U18: Mitchell ordnet seier

Demetri Mitchell scoret kampens eneste mål da Uniteds U18-lag tidvis rundspilte Stoke.

Det gikk fryktelig galt mot Liverpool sist, og United stod med 1-1-1 etter tre kamper. Det var et revansjesugent United-lag som gjerne vil forandre på den statistikken til 2-1-1 da Stoke Citys U18-lag kom på besøk til Carrington.

Stoke hadde hatt en god sesongstart, og stod med sju poeng etter tre kamper, og var altså ubeseiret. Det håpet United å gjøre noe med, og Demetri Mitchell (bildet over) var nok mannen Stoke fryktet mest.

Det skulle det vise seg å være god grunn til. Riktignok startet han ikke kampen så veldig godt, han var mer i bakgrunnen mens Callum Gribbin storspilte for United, men da det fortsatt stod 0-0 etter 25 minutter var det Mitchell som tok grep. Han løp innover fra høyresiden, lurte et par Stoke-spillere, før han la ballen over på venstre og kom med et overraskende skudd fra en vanskelig vinkel. Vanskelig for keeper å stoppe, og 1-0 til hjemmelaget.

Dette var Mitchells fjerde mål denne sesongen, noe som for øvrig er samtlige mål U18-laget har scoret.

Paul McGuinness
KUNNE VÆRE FORNØYD: Paul McGuinness.

United dominerte videre, og kunne hatt flere mål, men mot slutten av omgangen var det Stoke som dominerte. Forsvaret til United var ikke alltid på topp, men spesielt Tuanzebe gjorde en god innsats der bak, og det stod 1-0 til pause.

Dominansen økte i andreomgangen, og United var nære ved mange ganger, og spesielt Mitchell ledet an for United, med god hjelp fra spesielt Cameron Borthwick-Jackson, Devonte Redmond og Callum Gribbin. United burde scoret flere, men samtidig var det ikke så ofte det var veldig farlig fra Stoke, så det så aldri ut til at seieren var i fare.

De siste minuttene trillet United ball, og Stoke var ikke i nærheten av å få tak i ballen på lovlig måte. Det ble fortjent seier til United, og det var Demetri Mitchell som ble den avgjørende spilleren, ikke uventet.

Manchester United 1-0 (1-0) Stoke City

Sted og tid: Carrington, 13. september 2014, 12.00.
Turnering: U18 Premier League

26. min: 1-0 Mitchell

Uniteds lag: Dorrington, Reid, Tuanzebe, Williams, Borthwick-Jackson, Riley, McTominay, Redmond, Mitchell (Dearnley, 83.), Gribbin, Rashford.

Ubenyttede innbyttere: Warren, Henderson, Croskery, Johnson.

Spillerstatistikk     Scoringsstatistikk    Tabell     Kamper og resultater

Vi fulgte kampen live:

13.50: SLUTT! Stoke-keeperen med tidenes dårligste utspill, og dommeren blåser bare av kampen etter 30 sekund med overtid. Kamprapport følger.

13.46: United holder på ballen nå, og de gjør det godt.

13.42: United gjør et bytte: Ut med Demetri Mitchell, og inn kommer Zach Dearnley.

13.38: Rashford får rom takket være en overlapp fra Borthwick-Jackson, og han skyter mot det lengste hjørnet. Keepers sikt er noe blokkert, så ballen kunne egentlig endt i mål, men skuddet var ikke helt godt nok til det.

13.36: Plutselig er Stoke nesten gjennom, men Tuanzebe ordner opp på mesterlig vis. Ny halvsjanse til Stoke rett etterpå, men avslutningen går langt over.

13.30: Gribbin kommer seg til avslutning. Keeper redder, men det blir corner. Blir ikke noe av den, men Stoke kommer seg ikke ut. United rundspiller Stoke!

13.29: Borthwick-Jackson har slått flere veldig gode innlegg fra venstrebacken, og nå var det høyreback Tyler Reid (som debuterer fra start på U18-nivå) sin tur til å bidra. Kommer seg gjennom, men avslutningen var ikke god nok.

13.24: Helt ut av det blå fyrer Mitchell av et skudd fra en vanskelig vinkel og avstand, og keeper får store problemer med å hindre en dobling av ledelsen. Mitchell fører an her. Gribbin, Redmond og venstreback Borthwick-Jackson har også vært viktige bidragsytere.

13.22: Mitchell ser bedre ut, og han dribler seg gjennom Stoke-forsvaret. Avslutningen går via en Stoke-spiller, og det er corner. Veldig bra av Mitchell igjen. Corneren ble dessverre helt ufarlig.

13.19: Kampen er i gang igjen, og Mitchell spiller, men han ser ikke helt komfortabel ut.

13.17: Demetri Mitchell er nede med en skade. Vi får håpe han kan fortsette.

13.12: Stoke presser høyt, men United ser veldig komfortable ut med ballen. United beveger seg fremover ved Redmond, før ballen ender hos Mitchell, som skyter. Brukbart skudd, men Stoke-keeperen forhindrer mål igjen.

13.09: Ny avslutning fra distanse, denne gangen fra Joe Riley. Ikke godt nok denne gangen heller, men det ble kanskje litt få avslutninger i førsteomgangen, så positivt at United kommer seg til skudd.

13.07: Finfint løp fra målscorer Mitchell med ballen nå, men avslutningen ble ikke god nok.

13.05: Lang pause. Men  er andre omgang i gang.

12.46: Pause. Stoke ganske klart best mot slutten. Kunne fort vært uavgjort på Carrington.

12.39: Frispark til United rett utenfor straffefeltet. Rashford ble stoppet med ulovlige midler. Tar frisparket selv, men det går langt over.

12.38: Reece James, en av spillerne Van Gaal i går nevnte at er skadet, er til stede. Og mens jeg skriver om det kom Stoke til en ny sjanse. United må passe seg litt.

12.36: Litt mer rot i United-forsvaret nå. United mer opptatt av angrepsspill enn forsvarsspill, ser det ut til.

12.32: United det klart beste laget nå.

12.26: MÅL! 1-0! Demetri Mitchell har scoret alle Uniteds fire mål denne sesongen. Går innover fra høyre, rundlurer en forsvarsspiller eller to, og så legger han den tilbake på venstrefoten. Skyter fra spiss vinkel, og keeper klarer ikke å stoppe skuddet. Uniteds første hjemmemål denne sesongen.

12.24: United har dominert de siste minuttene, men Stoke har veldig mange i egen boks, og det er vanskelig å bryte gjennom. United har uansett gode nok spillere til å kunne klare det oftere enn nå.

12.19: Paddy Crerand kommenterer ofte for MUTV, men ikke i dag. Han er likevel selvsagt til stede!

12.15: Gribbin, kampens store spiller hittil, bryter nesten gjennom Stoke-forsvaret helt på egenhånd. Blir corner, men den blir headet ufarlig ut av en United-spiller.

12.12: Stoke helt på høyde med United hittil. Ny brukbar sjanse nå, men keeper Dorrington var våken nok.

12.10: Stor sjanse for United! Gribbin, som har vært mye involvert hittil, spiller gjennom Joe Riley. Han klarer ikke å få den forbi Stoke-keeperen. Riley har spilt høyreback en del for United, men er i dag høyreving.

12.09: Corner til Stoke, og de er veldig nære mål på den. Ingen som markerer en Stoke-spiller på bakerste stolpe, men han klarer bare nesten å få foten på ballen skikkelig.

12.07: Tuanzebe, den 16 år gamle United-kapteinen, har sett veldig solid ut i midtforsvaret hittil. Svær kar.

12.03: En veldig kaotisk start, egentlig. United har nettopp skapt den første sjansen. Gribbin legger ballen tilbake til Redmond, som skyter over fra ganske kort hold (men ingen enkel avslutning, siden han blir hindret).

12.00: Kampen er i gang! United spiller mot høyre i den første omgangen.

11.59: Det nærmer seg kampstart på Carrington.