U18 vant skjebnekampen

Nå nærmer McKennas gutter seg kampen om å vinne U18 Premier League. Oppdatert med video av målene.

Etter å ha vært i aksjon i Dallas Cup i store deler av april, var Uniteds U18-gutter lørdag tilbake i aksjon i den avgjørende gruppespillrunden av Under 18 Premier League.

Der er det vinn eller forsvinn for unggutta, som før kampen lå på jumboplass etter de tre første kampene med 0-2-1 og to poeng i sekken etter å ha tapt 4-3 mot Chelsea sist kamp.

I det avgjørende gruppespillet møtes lagene bare én gang internt, og med tap mot West Ham ville unggutta fortsatt vært tabelljumbo med kun tre kamper igjen å spille og stor avstand opp til Reading på topp med syv poeng. Av den grunn var dette en meget viktig kamp for Kieran McKenna og hans elever.

Når høyreback Matthew Olosunde kunne gjøre dette i USA…:

…er det kanskje et signal om unggutta har spilt på seg selvtillit under turen over dammen, og kommet seg tilbake i slaget. Flere av de faste manglet imidlertid i lørdagens lagoppstilling.

De unge rødtrøyene lot seg imidlertid ikke affisere av fravær. I en underholdende forestilling på The Cliff, sørget først Aidan Barlow for at det sto 1-0 allerede etter åtte minutter, og deretter doblet Zak Dearnley like før pause.

Da hjalp det ikke gjestene fra hovedstaden det minste at dommeren blåste for straffespark i deres favør midtveis ut i andre omgang. Riktignok reduserte West Ham fra 11-meteren, men de kom ikke nærmere enn det.

Målene:

United 2 – 1 (2-0) West Ham

U18s Premier League Final Round Group 1
The Cliff, 22.04.2017

8′ Aidan Barlow 1-0
40′ Zak Dearnley 2-0
68′ Anthony Scully (straffe) 2-1

United: Alex Fojtiček; George Tanner, Tyrrell Warren, Thomas Sang, Jake Kenyon (Harry Spratt, 87.), Callum Whelan, Ethan Hamilton, Josh Bohui, Aidan Barlow, Zak Dearnley (Kayne Diedrick-Roberts, 83.); Nishan Burkart (Faustin Makela, 62.).
Uben.innb.: Max Johnstone, Max Dunne

90: Slutt. United vinner fortjent 2-1, og er dermed oppe på fem poeng i U18 Premier League. Unggutta dundrer rett opp på fjerdeplass, men kan bli forbigått av Manchester City dersom de vinner sin kamp.

68: Fojticek feller West Hams nummer 9 og lager straffespark! Keeperen er sjanseløs, og West Ham reduserer til 2-1.

45: Pause. United leder trygt mot West Ham, og kan dermed avansere rett opp til tredjeplass dersom de andre resultatene går deres vei.

40: Zak Dearnley øker til 2-0!

30: Nishan Burkart forsøker seg inne i boksen, men nektes av West Hams keeper.

18: West Hams nummer 9 kommer seg forbi Kenyon i boks og forsøker seg på en markkryper i nærmeste, men Fojticek gjør nok en god redning.

13: Barlow prøver seg på det samme, men også hans skudd blir reddet!

12: West Hams nummer 10 prøver seg fra distanse, men Fojticek redder greit.

8: Adrian Barlow scorer! Et herlig raid fra Josh Bohui ute på venstresiden åpner muligheten for Barlow, som er kald når han får muligheten. 1-0 til United.

United.no følger kampen, som starter klokken 14.00. Den er på Cliff Academy, og sendes dermed ikke på MUTV.