To drømmemål sendte United videre

I fjor ble United slått ut allerede i den første runden United var med i (United kommer inn i tredje runde, som i FA-cupen), og motstander i årets tredje runde var også Burnley, laget som i fjor slo United ut. Det var altså tid for hevn, og i bunnen av denne saken fulgte vi  hevntokten LIVE.

United har en rik historie i turneringen. Ingen har vunnet ungdomscupen flere ganger – med sine ti titler er United ganske suverene fremfor Arsenal med sine sju, og Chelsea med sine fire. Hovedvekten av disse titlene kom i Busby-epoken, da United vant turneringen de fem første årene av dens eksistens fra 1953 og til og med 1957 (pluss i 1964).

Årets kamp ble spilt på Turf Moor i Burnley, da Burnley slo ut United i fjor var det på Old Trafford.  I fjerde runde skulle vinneren av oppgjøret møte Rotherham eller Leicester, de to gjør opp om billetten til fjerde runde på onsdag. Se hele trekningen i linken til venstre.

United begynte kampen best, men etter hvert var det liten tvil om at det var Burnley som var best. Wilson hadde noen farlige glimt, men ikke så mye mer enn det. Burnley hadde ballen mest, hindret United i lange perioder i å komme seg ut av egen banehalvdel, og skapte også de største sjansene. Spesielt et tilfelle, der Harrop måtte redde på strek, var Burnley nære. Også på overtid hadde Burnley en god sjanse.

United kunne altså være fornøyde med 0-0 til pause. Trener Paul McGuinness gjorde ingen bytter i pausen, selv om Ben Barber haltet etter en smell, men United var mer likeverdige med Burnley i starten av andreomgangen. Begge lag skapte noen sjanser, og for United var det gjennomløpene til Wilson som så farligst ut.

Andreas Pereira
SKUDDFOT: Andreas Pereira viste seg frem med et finfint mål mot Burnley.

Da målet plutselig kom, etter en time, kom det uansett helt ut av ingenting. Andreas Pereira fant rom, og fyrte plutselig av. Skuddet var av det svært gode slaget, og Burnley-keeperen hadde ingen sjanse til å stoppe skuddet. 1-0 til United.

VIDEO/GIF: Se målet på denne linken.

Etter dette tok United over, mens Burnley skapte lite. Goss hadde noen brukbare avslutninger for United, uten å klare å doble.

Det så heller ikke ut som en målsjanse da James Wilson fikk tak i ballen rundt midtbanen, men de som har sett litt av Wilson vet at det kan være livsfarlig likevel. Han løp rett og slett gjennom hele Burnley-forsvaret, før han (som vanlig) rundet keeperen delvis og satte ballen i mål. Et nydelig mål, enda mer imponerende enn Andreas Pereira-målet.

Det kunne egentlig minne litt om et annet akademiprodukt, Ryan Giggs, som også hette Wilson før han tok morsnavnet sitt.

Burnley var nærmest på slutten, og burde redusert på overtid. En strålende David de Gea-aktig redning fra Joel Pereira hindret det. Det endte 2-0 til United, som altså fikk sin hevn mot Burnley. Nå venter Leicester eller Rotherham i neste runde.

Gjenopplev kampen igjen i liveteksten under.

Burnley 0-2 (0-0) United

60. min.: 0-1 Andreas Pereira
73. min.: 0-2 James Wilson

Turnering: FA Youth Cup
Tid: 16. desember 2013, kl. 20.00 (skandinavisk tid)
Arena: Turf Moor, Burnley.

United: Joel Pereira- Saidy Janko, Callum Evans, Ryan McConnell, Ben Barber –  Matthew Willock, Sean Goss – Josh Harrop, Andreas Pereira, Devonte Redmond (Fletcher, 60.) – James Wilson.

Ubenyttede innbyttere: Dean Henderson, Demetri Mitchell, Cameron Borthwick-Jackson og Marcus Rashford.

Spillerstatistikk   |   Tabell   |   Kamper og resultater

LIVE

19.40: Laget er her! Mye spennende i det laget, kanskje spesielt James Wilson helt på topp. Med spillere som Ashley Fletcher på benken så har en også noe å sette inn om en skulle slite.

19.48: David Jones og Tom Heaton ble nettopp intervjuet av MUTV. De spiller nå for Burnley (førstelaget!), og var en del av laget som vant FA Youth Cup for United i 2003. Jones var kaptein, mens Heaton var reservekeeper for det laget. Hyggelig at begge gjør det bra for tiden, selv om det ikke er for United.

19.50: Sir Bobby Charlton er, ikke overraskande, på tribunen. Han vant FA Youth Cup tre ganger på 50-tallet.

19.52: I den forbindelse kan det jo nevnes at Wilf McGuinness, senere United-manager uten særlig hell etter Busby-perioden, var United-junior på femtitallet også. Sønnen Paul (bildet øverst i saken) er nå sjef for ungdomslaget.

19.56: Et David Moyes-intervju om FA Youth Cup, gjennomført av Jonny Evans’ kone (som jobber i MUTV), ble nettopp vist. Og nå er spillerne klare i spillertunnellen, og går ut på Turf Moor-matta.

19.59: Sju av Burnley-spillerne var med på å slå ut United i fjor.

20.00: Kampen er i gang! United i hvite drakter, og spiller mot venstre.

20.01: United vinner ballen, og går rett i angrep. Ville ha corner, uten å få det, men uansett en positiv start (i den grad en kan si det etter et halvminutt).

20.02: Harrop får gå med ballen innover mot Burnley-målet fra høyresiden, og det er litt kaotiske tilstander i Burnley-forsvaret. Men ebber ut i ingenting. Tror ikke United-spillerne har fått beskjed om å åpne rolig.

20.04: Burnley prøver å angripe på høyresiden, men Ben Barber takler strålende, og stopper angrepet.

20.06: Wilson er utrolig hurtig, og løper lett fra Burnley-venstrebacken selv med ball. Innlegget treffer ikke medspiller. Burnley angriper rett etterpå, og Callum Evans gir corner.

20.07: Farlig! Corneren blir spilt ut utenfor sekstenmeteren, og tidligere United-junior Luke Daly avslutter godt, men Harrop redder på streken. Minuttet etterpå gir også to halvgode avslutninger til for Burnley, som er med i kampen for fullt.

20.11: Burnley har hatt det meste av spillet etter Uniteds gode åpningsminutter. Har spilt i litt over ti minutter nå, og Burnley har corner igjen.

20.12: Keeper Joel Pereira vil ha frispark, uten at dommeren var enig, men han får uansett ballen langt nok unna til at United etter hvert får klarert.

20.16: Wilson falt i Burnleys 16-meter nettopp. I motsetning til i UEFA Youth League-kampen mot Shakhtar, der Wilson nok burde fått straffe i en lignende situasjon, gjorde dommeren tilsynelatende riktig i dette tilfellet.

20.20: Har ikke skjedd så mye de siste minuttene, men McConnell hindret nettopp en Burnley-spiller i å drible seg gjennom United-forsvaret med en solid takling.

20.22: Burnley-corner (ville ha straffe heller enn corner på grunn av en mulig hands, men avstanden gjorde at det var riktig av dommeren å gi corner, konkluderer kommentatorene med). Pereira må ut og bokse igjen, og det var litt farlig rett etterpå, men ble ikke en skikkelig målsjanse av det.

20.24: Ny småfarlig Burnley-dødball. Et godt slått frispark fra siden, men United får gitt den til corner. Den blir til en ny corner, før den igjen var dårlig, og til slutt ender med et United-innkast. Nå må United få i gang litt spill snart, United er for sjelden på Burnleys banehalvdel nå.

20.26: Mike Phelan, som har vært i begge klubbene, er selvsagt på plass.

20.28: United litt mer med nå, bare uten å skape noe nevneverdig.

20.30: Barber vinner en corner. Burnley-keeperen sliter litt med Goss’ corner, men Burnley får ballen unna.

20.32: Det er ikke lett å dytte Willock unna ballen, gitt. Enkelte Burnley-spillere prøver, men det er omtrent som å se en meitemark prøve å velte en elefant. Bra fysikk på unggutten.

20.34: Ben Barber får litt kjeft av dommeren etter en ganske røff takling.

20.38: Fint gjennomspill av Pereira mot Harrop, som blir avblåst for offside. Setter uansett ballen på keeper, så det er ikke så nøye.

20.43: Få minutter før pause nå. Ser ut som om det blir målløst til pause. Det meste skjer på midtbanen akkurat nå.

20.44: Ben Barber halter rundt nå. Spørst om ikke han må ut i pausen.

20.45: Barber gjør en god jobb selv om han helt opplagt har veldig vondt. Stoppet nettopp Burnley, så stoppet dommeren (!) United, og i det påfølgende Burnley-angrepet får de en av sine største sjanser. Men avslutningen går over.

20.46: PAUSE. Burnley best i førsteomgangen. Nå må Paul McGuinness finne på noe lurt i pausen.

21.01: Straks klart for andreomgang. Ser ut som om Ben Barber prøver å fortsette. Samme lag som før pause, altså. Mike Phelan i samtale med akademidirektør Brian McClair på tribunen.

21.03: Andreomgang er i gang.

21.05: Roligere åpning enn i førsteomgangen, men United ser for øyeblikket hvassest ut.

21.06: Oisann, det burde en visst ikke nevnt. Burnley er plutselig gjennom, og Joel Pereira må i aksjon med en god redning en-mot-en. Ny avslutning 20 sekund etterpå, men den var enklere igjen.

21.09: Corner for United, men Harrops corner var ikke noe særlig. United skaper noen nesten-sjanser rett i etterkant, men Burnley header unna og blokkerer før nesten-sjansene blir sjanser.

21.10: Et gjennomspill fra Pereira som ser ut til å være vanskelig for Wilson, men han får kontrollert ballen og er gjennom, riktig nok med en litt dårlig vinkel. Får avsluttet, men skuddet går utenfor. Måten Wilson kontrollerte ballen på var uansett imponerende.

21.12: Burnley har innkast, og er plutselig i avslutningsposisjon rett etterpå. Skuddet går over, men ekspertkommentator Arthur Albiston på MUTV er misfornøyd med hvor enkelt Burnley kommer seg til avslutninger.

21.15: Harrop tråkler seg gjennom Burnley-forsvaret, og setter ballen i mål, men dommeren har allerede blåst for et frispark. En ørliten dytt på en Burnley-forsvaret. Ser ikke ut som noen dommerskandale uansett.

21.16: Barber blir lurt, og ballen blir slått 45 grader tilbake til en Burnley-spiller som avslutter fra brukbart hold, men det blir ikke veldig farlig likevel. Men sjansen var god.

21.17: MÅL! Wow! Andreas Pereira skyter plutselig, og det er et strålende skudd, som Burnley-keeperen ikke hadde noen sjanse på. Helt ut av ingenting. Halvtime igjen, og United leder, altså.

21.20: Goss kommer til avslutning, men skuddet går utenfor.

21.21: Joshua Harrop får gult kort. Ingen grunn til å klage på det.

21.23: BYTTE: Devonte Redmond ut, og United-toppscorer Ashley Fletcher kommer inn. Kan se ut som om United legger om formasjonen, slik at Pereira nå spiller på venstrekant. Mer en 4-4-2 nå altså med Fletcher og Wilson på topp. Det har fungert før.

21.25: Ny Goss-avslutning, men også denne gangen går den utenfor. United har vært best etter scoringen.

21.27: Slurvete tilbakespill skaper trøbbel for Joel Pereira, men det går bra. Slurvete tilbakespill fra United var problematisk også i fjorårets oppgjør mot Burnley.

21.29: Strålende offensivt løp fra Janko, men innlegget står ikke i stil. Burnley gjør et spissbytte.

21.30: Det første den nye spisse.n Massanka gjør er å komme til en halvfarlig avslutning.

21.31: 2-0 UNITED! For et løp! James Wilson løper gjennom hele Burnley-forsvaret, og setter ballen kaldt i mål! Løp fra egen banehalvdel.

21.35: Wilsons mål blir egentlig bare bedre og bedre for hver gang en ser det. Helt ustoppelig når han er i gang. Så bra at vi glemte å nevne at Burnley har gjort et bytte.

21.36: Burnley er gjennom, og vil ha straffespark etter at Callum Evans stoppet ham.

21.41: Kaos i United-feltet etter at Barber ble lurt av Hill (som har en fortid i United). Etter mye om og men fikk United klarert.

21.42: Andreas Pereira viser at han er mer enn vakre mål og fine gjennomspill. Strålende takling i eget forsvar nettopp. Litt over fem minutter igjen av ordinær tid nå.

21.44: Ny Burnley-avslutning fra ganske kort hold, men ganske ufarlig. Sir Bobby Charlton ser rolig ut på tribunen.

21.45: Frost er gjennom for Burnley, men Pereira er kjapt ute, og får roet ned skuddforsøkets momentum, slik at to United-forsvarere som løp inn som sikring får hindret ballen i å gå i mål.

21.48: Det er lagt til to minutter. Går mot United-avansement!

21.50: Kjempesjanse for Burnley på overtid, men Pereira redder med beina! Fantastisk keeperspill. David de Gea-aktig.

21.50: SLUTT! Burnley 0-2 Manchester United.