Vår spillerbørs etter Swansea

Slik vurderer Bjarte Valen spillernes prestasjoner på Liberty.

3-1-seieren over Swansea kom på en dag der United dominerte stort i de første 45 minuttene, for deretter å lette trykket fra gasspedalen etter pause. Likevel holdt det i massevis.

David de Gea – 6
Minimalt å gjøre før Van der Hoorns redusering etter hvilen. Det var en kraftfull heading og følgelig svært vanskelig å ta, men De Gea får en hånd på den og vi har sett ham redde slike før. Brukbar redning på tampen.

Ashley Young – 6
Vikar på høyrebacken ettersom Darmian var vikar på den venstre. Ble verken utfordret eller truet og fikk lov til å gå fremover ved flere anledninger. Solid uten å gnistre, men det var mot Uniteds svakeste motstander denne sesongen.

Marcos Rojo – 6
Plutselig var Rojo den som representerte denne sesongens rutine og fartstid i forsvaret. Men de fire bak kom veldig godt ut av besøket til Liberty. Rojo var trygg i det meste, men ble heller aldri testet skikkelig av et ynkelig hjemmelag. Har fremdeles litt for mange unødvendige balltap. Et av dem var foranledningen til frisparket som ga redusering.

Phil Jones – 6
Behagelig kamp å gjøre comeback i ettersom Swansea lot ham få en rolig dag på jobben. Spilte på det trygge og gjorde stort sett de riktige valgene. Trenger mengder av kamptrening, men dette var en god start. Kunne gjort mer på Swanseas redusering, men det er Pogba som ikke følger Van der Hoorns løp helhjertet.

Matteo Darmian – 6,5
En positiv kamp av italieneren. Hadde full kontroll bakover og var den mest angrepsvillige i backfireren. De stadige løpene han tok fremover gjorde at han startet flere gode angrep for United og samspillet med Wayne Rooney fungerte veldig bra før pause. Unødvendig frispark i forkant av reduseringen, men var på mange måter arkitekten bak 2-0-målet.

Michael Carrick – 7,5
Med Carrick på banen har Uniteds midtbane en balanse og et tyngdepunkt som gir de andre spillerne rundt ham en frihet de ellers ikke får. Dette ser særlig ut til å gagne Pogba. Carrick er simpelthen dirigenten som får orkesteret til å være samspilte. Takler, styrer og strør om seg med presise pasninger. Det vil være en bedre idé å bruke Carrick i Premier League og heller la ham hvile i cup-turneringene.

GettyImages-621419424
MICHAEL CARRICK – I sin første PL-start for sesongen styrte han midtbanen med ro og kløkt.

Marouane Fellaini –6,5
Fikk en veldig behagelig kamp mot en stillestående Swansea-midtbane. Gjorde snodig nok mye av den anonyme slitejobben uten å slite alt for mye.Solid fysisk tilstedeværelse kampen gjennom.

Paul Pogba – 7,5
Det var spørsmålstegn knyttet til franskmannens fitness etter smellen i Tyrkia. Men Pogba åpnet kampen i Wales veldig positivt. Scoringen hans er en av de vakreste fulltrefferne i Premier League denne sesongen. Forsvant litt etter pause, men da hadde han og United allerede avgjort kampen. Passiv på Swanseas redusering.

Juan Mata – 6
Overlot det spektakulære til sine lagkamerater og hans kreativitet var sjelden påkrevd mot et sørgelig tafatt hjemmelag. Burde sørget for Uniteds fjerde fulltreffer etter glimrende forarbeid av Wayne Rooney etter pause.

Wayne Rooney – 8
Viktig rolle i forkant av den første scoringen og hadde målgivende til begge Zlatans mål. Hadde også flere andre solide pasninger som burde vært målgivende, men avslutningene til lagkameratene var ikke gode nok. Manglet bare en scoring selv for å krone en glimrende kamp. Hans beste for sesongen uten tvil. Et vendepunkt?

Zlatan Ibrahimovic – 8
Dette var en kamp der man tydelig kan se hva United får med svensken på topp når motstanderne gir litt for mye tid og rom. Strålende finte i forkant av 2-0-scoringen og sørget for å krone en strålende kamp med Premier League-scoring nummer 25000. 3-0 er et resultat av rå styrke og vilje. Unødvendig og kostbart gult kort som gjør at han må sone mot Arsenal.