Målløst

Et svekket U21-lag spilte 0-0 mot Van Ginkel & co. Vi fulgte kampen live.

Kampen ble spilt på Leigh Sports Village, og det var tøff motstand som ventet United.

Chelsea lå foran i U21-ligaen (riktignok bare på målforskjell), med én kamp mindre spilt, og denne gangen hadde Chelsea med Marco van Ginkel (som er tilbake etter langtidsskade) på benken, mens United manglet en del av sine beste spillere både offensivt og defensivt av grunner som sykdom, utlån og skader.

Helt bakerst var Ben Amos, men i forsvaret var det noe tynnere. Tom Thorpe var ikke med i dag, og Michael Keane er utlånt, så midtforsvaret bestod av Paddy McNair og Charni Ekangamene (også utlånt, men på slike nødlån kan en være med i reservelagskamper for moderklubben også). Rowley, egentlig midtstopper, spilte venstreback, mens Varela var høyreback.

Blackburn U21 v Manchester United U21 - Barclays U21 Premier League
MANGLET: James Wilson kunne vært nyttig mot Chelsea.

Også i andre posisjoner var United svekket. Ben Pearson hadde pådratt seg en skade på trening, og mistet kampen, og helt på topp manglet viktige James Wilson. Dette ble Uniteds angrep preget av gjennom hele kampen, for Andreas Pereira er ingen spiss. Han gjorde sitt beste, men United mistet en dimensjon i angrepet på denne måten.

Det hjalp heller ikke at Petrucci ikke klarte stort mer enn en omgang før han måtte ut.

Det gjorde rollene til Janko og Weir på kantene enda viktigere, og Janko stod bak mange av nesten-sjansene til United. For det ble ikke så mye mer enn nettopp det, det så aldri egentlig ut som om United ville score.

Weir og Janko fikk en like viktig jobb defensivt, der de måtte hjelpe Varela og Rowley med raske og farlige spillere, og Rowley slet i førsteomgangen stort mot lynraske Kiwomya, og Chelsea skapte flere sjanser takket være han. Den aller største sjansen fikk han selv etter et innlegg fra motsatt side, men heldigvis klarte han ikke å stokke beina raskt nok akkurat i den situasjonen.fin

Manchester United Under-18s Squad Lineup 2011/12
FRUSTRERTE CITY: Louis Rowley og United-forsvaret.

I andreomgangen fungerte United-forsvaret langt bedre, og toppscorer Brown og Kiwomya ble etter hvert ganske frustrerte, men Chelsea fortsatte med å skape sjansene. Da var Ben Amos god å ha bakerst. Amos var nok Uniteds beste denne kvelden, og han sørget for at det ble målløst.

United går med dette resultatet forbi Manchester City på U21-tabellen, og ligger nå på en femteplass. United har hengekamp på flere av lagene over.

Under kan du gjenoppleve kampen ved å lese våre liveoppdateringer fra kampen – det er nesten som å være der.

Manchester United: Amos – Varela, McNair (Willock, 77.), Ekangamene, Rowley – James, Rothwell – Janko, Petrucci (Harrop, 49.), Weir – A. Pereira.

Ubenyttede innbyttere: Goss, J. Pereira, Rudge.

Chelsea: Beeney; Ssewankambo, Christensen, Davey, Aké (c); Baker, Swift, Boga; Kiwomya, Mitchell, Brown.

Benk: Collins, Nditi, Houghton, van Ginkel, T.Musonda.

Spillerstatistikk     Tabell     Kamper og resultater

Livedekning:

19.56: Det er straks klart for kamp. Kanskje er Andreas Pereira mannen som må gjøre det for United i kveld?

19.57: Her kommer lagene ut på banen.

19.58: Planen med Van Ginkel er visstnok at han skal spille én omgang. I så fall blir det den andre omgangen.

20.00: Kampen er i gang, og Andreas Pereira starter kampen med en tøff takling på en Chelsea-forsvarer. Viser seg frem! Frispark, men ikke i nærheten av noe kort.

20.04: Chelsea har kanskje sett knepent best ut hittil, men har generelt skjedd lite.

20.05: Ex-red Danny Higginbotham, som er ekspertkommentator i dag, mener vingene vil bli veldig viktige i dag. Weir og Janko nøkkelfigurer for United, i så fall.

20.06: Chelsea nære! Et overraskende skudd får Amos slått til corner, og corneren ble også farlig. Markeringsspillet var vel ikke helt på topp der.

20.08: Chelsea kontrer, og Amos må gi til corner igjen. Chelsea klart best nå. Ny farlig corner, men dommeren dømmer frispark til United for noe som skjedde i feltet.

20.10: Higginbotham mener Chelseas fysiske fordel (høyere og sterkere) vil bety mye i denne kampen. Ny corner, men United får klarert.

20.12: United kom seg nettopp over midtbanen!

20.13: United har fått flyttet seg litt opp, så det er en forbedring. Weir og Petrucci med blokkerte skuddforsøk, og United ender opp med en corner. Den blir det ikke noe av.

20.17: United på høyde med Chelsea de siste fem minuttene, men Chelsea ser farligere ut i sine angrep. Wilson er savnet på topp for United.

20.18: Weir har gått i offside noen ganger nå.

20.25: United mangler de fire spillerne som har scoret mest på reservelagsnivå i år: Jesse Lingard (utlånt), James Wilson (syk), Will Keane (utlånt) og Larnell Cole (solgt).

20.26: Kampens største sjanse! Kiwomya får ballen på bakerste stolpe etter et innlegg fra Chelseas venstreside, men han roter det til for seg. Brown hadde også sjansen der, uten å klare å fyre av.

20.29: Brukbart småspill nært Chelseas mål, men så går den ene pasningen galt, og da er sjansen ødelagt. Men lovende uansett!

20.32: Frispark på Uniteds høyreside, og innlegget til Reece James var ganske godt, men ingen i feltet klarte å gjøre det virkelig farlig. United skulle sannsynligvis hatt en corner, men ballen går uansett ut over kortlinja. Utspark, sier dommeren.

20.35: Raske Kiwomya på høyresiden får igjen lagt inn, og toppscorer Brown i midten får fyrt av for Chelsea. Skuddet går over, men farlig uansett. Rowley sliter med å stoppe Kiwomya, noe som kanskje ikke er så rart heller. Farlig spiller. Sønn av Chris Kiwomya, som noen av dere kanskje har hørt om.

20.37: Rothwell sliter litt etter en duell med Ake. Vi får håpe at han klarer å springe det av seg.

20.40: Chelsea får skutt, men Amos holder den.

20.43: Litt kaos, og det så litt farlig ut, men Amos og Ekangamene klarer til slutt å få ballen unna til corner. Den blir det ikke noe av.

20.45: Weir og Janko har skiftet side nå. Muligens for å gi Rowley litt hjelp med Kiwomya?

20.46: PAUSE. Chelsea best, og med de største sjansene, men det står fortsatt 0-0.

21.02: Vi nærmer oss andre omgang, og Marco van Ginkel kommer som ventet inn. Litt dyrere enn de andre spillerne på banen her…

21.03: Vi er i gang. United spiller nå mot venstre.

21.05: Joshua Harrop kommer inn for United. Erstatter Petrucci, som har en liten skade. Reece James får kapteinsbindet fra Petrucci.

21.07: Reece James feirer det med en sklitakling som han strengt tatt godt kunne fått gult kort for. Men dommerne sløser ikke med kortene på U21-nivå.

21.09: Corner for United. Den sløser United bort.

21.12: Janko og Weir har skiftet side igjen, forresten, var bare en kort periode at Janko var over på venstresiden.

21.13: Veldig god redning av Amos, men det er allerede avblåst for offside. Uten at det gjør redningen dårligere.

21.19: Ekspertkommentator Higginbotham skryter av United-forsvaret nå, og hvordan de har fått kontroll på Kiwomya og Brown hittil i denne andreomgangen.

21.22: Rowley mister en sko på et offensivt løp, og Chelsea kontrer. Reece James går ned på backen, og stopper Kiwomya. Blir corner, som det ikke blir noe av.

21.25: Baker kommer seg til en avslutning for Chelsea, i farlig posisjon, men skuddet går rett på Amos, som har bra kontroll på den.

21.26: Kiwomya har skiftet side, for å se om han har mer hell mot Varela enn mot Rowley i denne gangen andreomgangen.

21.27: Corner til United. Brukbart slått, men Chelsea får klarert likevel.

21.30: Chelsea-spillerne virker noe frustrerte nå.

21.31: Chelsea med god avslutningssjanse, og to United-spillere kaster seg inn for å blokkere skuddet. Blir derfor bare corner. Paddy McNair ligger nede med skade etter det, ser stygt ut. Goss i oppvarming.

21.33: Forhåpentligvis er at det bare veldig vondt for McNair. Willock kommer inn, ikke Goss. Willock er ingen midtstopper, men det er vel neppe der han vil spille heller.

21.34: Amos med kjemperedning fra Van Ginkel-skudd! Corner. Den blir det ikke noe av.

21.35: James har gått bak i midtforsvaret. Willock inn som defensiv midtbanespiller.

21.38: Mindre enn ti minutter igjen av ordinær tid.

21.45: Brown kommer til avslutning igjen for Chelsea, men skuddet går langt nok over til at det ikke er noen grunn til bekymring der.

21.47: Farlig dødballinlegg for Chelsea, men ingen klarer å komme på den.

21.51: SLUTT! Det ender 0-0.