Seier for U18-laget

Paul McGuinness’ lag vant 4-2 mot West Bromwich på Carrington.

Sist gang Uniteds U18-lag var i aksjon ble det 1-1 mot Manchester City i miniderbyet (se link til venstre), etter en sen scoring på straffespark av Josh Harrop.

United ledet den nordlige U18-avdelingen ett poeng fremfor Everton (som har to kamper mindre spilt) foran kampen mot WBA. Sist ukes motstander, Manchester City, var åtte poeng bak på en fjerdeplass med én kamp mindre spilt. West Bromwich hører til i den sørlige avdelingen, og lå der nest nederst etter fem poeng på sju kamper.

United styrket sin posisjon på tabellen gjennom å slå West Bromwich komfortabelt 4-2 i denne kampen på Carrington. De klarte altså det førstelaget ikke klarte ved å slå Baggies på hjemmebane.

Allerede etter fire minutter hadde ballen vært innom West Bromwich-nettet. United fikk frispark på kanten, og Sean Goss’ presise innleggsfot skulle United få nytte av denne lørdagen. Han slo den inn mot bakerste stolpe, og der kom Ashley Fletcher som kjempet ballen i mål. 1-0 etter scoring av toppscoreren.

WBA tok over, og skapte flere halvsjanser, og da utligningen kom etter 25 minutter var det ikke direkte ufortjent. Borthwick-Jackson feilberegnet en ball, og WBA utnyttet det. McKenzie scoret 1-1-målet for WBA, som på dette tidspunktet så ut som om de like godt kunne vinne kampen.

Det var mye vind på Carrington denne lørdagen, tilskuerne måtte holde på hattene sine for å unngå å komme hjem hatteløse, så det var kanskje litt av grunnen til Borthwick-Jacksons feilberegning. Men til tross for at vinden la enkelte begrensninger så spilte United-laget fin fotball, om enn ikke så variert siden de fleste langpasninger ble tatt av vinden.

Få minutter etter McKenzies utligning så lå ballen i WBA-nettet igjen, og denne gangen var rollene snudd om – Fletcher servert Sean Goss. Goss fikk ballen fra Redmond, spilte lekkert vegg med Fletcher, og dunket ballen i mål fra 17 meter. United hadde vært best etter målet

Manchester United Arrive in Sydney
Paddy Crerand var selvsagt blant tilskuerne som var på kampen til tross for oktobervinden på Carrington.

Det var også et langskudd som gav United 3-1. Matthew Willock hadde dagens fineste skudd fra litt utenfor sekstenmeteren bare noen få minutter etter pause. Hans første mål for U18-laget. Willock gjorde en OK jobb i midtbanerollen sin. Han kom til klubben som ving, men han har mye defensivt ansvar i den sentrale rollen han har nå, noe han virker å takle bra.

United økte til 4-1 etter 63 minutter, og det var en velkjent oppskrift fra tidligere i kampen: Sean Goss slo inn, og Ashley Fletcher sendte ballen videre inn i mål. Et nytt strålende innlegg av Goss, og Fletcher var igjen på riktig sted. Hans niende mål for sesongen.

Det hele roet seg litt ned sjansemessig etter 4-1, før WBA kom med en liten sluttspurt. Nabi scoret et nytt reduseringsmål, men det var for sent for Baggies. Det endte 4-2 på Carrington.

Vi fulgte kampen LIVE under.

Manchester United 4-2 West Bromwich Albion

04. min.: 1-0 Fletcher
25. min.: 1-1 McKenzie
30. min.: 2-1 Goss
47. min.: 3-1 Willock
63. min.: 4-1 Fletcher
87. min.: 4-2 Nabi

Manchester United: Henderson (Pereira, 71.), Evans, Barber, Borthwick-Jackson, Ioannou, Goss, Harrop (Mitchell, 87.), Willock, Fletcher, Redmond, Thompson.
Ubenyttede innbyttere: Riley, Rashford, Tuanzebe.

Spillerstatistikk     Scoringer     Tabell     Kamper/res.

1: Kampen er i gang.
3: United best i starten.
4: MÅL UNITED! Ashley Fletcher! Toppscoreren kjemper inn ballen på bakerste stolpe etter et veldig godt frisparkinnlegg fra Goss!
6: WBA prøver å slå tilbake etter baklengsmålet, uten hell foreløpig.
10: Det blåser en del på Carrington i dag. Om Larnell Cole fortsatt spilte på U18-laget ville det vært fare for at han ville blåst over på en av de andre banene.
11: Corner fra Goss, men denne gangen går ballen rett til WBA-keeperen. WBA kontrer, men kaptein Evans rydder opp.
14: Corner til WBA. Treffer en medspiller, men headingen er ganske ufarlig.
16: Willock lager frispark på farlig hold. Etter at ballen blir slått inn er det til slutt nettopp Willock som klarerer den igjen.
18: WBA presser United tilbake.
22: Venstreback Barber kommer til innlegg for United, men innlegget er helt bak mål, og går bak mål.
24: Apropos bak mål: På banen bak WBA-målet blir det spilt en annen kamp mellom United og West Bromwich. Er vel U16-laget som spiller.
25: MÅL WBA. En liten feilberegning av Borthwick-Jackson gir WBA sjansen, og McKenzie setter ballen i mål bak Henderson.
27: Liten nevekamp mellom Ashley Fletcher og en WBA-forsvarsspiller. Ganske uskyldig!
30: MÅL UNITED! Sean Goss. Goss, som hadde en slik fin målgivende på 1-0, scorer 2-1. Redmond gav ballen til Goss, som spilte vegg med Ashley Fletcher, og Goss smelte ballen i mål fra rundt 16 meter. Fint spill!
32: Hyggelig at Fletcher fikk vist sin takknemlighet for Goss’ pasning til det første målet ved å få målgivende på Goss’ mål.
36: Iaonnou etterlater seg en del rom da han går fremover på feil tidspunkt, og WBA får en halvsjanse.
43: WBA-keeperen brukte nettopp fascinerende lang tid på å ta et utspark. Ellers skjer det ikke så mye på Carrington akkurat nå.
45: Goss skyter igjen, men denne gangen går ballen like over mål.
45: PAUSE. Vi følger kampen videre etter pausen.
46: Kampen er i gang igjen!
47: MÅL UNITED! Matthew WILLOCK! Får komme til skudd fra litt utenfor 16-meteren, og ballen går i mål!  Bra skudd fra langt hold. Hans første mål for U18-laget.
51: Ashley Fletcher kommer seg til skudd, men det blir ganske ufarlig. Halter etterpå.
55: Campbell er gjennom for WBA, men skuddet går over.
55: United-keeper Henderson nede med skade i samme situasjon, men det ser ut som om det går OK.
58: Ashley Fletcher gjennom, men sentrer uselvisk til Thompson. Blir ikke noe av det, kunne sikkert skutt.
62: Harrop går innover og skyter. WBA-keeperen gir ballen til corner. Corneren fører til ny corner.
63: MÅL UNITED! Ashley Fletcher! Ny god cross av Sean Goss i etterkant av cornerene, og igjen er det Ashley Fletcher som er på enden av innlegget. Header inn 4-1!
67: Om noen lurer: Ashley Fletcher er ikke i slekt med Darren Fletcher. Kaptein Callum Evans er heller ikke i slekt med Jonny Evans.
71: United gjør et bytte: Joel Castro Perreira kommer inn for Dean Henderson. Keeperbytte, altså.
80: Frispark til United ute på høyresiden. Goss mot Fletcher igjen? Nei, det ville vært for enkelt. United tar en kortere variant, og skaper ikke noe utav det.
82: Pereira har gjort noen redninger her de siste minuttene. WBA nærmere en redusering enn United er 5-1.
86: U16-laget, som som tidligere nevnt spilte på banen ved siden av, vant visst 3-2 etter å ha vært under til pause. Alltid godt å se yngre United-lag gjøre comeback på samme måten som A-laget!
87: Demetri Mitchell kommer inn for Josh Harrop.
87: MÅL WBA! WBA reduserer. Brukbart skudd, men United sov litt i forsvaret.
90: SLUTT! United tar tre poeng. Kamprapport kommer snart, følg med!