Mats Svensson har gitt spillerne karakter etter hjemmeseieren mot West Bromwich.

Supporterklubbens spillerbørs leveres alltid av Mats Svensson.

Her er hans vurdering av prestasjonene mot WBA:

David De Gea – 6,5
Fick inte ett skott på sig på hela matchen, men hade några hemåtpassningar att avhandla – och det gjorde spanjoren på ett sedvanligt säkert sätt.

Ashley Young – 5,5
Kämpigt i första halvlek med många märkliga misstag och helt logiskt ersatt av Phil Jones i andra.

Chris Smalling – 6,5
Rondon skulle ha kunnat vara en formidabel motståndare för Smalling, men då WBA knappt ens kunde/var intresserade av att ställa om så blev venzuelanen en munsbit. Även om han kände sig nödgad att dra på sig ett frisparkar mot honom också.

Daley Blind – 6,5
Medan Smalling stångades med Rondon kunde Blind lägga i farthållaren på 50 km/h och cruisa genom matchen och plocka tillbaka bollen eftersom WBA inte ville ha den.

daley blind west bromwich
NESTEN ARBEIDSLEDIG DEFENSIVT: Daley Blind.

Marcos Rojo – 6
Helt uppe i det blå när WBA skaffade sig sin enda riktiga chans i matchen då han lät Dawson pricka Berahinos ovilliga panna. Erbjuder kraft och närkampsspel – och ibland även riktigt vackra inlägg – men saknar speeden som försvann från Uniteds vänsterbacksplats i samband med ett benbrott i Eindhoven. Slarvig i passningsspelet.

Bastian Schweinsteiger – 7
Van Gaal skulle spela två defensiva mittfältare om United så ställdes mot IFK Göteborgs P14-lag på Old Trafford. Schweinsteiger och Carrick slog tillsammans fler passningar rätt än hela West Broms lag. Tyvärr var ingen av dem in i gästernas straffområde och det säger en del om hur Van Gaal prioriterar defensiven. Schweinsteiger gjorde dock några framstötar och med lite snabbare fötter hade han hamnat i ett par fina lägen.

Michael Carrick – 7
Varenda rörelse mot motståndarmålet såg Carrick röra bollen i minst ett skeende, oftast flera. Fördelade bollen på sedvanligt Carricksätt.

Juan Mata – 6,5
Hade matchens första chans när han försökte böja in bollen i Myhills bortre hörn. Iskall straff. Fick spela 90 minuter trots att han inte dominerade på något sätt.

matastraffe (650 x 358)
PUNKTERTE KAMPEN: Juan Mata.

Wayne Rooney – 6,5
Kör en sväng som #10 igen efter att ha fått en längre period som striker. Gjorde en helt okej match, med några fina aktioner, och kommer antagligen mer till sin rätt i den här rollen då han ju ändå inte är så sugen på att slicka offsidelinjen. Helt logiskt – med Louis van Gaal-hjärnan påkopplad – utbytt när han faktiskt inte var dålig.

Jesse Lingard – 7,5
Det är inte varje dag en egen produkt är bäst på planen, men det var Jesse i går. Har varit supernära att spräcka sin Unitednolla senaste veckorna, men det var väl värt väntan när han smekte in 1-0. Med lite flyt kunde det ha blivit både ett mål till och en fixad straff efter en vacker tvåfotare.

lingard (650 x 358)
UNITEDS BESTEMANN: Jesse Lingard.

Anthony Martial – 7
Nu har Lingards oväntade – och lyckade – intåg i elvan avlastat honom lite, men annars är det till fransosen Uniteds anfallsspel vänder sig. I en av 2000-talets tråkigaste halvlekar var det ett ögonblicks briljans av Martial som gav United den bästa chansen. Rycket i 90:e var lika imponerande som det var effektivt. Ovanligt passningssäker också.

Fotnot: Phil Jones, Cameron Borthwick-Jackson och Ander Herrera spelade för kort tid för att betygsättas.