Vår spillerbørs etter Liverpool

Varela trøblet, mens Martial var solid. Her er Mats Svenssons vurdering av innsatsen mot Liverpool.

Det ble bare 1-1 og dermed exit fra Europa League mot Liverpool. På stillingen 1-0 hadde United fått den vitamininnsprøytningen som var nødvendig, men det holdt ikke helt inn. Her er Mats Svenssons sine børskarakterer etter kampen mot Liverpool.

David De Gea – 6,5
Hade fullt upp med avslut på Coutinho. Ena gången stoppade han skottet briljant (det är standard sedan länge med en sån räddning per match) och andra gången var han lite mer tveksam vid första stolpen.

GettyImages-516192550

Guillermo Varela – 5,5
Jobbig första halvlek som blev hans enda i går också efter att ha lekts bort av Coutinho i samband med det matchavgörande målet. Visade goda intentioner framåt, men hade inte kvalité nog.

Chris Smalling – 6,5
Inte riktigt hittat tillbaka till höstformen. I går kunde han ha mycket väl ha givit Varela understöd när Coutinho kom farande, men har trots att han spelat så mycket med Blind inte riktigt kommit i fas med samarbetet med holländaren.

Daley Blind – 6,5

Ryktades vara borta ur matchtruppen, men startade i stället. Och även om han och Smalling knappast lär leva kvar som mittbackspar i legenderna, likt Bruce-Pallister och Rio-Vidic, så var gårdagskvällen åtminstone en som visade att han är mer åt deras håll än åt Pruniers.

Marcos Rojo – 6,5
Mer framåtanda än tidigare efter senaste comebacken. Nära att sätta ett matchförändrande 2-0 efter att i högsta grad ha bidragit till 1-0-målet.

Michael Carrick – 7
Styrde spelet skickligt, mest noterbart i första halvlek när han klev ner mellan Smalling och Blind och startade anfallen.

Marouane Fellaini – 6
Bolltappen! Armbågarna! Effektiv i rensningarna i eget straffområde, men näst intill ofarlig i offensiven. Högre utgångsposition än tidigare och överlag en uppryckning sett till helheten, men riktigt vad han används som är svårt att precisera. Bommade också ett par riktigt bra chanser i andra halvlek.

GettyImages-516191848

Juan Mata – 6
Spanjoren puttades av någon outgrundlig anledning ut till höger igen (mot Milner, som förstås skulle ha behövt få Lingards speed emot sig) och hade svårt att sätta något större avtryck på matchen. Hade en fin möjlighet på volley i början av matchen, men fick ingen ren träff.

Jesse Lingard – 6,5
Bommade en jättechans i inledningen, efter Uniteds finaste anfall i matchen, men gjorde spelmässigt en av sina mer intressanta matcher från en central position. Saknar dock det sista för att bli/vara en effektiv #10 då han har svårt att ta sig förbi motståndare och hitta luckor bakom motståndarnas backlinje.

GettyImages-516191870

Anthony Martial – 7,5
Hade Clyne i sin ficka, fixade straffen med en klockren fint och var lika klockren i avslutet. Bar som så ofta offensiven på sina unga och orutinerade axlar. Ska man hitta lite kritik så är jag fortfarande lite tveksam till hans skotteknik utifrån.

Marcus Rashford – 7
Spelade moget och satte stor press på Lovren/Sakho med smarta löpningar och dribblingar. Känslan är dock att han hade mått bra av att ha en anfallspartner, men tiden med två strikers från start i United känns väldigt avlägsen.

Antonio Valencia – 6
När United jagade tre mål i andra halvlek valde Louis van Gaal att byta in två högerbackar, varav den första var ecuadorianen. Han gav lite mer stabilitet till högerkanten.

Fotnot: Matteo Darmian och Bastian Schweinsteiger spelade för kort tid för att betygsättas.