnettet før kampen. Nettet skal være OK nå, men United klarer ikke å teste det, siden alle skudda går over mål.
37: Larnell Cole spiller vegg med Lawrence før han løper mellom noen Bolton-supportere og skyter. Skuddet går utenfor. Det mest interessante som har skjedd på en stund.
39: MÅL Bolton! Bra løp av Youngs, som gir ballen til Wilkinson, som etter noen touch i feltet klarer å fyre av et skudd som Amos ikke klarer å stoppe. 1-0 til bortelaget.
44: Farlig innlegg fra Blackett, og Januzaj skyter. Redning av keeper, men må gi corner.
45: MÅL UNITED! Og det er Will Keane som scorer i comebacket! Dunker ballen i mål fra kort hold etter litt klabb og babb etter corneren. Skulle nok vært annullert for offside på Jesse Lingard, som ved å (ufrivillig) stoppe et Larnell Cole-skudd la ballen perfekt til rette for Keane. Keanes skudd var såpass hardt at det nok er lurt med en ekstra sjekk av nettet.
45: Pause.
45: Pauseanalysen viser at Lingard ikke var i offside.
46: Kampen er i gang igjen.
50: MÅL UNITED! Jesse Lingard! Pent angrep. Blackett kommer gjennom på venstresiden, og slår en 45-graders pasning tilbake til Lingard, som plasserer ballen sikkert i mål. Bolton med mange mann i eget felt der, men ingen klarte å plukke opp Lingard, eller stoppe Blackett.
54: Reservelagstrener Warren Joyce (som spilte for Bolton i mange år) må ha sagt noe glupt i pausen. United langt bedre nå.
59: MÅL UNITED! Strålende frisparkinnlegg av Adnan Januzaj, og Tom Thorpe header ballen i mål! 3-1 til United.
60: United-bytte: Donald Love kommer inn for Will Keane. Hyggelig comeback for Will Keane, selv om det var tydelig at han var rusten.
61: Gult kort til Tom Lawrence for filming. Vanskelig situasjon, men Lawrence er særdeles misfornøyd med dommerens avgjørelse.
70: United-bytte: Jack Barmby kommer inn for Varela, som ble flyttet oppover på banen etter at Donald Love kom inn.
81: United har vært best, men kampen har roet seg litt. Stort sett kun halvfarligheter. Høydepunktet de siste ti minuttene har kanskje vært en herlig Januzaj-takling.
84: MÅL UNITED! Jesse Lingard med sitt andre mål. Jack Barmby reddet ballen på strek rett for United kort tid før. Bolton så ut til å ha kontroll på ballen på egen banehalvdel, men Jesse Lingard snappet ballen, og gjorde alt selv. Flott skudd. 4-1.
85: United-bytte: Lokale Cameron Borthwick-Jackson gjør sin reservelagsdebut! Kommer inn for Tom Lawrence.
90: SLUTT. United vinner 4-1.

——————————————————————————————

Forhåndsstoff:

Will Keane returnerer for United-reservene mot Bolton, og han spiller attpåtil fra start. Keane mistet hele fjorårssesongen med en kneskade, og det blir spennende å se hvilken tilstand han er i. Han har ikke spilt siden mai 2012, så det vil kanskje ikke være så overraskende om 20-åringen er litt rusten.

Uniteds reservelag har bare spilt to ligakamper denne sesongen, noe som har endt med én seier og ett tap. United tapte hjemme mot Liverpool, før West Bromwich ble smadret 4-0 på The Hawthorns etter mål fra Nick Powell, Angelo Henriquez, Adnan Januzaj (straffe) og Tom Lawrence. Bolton har spilt tre ligakamper, og med to poeng er Trotters for øyeblikket nederst på U21-tabellen.

I morgen spiller Nicky Butts U19-lag mot Bayer Leverkusen i UEFA Youth League, så kanskje blir enkelte av de aktuelle til den kampen spart litt i dag for å være klar til dyst i morgen. Adnan Januzaj er blant dem som er tilgjengelig for Butt, men Januzaj starter mot Bolton likevel.

Kampen vil fra 20.00 bli fulgt live her. Siden må oppdateres (f.eks. ved å klikke F5) for å få siste nytt fra kampen.

Kampen blir også sendt på MUTV, som er tilgjengelig via TV 2 Sumo.